ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alba Iulia Catrinel Popescu, specialist și conferențiar la „Universitatea Națională de Apărare Carol I”,  a postat pe Facebook, în 5 martie, un text în care își exprima părerea personală despre acțiunile președintelui Ucrainei, precum și un comentariu la o declarație a șefului NATO, Jens Stoltenberg. Pentru că nu s-a înscris în corul lăudătorilor lui Zelenski, a fost catalogată drept „conspiraționistă” (inclusiv de către Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, n.r.). În „Jurnalul meu video”, vineri, 18 martie, Ion Cristoiu i-a propus Albei Popescu o colaborare, în virtutea dreptului de a ne pune întrebări. VIDEO

 
CristoiuBlog.ro și ActiveNews vă pun la dispoziție mai jos textele Albei Popescu integral, așa cum au fost scrise pe Facebook.
 
Dar mai întâi comentariului maestrului Ion Cristoiu:
 
Străduindu-se să atragă NATO într-un război cu Federația Rusă, Volodîmîr Zelenski face jocul lui Vladimir Putin! 
 

Autoarea unui prim volum al unui monumental Tratat de Geopolitică, urmînd altor cinci cărți din domeniul Geopoliticii, conferențiar universitar Alba Iulia Catrinel Popescu de la Universitatea Națională de Apărare Carol I s-a remarcat, în chestiunea Războiului din Ucraina, ca una dintre puținele voci lucide din România, țară în care televiziunile de știri au primit liste cu cei care trebuie invitați să se pronunțe despre conflict, deoarece sînt ceea ce se cheamă „oameni siguri”, iar instituții precum Academia, Biserica, Presa s-au transformat în oficine de propagandă de război. Recent pe Facebook, distinsa profesoară a expus cîteva considerații excepționale despre cum face Volodîmîr Zelenski, președintele Ucrainei, noua starletă, nu doar a Pămîntului, dar și a întregului Sistem solar, jocul rușilor. Alba Popescu m-a surprins cu observația că Volodîmîr Zelenski a dat o lovitură NATO lăsînd de izbeliște Insula Șerpilor. Întrebîndu-se de ce nu a discutat cu România o formulă de condominiu prin care Insula Șerpilor să fi trecut sub protecția NATO, cercetătoarea arată că prin cucerirea Insulei rușii au ajuns într-un punct strategic la care aspirau de mult: în buza bazei NATO de la Mihail Kogălniceanu.

Sînt în postarea doamnei conferențiar pe Facebook din 5 martie 2022 și alte observații subtile, rod al gîndirii libere, opuse gîndirii rechiziționate de regimul Klaus Iohannis și ghiftuite cu adevăruri de-a gata.

În replică la aceste observații lucide ministrul Educației Naționale, Sorin Câmpeanu, membru al camarilei de la Cotroceni, cere Universității să se delimiteze ferm de atitudini precum cele ale profesoarei Alba Popescu. În deplinătatea facultăților sale mintale, Sorin Câmpeanu acuză gîndurile doamnei conferențiar, specialistă în domeniu, ca fiind „un risc pentru siguranță națională” , o „atingere gravă adusă valorilor ocrotite de o societatea democratică”.

Las deoparte adevărul că Sorin Câmpeanu e specialist în coada vacii care se apără de muște, și prin urmare nimic nu-l îndreptățește să se pronunțe despre considerațiile unui specialist în Geopolitică. Dar chiar dacă ar fi fost doctor în Geopolitică, domnul ministru nu-și poate permite să se rățoiască în stil bolșevic la o instituție de învățămînt superior pretinzîndu-i să bată din călcîie așa cum face el în fața Stăpînului de la Cotroceni. Ca toți slujitorii regimului Klaus Iohannis, Sorin Câmpeanu ne cere să vedem în Volodîmîr Zelenski un Mîntuitor al lumii democratice, la care nu te poți gîndi decît după ce ai căzut în genunchi. Poți critica pe oricine de pe acest Pămînt: pe Joe Biden, pe Regina Angliei, pe Emmanuel Macron, pe Angela Merkel. Doar pe Zelenski, nu.

Slavă Domnului!
Nu sînt cadru didactic universitar.
Prin urmare, pentru ceea ce voi scrie mai jos nu pot fi demascat drept atentator la siguranța națională de specialistul în coada vacii care se apără de muște.

