ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Serialul care-l are ca „erou” pe Dan Marcel Iliescu, rectorul Universității „Ovidius” din Constanța continuă pentru că, în ciuda dezvăluirilor uluitoare ale specialiștilor de la „Constanța Academică”, Iliescu parcă este bătut în cuie!

Dovedit cu vîrf și îndesat că a plagiat masiv în teza de doctorat, acum Dan Marcel Iliescu este dovedit de aceiași specialiști că a fraudat și concursul pe baza căruia a devenit conferențiar universitar!

Sigur, după astfel de dezvăluiri, primul care trebuia să reacționeze trebuia să fie chiar Dan Marcel Iliescu, măcar din bun simț, dacă nu din rușine față de colegi. Cum să te duci în fața lor, știind că toți au citit că ești plagiator, iar tu nu ai cum să dovedești că n-ai furat, din moment ce lucrurile sînt mai mult decît evidente.

Dar, dacă obrazul rectorului Iliescu este atît de gros, este de neînțeles pasivitatea ministerului Învățămîntului! Cum să-i mai spui studentului că trebuie respectată o anumită deontologie a actului științific, cînd însuși rectorul este un plagiator ordinar?

Publicăm aici a doua parte din această demonstrație, fiind avertizați de „Constanța Academică” de faptul că investigațiile vor continua.

CAPITOLUL 3

În ceea ce privește Capitolul 3, acesta este plagiat din lucrările: Anatomia și biomecanica educației fizice și sportului (autori Ifrim Mircea și Iliescu Andrei -1978), Aparatul locomotor-anatomie funcțională, biomecanică, semiologie clinică, diagnostic diferențiat (autor Baciu Clement – 1981) și Bazele teoretice și practice ale kinetoterapiei  (autor Sbenghe Tudor – 1999), după cum urmează:

 

În stilul său alambicat și fără logică, Dan Marcel Iliescu se întoarce la pagina 273 din sursa IFRIM-1978 și plagiază după cum urmează: 

În continuare Dan Marcel Iliescu schimbă sursa plagiatului, acesta preluând blocuri mari de text din lucrarea Aparatul locomotor-anatomie funcțională, biomecanică, semiologie clinică, diagnostic diferențiat (autor Baciu Clement – 1981). În stilul său caracteristic, Dan Marcel Iliescu amestecă fără noimă texte de la pagini diferite, scoțându-le din contextul logic în care erau prezentate și punându-le la grămadă într-o succesiune doar de el înțeleasă:

În stilul încâlcit și neprofesionist care-l definește, Dan Marcel Iliescu se întoarce de la pag. 42 la pag. 23 din sursa BACIU-1981 și preia mai multe texte într-o logică bizară (de la pag. 23 trece la pag. 24, apoi se întoarce la pag. 20, 21, 22 și iarăși 23), după cum urmează:

În cadrul aceleiași pagini Dan Marcel Iliescu schimbă iarăși sursa plagiatului, acesta preluând blocuri mari de text din lucrarea Bazele teoretice și practice ale kinetoterapiei  (autor Sbenghe Tudor – 1999), după cum urmează:

Și exemplele continuă, fiind prezentate pe larg de către „Constanța Academică”. Trecem acum în revistă plagiatul din Capitolul IV al „cursului” lui Iliescu.

CAPITOLUL 4

Mare parte din Capitolul 4 este plagiat din lucrarea Bazele teoretice și practice ale kinetoterapiei  (autor Sbenghe Tudor – 1999), după cum urmează:

 

 

În ceea ce privește analiza plagiatului comis de Dan Marcel Iliescu în capitolele 5, 6 și 7 din cursul universitar ELEMENTE DE BAZĂ ÎN KINETOLOGIE

 

Și la sfîrșitul acestui episod, trebuie să recunoaștem că materialul realizat de „Constanța Academică”, la care au lucrat, în mod evident, specialiști în domeniu, reprezintă cea mai amplă și documentată anchetă asupra unui plagiat!

Cu toate acestea, ministerul Învățămîntului și chiar colegii rectorului Dan Marcel Iliescu preferă să tacă și să nu reacționeze! În opinia noastră, acesta este semnul că alte structuri de putere îl susțin, altfel de mult timp n-ar mai fi fost nici măcar la catedra unei școli profesionale.

Ion Spânu

Parteneriat TopSecret Craiova

Citiți și Ion Spânu: Cine îl ține pe Dan Marcel Iliescu? Încă o lovitură pentru rectorul-plagiator: a fraudat și concursul de „conferențiar” (I)