ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tocmai cînd eram gata să-l laud pe Marcel Ciolacu pentru operațiunea aducerii în țară a 93 de persoane cu cetățenie română, a venit declarația sa de pe aeroport: „Sunt recunoscător autorităților din Egipt, Israel și Qatar pentru contribuția semnificativă la evacuarea în siguranță a cetățenilor români”. Imediat, în gînd, mi-am retras lauda la adresa lui Ciolacu. Iată și explicațiile:

1.     Românii aduși în țară din Fîșia Gaza erau în pericol din cauza bombardamentelor armatei din Israel, nu ale teroriștilor Hamas! Aceștia stau de aproape o lună de zile sub tirul rachetelor israeliene, care le-au distrus casele sub pretextul că acolo ar fi și niște teroriști.

2.     Aproape toți liderii lumii au transmis deja mesajele țărilor lor, în care îi cer lui Netanyahu să nu mai bombardeze civilii din Fîșia Gaza. Numai Marcel Ciolacu (y compris Iohannis) nu a îndrăznit, el/ei limitîndu-se la pupat dosul acestuia.

3.     Dacă ar fi fost lăsați să vorbească liber, oare împotriva cui s-ar fi pronunțat cei aduși în România de Ciolacu: împotriva Israelului sau a Hamas?

Faptul că Marcel Ciolacu a simțit nevoia să se ducă el, personal, în Egipt pentru a fi în avionul în care erau românii din Fîșia Gaza nu este altceva decît un exercițiu electoral, căci chiar nu avea ce să caute Ciolacu acolo. 

Iar dacă tot s-a dus, sînt sigur că a aflat de la cei 96 de repatriați că pericolul de care se temeau era generat de bombardamentele israeliene! Și, atunci, de ce a mulțumit Israelului? Pentru că Netanyahu a creat condițiile ca românii să fie extrași din Fîșia Gaza?

E absurd ca tu, premierul României, să faci efortul de a-i aduce acasă pe românii din Fîșia Gaza și, în același timp, să mulțumești celui care le-a bombardat casele!

Credeam că și servilismul are limitele lui, dar nu are!

P.S. Omar Haissam, cel căruia îi căra armele Marcel Ciolacu era cetățean sirian care avea și cetățenie română. Măcar în numele prieteniei lor, Marcel Ciolacu trebuia să aibă un cuvînt pentru protejarea vieților cetățenilor arabi. Dar, să ne amintim că și Omar Haissam a fost condamnat pentru terorism în cazul jurnaliștilor răpiți în Irak. Drept urmare, Marcel Ciolacu a fost prieten cu teroristul Omar Haissam!

Top Secret