Președintele ucrainean îi beștelește zilnic pe liderii occidentali, în frunte cu președintele american, pentru că nu implică NATO în crearea unei zone no-fly deasupra Ucrainei. Liderii politici occidentali, dar și liderii NATO, îi răspund că o asemenea implicare ar însemna practic declanșarea Celui de-al treilea Război mondial. Însuflețit de a atrage NATO și chiar omenirea într-o aventură riscantă, Volodîmîr Zelenski duce o campanie iresponsabilă de creare a unei presiuni a opiniei publice asupra liderilor occidentali pentru ca aceștia, îngrijorați electoral, să decidă intrarea în război cu Federația Rusă.

Nu știu dacă o decizie prin care NATO ar crea o zonă no-fly deasupra Ucrainei ar însemna un al treilea război mondial. Știu însă sigur că asta ar însemna ca NATO să facă jocul lui Vladimir Putin. Astfel că la argumentele aduse de doamna Alba Popescu tezei că Zelenski face jocul rușilor, eu voi adăuga și campania mediatică de o rară violență pentru a pune presiune publică pe NATO ca să intervină în conflict.

Că o asemenea decizie n-ar fi de nici un folos Ucrainei s-au pronunțat specialiștii militari din Occident. Zona no-fly creată de NATO înseamnă ca avioanele NATO să patruleze în spațiul aerian al Ucrainei și să doboare orice avion care ar încerca să pătrundă în zonă. Asta înseamnă că și avioanele ucrainene nu vor putea zbura.

În Sud, de exemplu, bătăliile se dau pe sol. Rusia nu folosește aici aviația. Dacă Ucraina ar vrea să sară în ajutorul trupelor ei de la sol, avioanele NATO n-ar lăsa-o. Așa cum s-a văzut pînă acum, Rusia a folosit cu precădere rachetele de croazieră, trase din spațiul ei aerian. Crearea unei zone no-fly n-ar putea opri loviturile Rusiei.

Inutilă din punct de vedere militar, crearea unei zone no-fly de către NATO ar însemna o schimbare catastrofală în desfășurarea războiului din Ucraina.

Pînă acum strategia Coaliției condusă de America a constat în păstrarea Războiului în hotarele Agresiunii Rusiei față de Ucraina. Ajutată cum n-a fost ajutată pînă acum nici o țară în istoria modernă, Ucraina trebuie să învingă de una singură Rusia. Înfrîntă de o țară mai mică, Rusia ar fi pusă în banca ei pentru totdeauna. Ca să nu mai spunem că prin această strategie Rusia e izolată pe plan internațional.

Ce s-ar întîmpla dacă NATO ar interveni?
Ar însemna un Război între NATO și Rusia.
E o certitudine că NATO ar învinge?
Greu de răspuns.
Dacă ne gîndim că Rusia nu și-a angajat pînă acum întreg armamentul de ultimă oră, nu-i exclus ca un Război NATO – Rusia, care va fi un Război total să n-aibă drept cîștigător NATO.
Ca să nu mai spunem că pentru Vladimir Putin Războiul cu NATO ar putea fi șansa unei ieșiri onorabile în fața propriului popor.
Una e să renunți la Război din cauza Ucrainei și alta din cauza celei mai puternice Alianțe militare din Istoria omenirii.

Apoi, Rusia ar fi în război nu cu Ucraina, ci cu o coaliție militară condusă de America.
N-ar mai fi o agresiune a unei mari puteri militare împotriva unei țări fără apărare, ci un Război duse de o Coaliție militară de 30 de țări, dintre care trei puteri nucleare, împotriva unei singure țări, Rusia.

Vladimir Putin s-a străduit să-i convingă pe ruși și pe cetățenii din Africa, Asia, America Latină, că ea duce un război cu NATO, mai precis cu Occidentul condus din America. Asta deoarece – zice el – în spatele Ucrainei stă Occidentul. Și pentru că sancțiunile au fost nesăbuite și pentru că Occidentul s-a lansat într-o rusofobie incompatibilă cu valorile democratice, efortul lui Vladimir Putin a avut succes în Rusia și nu numai. Lesne de imaginat ce s-ar întîmpla în cazul unui război NATO – Rusia. Pentru Vladimir Putin ar fi o mană cerească. Ar putea susține în fața rușilor că țara a fost atacată de cea mai puternică coaliție militară de pe glob, că e singură față în față cu 30 de țări, o situație pe care nici o țară din Istorie n-a avut-o pînă acum. Nu sînt convins că un război NATO – Rusia ar duce la înfrîngerea militară a Rusiei. Un astfel de război va cuprinde în mod necesar bombardarea Moscovei de către NATO și bombardarea orașelor europene de către Rusia. Sigur e însă că Războiul s-ar transpune în Război mondial. Pentru că Rusia ar fi îndreptățită să ceară ajutor Chinei pe motiv că e ținta unei agresiuni. Și amenințată fiind cu cucerirea de către NATO, Rusia nu s-ar da în lături să folosească armele nucleare.
S-a gîndit la asta Volodîmîr Zelenski?
Eu cred că nu s-a gîndit.
Altfel l-ar fi trecut un fior la gîndul că și el va fi cenușă!

