ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai sînt cîteva zile pînă la deschiderea anului universitar 2022-2023 și totul pare pregătit să continue ca în anii trecuți, cînd o generație de studenți se pregătește de absolvire și alta se pregătește să preia ștafeta.
 
Totuși, continuitatea aceasta nu trebuie să ascundă viciile din anii trecuți și să le preia pentru anul universitar care abia începe.

Cel puțin o pată uriașă de pe frontispiciul universităților trebuie să dispară pentru totdeauna: PLAGIATUL! Acest obiectiv ar trebui să fie primordial pe masa ministrului Învățămîntului acum, înainte de începerea anului universitar, ca semn că se schimbă ceva și la acest nivel înalt al educației.

Sorin Câmpeanu, ministrul Învățămîntului, a lăsat impresia că ar vrea să facă ceva pentru îmbunătățirea condițiilor în care se desfășoară actul de formare al viitorilor profesori, ingineri, doctori. Studenții care vor intra acum pe poarta facultăților n-ar trebui să-i mai vadă la catedră pe profesorii care și-au încălcat menirea, plagiindu-și doctoratele.

Cazul cel mai cunoscut este al lui DAN MARCEL ILIESCU, care este rectorul Universității „Ovidius” din Constanța, cunoscut de ceva vreme drept cel mai mare plagiator din mediul universitar.

Colegii săi au publicat un adevărat serial pe site-ul „Constanța academică”, în care demonstrează filă cu filă plagiatul comis de rectorul Dan Marcel Iliescu în teza sa de doctorat „Contribuții la studiul anatomo-funcțional al scheletului axial. Anomaliile de curbură ale coloanei vertebrale la copii. Bazele anatomice ale profilaxiei și tratamentului scoliozei prin înot”.

Demonstrația colegilor rectorului este nu numai impecabilă, ci reprezintă chiar un model de analiză in extenso al unui plagiat. Iată cîteva mostre din sutele de exemple postate de „Constanța Academică”:

Dacă ministrul Sorin Câmpeanu dorește să se convingă de adevărul celor relatate de „Constanța Academică”, poate să revadă cîteva dintre articolele publicate de noi, pe care cred că deja le-a văzut:



Ministrul Sorin Câmpeanu mai are încă timp pînă la începerea anului universitar să ceară senatului Universității „Ovidius” să-i solicite rectorului Dan Marcel Iliescu să se retragă din funcție, lăsînd astfel universitatea să respire din nou aerul unei școli curate.

P.S. Din motive încă necunoscute, ANI încă nu a finalizat verificările de incompatibilitate ale rectorului Dan Marcel Iliescu, deși dosarul se află pe masa lor de mai bine de doi ani.