ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


E un adevăr cu valoare de axiomă că după declanșarea Războiului din Ucraina, Klaus Iohannis a rechiziționat televiziunile de știri – Digi 24 și Antena 3 – pentru a le folosi ca instrumente ale Presei de război.

N-a fost greu.

Digi 24 a fost încă de la înființare un post al Sistemului, cel care a contribuit masiv și contribuie la finanțarea sa.
Antena 3 a fost un post strîns legat de PSD.

Cînd PSD a acceptat negustoria cu participarea la un Guvern pilotat de Klaus Iohannis, în pachetul de negociere a intrat și Antena 3.

Presa noastră zisă și independentă se supune ordinelor pe Armată în abordarea Războiului din Ucraina prin idilizarea lui Volodîmîr Zelenski și caricaturizarea lui Vladimir Putin, prin publicarea fără complexe a fake news-urilor puse la jgheab de Servicii, prin prudența incredibilă manifestată cînd vine vorba de confiscarea politicii militare și a politicii externe de persoana numită Klaus Iohannis. Dar, în timp ce unele televiziuni, radiouri, site-uri își mai îngăduie, chiar dacă nu des, ieșiri din rînd, abordări pe cont propriu, Digi 24 și Antena 3 respectă indicațiile ca niște instituții militarizate. În Pandemie, unii redactori – Răzvan Dumitrescu, de exemplu – au fost lăsați să susțină și puncte de vedere diferite de cele ale Autorităților. În cazul Războiului din Ucraina nu există așa ceva. Toți redactorii și-au pus veste antiglonț împotriva oricărei opinii din afara cazărmii.

Am făcut această introducere pentru a semnala – a nu știu cîta oară – că după felul în care cele două televiziuni abordează Războiul poți ști ce pregătește României pe ascuns Klaus Iohannis.

În abordarea Războiului se poate constata, în ultimele zile, o schimbare spectaculoasă. Pînă acum, cel două posturi au exagerat victoriile Ucrainei și au minimalizat pe cele ale Federației Ruse. Dacă n-aveai ce face și urmăreai emisiunile Antenei 3 din prime time erai încredințat că Ucraina a pornit o contraofensivă de mare succe, s astfel că mai are puțin și-i aruncă pe ruși în mare, în timp ce Rusia, nu numai că e umilită de armata ucraineană, dar mai mult e pe cale să se destrame sub efectul dezastrului de pe front.

În ultimele zile, la Digi 24 și Antena 3, abordarea s-a schimbat.

Rusia înaintează zi de zi, spulberă infrastructura Ucrainei și pregătește un asalt asupra Kievului.

Ucraina se confruntă cu mari dificultăți. Nu mai face față.

Mai mult, citînd tot felul de așa ziși analiști militari cele două posturi avertizează, pe un ton dramatic, de iminența unei unui război total dus de Rusia pentru a cuceri în fine Ucraina.

Cele două posturi exagerează acum postura de victimă a Ucrainei și pe cea de călău a Rusiei.

E întîmplător?

Nu, desigur.

Schimbare de viziune face parte din Campania de propagandă menită a pregăti opinia publică pentru participarea României la o Coaliție multinațională (în afara NATO) care să lupte alături de Ucraina pe front.

E mai mult decît interesant că schimbarea de viziune din presa propagandistă de la noi s-a petrecut și la nivelul conducerii Ucrainei.

Liderii ucraineni, în frunte cu Volodîmîr Zelenki, pun acum accentul pe pericolul că Ucraina e în pericol, că nu mai face față.

La Kiev narațiunea s-a schimbat.

Nu mai e narațiunea Victoriei eminente, a eșecurilor înregistrate de Rusia, ci Narațiunea lui:

Săriți, ne omoară!

Cine să sară?

Occidentul, desigur.

Și Occidentul a trecut deja la ceea ce s-ar putea numi răspunsul la strigătul disperat al lui Volodîmîr Zelenski.
Anunță trimiterea de noi și noi arme.

De arme ofensive, de arme în cantități însemnate.

Și înainte Occidentul a anunțat că va trimite arme.

Acum însă e vorba de altceva:

De o campanie publică de anunțare că va trimite tancuri, elicoptere, rachete.
Motivul?

Ucraina e în pericol!

Dacă nu se sare în ajutorul ei printr-o întreagă campanie de trimitere de arme, atunci Rusia va cîștiga războiul.

Aceasta e prima etapă a ceea ce se prefigurează a fi implicarea militară directă a multor țări europene sub forma unei Coaliții multinaționale.

Tancurile, elicopterele trimise acum nu sînt pentru militarii ucraineni, depășiți numeric de ruși, ci pentru militarii Coaliției multinaționale.

Am putea spune că țările participante își trimit deja armamentul greu de care vor avea nevoie proprii militari cînd vor declanșa Războiul împotriva Rusiei alături de Ucraina.

Nu demult presa a dezvăluit și MApN s-a văzut obligat să confirme că printr-un ordin emis pe 17 noiembrie 2022, păstrat secret, MApN a modificat legislația astfel încît România să poată instrui pe teritoriul ei trupe ucrainene.

Ordinul emis pe șest, semnat nu întîmplător de un secretar de stat și nu de ministrul PSD-ist al Apărării, a transpus în practică decizia României de a participa la Misiunea Militară de Asistență în sprijinul Ucrainei înființată pe 15 noiembrie 2022 de Consiliul de Afaceri Externe a UE.

Și altor țări li s-a cerut participarea.

Unele, precum Croația, au refuzat văzînd în accept o implicare periculoasă a țării în Război.

Altele au acceptat, nu înainte însă de a informa opinia publică și chiar de a obține binecuvîntarea Parlamentului.

România a decis însă fără ca cetățenii să fie informați, fară ca în Parlament să se nască vreo dezbatere.
Totul a fost păstrat secret.
Și nu întîmplător.

Politica militară și extern a României a fost confiscată de un singur om:

Klaus Iohannis.

Și nimeni din România nu știe ce a clocit și ce clocește Klaus Iohannis în ce privește implicarea țării în Războiul din Ucraina.

Klaus Iohannis ia angajamente în secret în numele României, conduce o implicare a țării în Război tot mai mare pe zi ce trece.

Pentru a se putea desfășura în voie a forțat demisia lui Vasile Dâncu, ministru care a refuzat să fie nasturele de la prohabul lui Klaus Iohannis și l-a impus în funcția de ministru pe Angel Tâlvar, care nu-i ridică nici o problemă.

Sub acest semn al tîrîrii României în aventuri iresponsabile, numai și numai pentru a face rost de un post la NATO sau la UE după încheierea mandatului, Klaus Iohannis lucrează de zor la participarea României la Coaliția multinațională.

Schimbarea de abordare din partea celor două posturi rechiziționate de Klaus Iohannis ține de pregătirea românilor pentru momentul în care România va trimite trupe pe front în cadrul așa-zisei Coaliții multinaționale.
Va fi un fel de Români treceți Prutul spus de Ion Antonescu în șoaptă!