Comentariul Albei Popescu publicat pe Facebook:


Alba Iulia Catrinel Popescu: Cu toată compasiunea pentru populația amărâtă a Ucrainei, cred ca domnul Zelenski NU are nici un drept să critice NATO! NATO nu are nici un fel de angajament față de Ucraina! Punct! Iar popoarele acestor state NU VOR SĂ INTRE ÎN RĂZBOI NUCLEAR CU RUSIA PENTRU UCRAINA! Punct!

În altă ordine de idei, consider că acest domn a favorizat RUSIA prin următoarele fapte:

1. Orice lider care își iubește țara și înțelege legitățile geopolitice și, mai ales, înțelege contextul militar, NU își expune populația unor suferințe inutile! Pentru ca tot ce se întâmplă acum reprezinta o suferință inutila! Ucraina nu aparține nici unei alianțe militare și nu are o armata capabila sa ii tina piept lui Putin! Cu toți mercenarii aduși din toată lumea! Prin urmare, orice lider lucid ar fi făcut ceea ce ambasadorul Ucrainei la Londra a încercat sa facă, dar a fost redus la tăcere de acest domn Zelenski: ADICĂ ÎȘI DECLARA IMEDIAT NEUTRALITATEA, OPREA ATACURILE ASUPRA SEPARATIȘTILOR DIN DONETK, RECUNOȘTEA ACORDURILE DE LA MINSK ȘI ÎNCHEIA CRIZA. Zelenski NU a făcut-o.

2. A tergiversat negocierile de pace, pe motiv de eroism personal, aflându-se într-o campanie personală de imagine cum nu am mai văzut! Tergiversarea negocierilor a însemnat TERGIVERSAREA UNUI ACORD DE ARMISTIȚIU. Pentru că, un lider lucid, care își iubește poporul, cauta sa oprească OFENSIVA! REFUZUL DIALOGULUI din primele zile a permis RUSIEI sa își atingă obiectivele strategice! Uitați-vă pe hartă și urmăriți cât au avansat rușii și unde!

3. A cerut Turciei închiderea Strâmtorilor. Dar închiderea Strâmtorilor SERVEȘTE RUSIEI! Rusie care, la momentul cererii acestui „erou” avea deja concentrate semnificative forțe navale sosite din Mediterana și Baltica, la care s-a adăugat flotila din Marea Caspică!

4. Știa cu siguranță ce înseamnă, din punct de vedere strategic, INSULA ȘERPILOR! Știa că va fi atacată! Este un punct strategic în „buza” bazei NATO de la M. K. De ce nu a discutat cu România o formulă de condominium prin care Insula ar fi trecut sub protecție NATO? Cui a servit lăsarea de izbeliște a unui obiectiv de importanță strategică precum Insula Șerpilor? RUSIEI! RUSIEI I-A SERVIT!

In tot acest timp, in care rusii s-au facut ca ataca dar nu ataca dar totusi ataca Kievul, LOVITURA PRINCIPALA S-A DAT IN SUD! IN PREZENT, RUSIA A STABILIT CORIDORUL CRIMEEA – DONETK, A OCUPAT KHERSONUL SI URCA PE ALINIAMENTUL NIPRULUI SI A INCEPUT OFENSIVA SPRE NISTRU.

Va intreb, CE URMARESTE DOMNUL ZELENSKI, de nu CERE RUSIEI UN ACORD URGENT DE ARMISTITIU CU SPECIFICARI CLARE IN PRIVINTA CRIMEII SI A CELOR DOUA TERITORII SEPARATISTE – ADICA UN NOU ACORD MINSK? ADICA NU II BAGA IN CORZI PE PUTIN? Pentru ca o astfel de cerere este echivalenta cu o cedare partiala din partea Ucrainei si un refuz din partea rusului nu mai poate fi justificat de nimic. Ce urmareste, de fapt, acest domn Zelenski? Sa atraga in valtoare si MOLDOVA? ADICA ROMANIA? ADICA NATO?

Si, inca ceva. De ce a eliberat puscariasii cu experienta militara si i-a inarmat? Unde se afla si ce fac puscariasii aia? Unde se afla armele alea? Prin niste state UE care trebuie destabilizate de rusi, cumva?

Si UNDE ESTE SEFUL ARMATEI UCRAINENE? Eu stiu ca in vreme de razboi, cel putin in primele ore ale razboiului, presedintele sta alaturi de SEFUL ARMATEI! UMAR LANGA UMAR! Daca tot supune populatia unui astfel de cosmar, daca tot a dat drumul puscariasilor si i-a inarmat, astfel incat infractionalitatea sa creasca exponential, macar sa stea alaturi de MILITARI! UNDE SUNT MILITARII DIN JURUL SAU? Va las sa ghiciti singuri raspunsul.

SAU, CU ALTE CUVINTE, MODUL IN CARE A FOST GESTIONAT PANA ACUM ACEST CONFLICT A SERVIT INTERESELOR RUSIEI SI ATAT! ATAT SI NIMIC ALTCEVA! INSULA SERPILOR, CORIDORUL CRIMEEA-DONETSK, INAINTAREA PE ALINIAMENTUL NIPRULUI SI, IN CURAND ATACUL ASUPRA BUGEACULUI PANA LA BRATUL CHILIA SI DEZENCLAVIZAREA TRANSNISTRIEI! MA ASTEPT CA ACTUALUL ALINIAMENT GANDIT DE PUTIN SA FIE KALINIGRAD-TRANSNISTRIA – CHILIA. CA SA FIE CLAR TUTUROR! DACA ACEST DOMN ZELENSKI NU CERE UN NOU ACORD MINSK SAU GENEVA SAU CUM O VREA EL SA-I SPUNA!

Si, in final cateva cuvinte despre separatisti si despre tragediile umane.

NU EXISTA SEPARATISTI BUNI si SEPARATISTI RAI! Exista separatisti si atat! Adica VIOLATORI ai dreptului international. NU EXISTA SEPARATISM ACCEPTABIL! KOSOVO a fost ticalosia care a deschis cutia Pandorei! A fost urmat de TRANSNISTRIA, GAGAUZIA, ADJARIA, OSETIA DE SUD, LUHANSK, DONETSK! Facaturi de state, menite sa rupa echilibrul geopolitic si sa ruineze natiuni!

NU EXISTA AGRESOR BUN si AGRESOR RAU! ORICE INVAZIE A UNUI STAT SUVERAN, pe motiv ca nu stiu ce laboratoare sau nu stiu ce discriminari sau nu stiu ce libertati, ca nazisti, ca fascisti, ESTE AGRESIUNE! Si orice agresiune produce suferinta civililor, indiferent de etnie, rasa, confesiune. La fel sufera sirianul, yemenitul, sarbul, irakianul, libianul, georgianul, romanul din Moldova, azerul. Exact la fel ca ucraineanul! Nu poti fi cu unii muma si cu altii ciuma! Sau, cu alte cuvinte, dubla masura! Sigur, glorie Ucrainei. Dar de ce nu si glorie Serbiei?

*

 „Singurul mod prin care am putea implementa un mod de excludere aeriană ar fi să trimitem avioane NATO în spațiul aerian al Ucrainei și apoi să impunem acea zonă de excludere aeriană prin doborârea avioanelor rusești. Evaluarea noastră este că înțelegem disperarea, dar credem că, dacă am face asta, am putea ajunge la un război cu mai multe țări în Europa, ceea ce ar cauza și mai mult suferință umană.” explica Jens Stoltenberg, vineri, precizând că ”Nu implicăm forțele NATO direct în conflictul din Ucraina, nici la sol, nici în aer” – CA SA INTELEAGA SI EXALTATII # CE DORESTE DE FAPT DOMNUL ZELENSKI! CARE NU CERE ONU SA MEDIEZE CONFLICTUL DAR SE STROPSESTE LA NATO SI LA UE CA NU INTRA IN RAZBOI CU RUSIA! TREZIREA LA REALITATE NU ESTE O FORMA „ASCUNSA” DE RUSOFILIE, MAI ASTIA, CI ESTE REALISM! VRETI SA MURITI IN RAZBOI NUCLEAR? ATUNCI INROLATI-VA ACUM! LUATI-VA COPIII SI NEVESTELE CU VOI SI INROLATI-VA TOT NEAMUL! MERGETI LA COMISARIATELE MILITARE SI CERETI SA INCEPETI PREGATIREA MILITARA! DACA NU O FACETI, ATUNCI TACETI! PENTRU CA MICROCEFALIA VOASTRA DAUNEAZA GRAV VIETILOR ALTORA!