ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Eram absolut sigur că nunta lui George Simion va fi primită cu ostilitate de majoritatea televiziunilor și ziarelor, de parcă autorii textelor s-ar fi temut că Sistemul le va arăta obrazul. Este și motivul pentru care am decis să merg la această nuntă, nu ca invitat, ci ca simplu jurnalist, astfel încît să nu simt povara vreunei obligații față de cineva.

Ce am văzut eu acolo, în comuna Măciuca, județul Vâlcea nu seamănă deloc cu ceea ce aveam să văd a doua zi, citind / vizionînd articolele / emisiunile TV. Nu le voi trece în revistă pentru că, bănuiesc, multă lume știe despre ce este vorba. Voi sublinia doar răutatea incredibilă care a însoțit comentariile multora la adresa unei nunți, fie ea și a lui George Simion, liderul AUR, deși cei mai mulți dintre ei n-au fost prezenți la Măciuca.

Voi face, în schimb, altceva. Voi reaminti alte evenimente asemănătoare, cu alți lideri politici sau copiii acestora, pe care aceiași comentatori n-au mai sărit cu picioarele, de parcă Sistemul le-ar fi dat semnalul tăcerii

NUNTA FIULUI LUI IOAN RUS ÎN ITALIA, ÎN VILA „GUCCI”

Alex Rus, fiul lui Ioan Rus, fostul ministru de la Interne și Transporturi, liderul „Grupului de la Cluj” al PSD, s-a însurat cu o stewardesă ultra-tunată, Bianca, și, pe 13 iunie a.c., a făcut nunta în Italia, într-o vilă celebră, „Gucci”, de fapt un castel situat pe malul lacului Como, pentru care doar închirierea a costat aproape 100.000 euro, cheltuielile totale fiind, conform presei, de circa 400.000 euro!

Ioan Rus nu mai este acum într-o funcție publică, dar în legătură cu această nuntă și cu ciudata reacție din presa românească trebuie amintit ceva extrem de important care explică tot:

.Securiștii din România se nănășesc între ei ca Mafia? Păi, Ioan Rus a fost nașul de cununie al lui Maior în prima căsnicie, Maior a fost nașul de cununie al lui Ponta când era chiar șef SRI, apoi Maior a fost nănășit la a doua căsnicie de Ioan Talpeș, fost șef al SIE... Că tot e la modă discuția publică despre legile "reformatoare” ale SIE și SRI, sunt sigur că ați uitat, dar vă amintesc eu, căprimul care a vorbit despre unificarea SRI cu SIE cât timp era chiar în funcție a fost George Maior. Acum 15 ani.”

Am citat aici din site-ul „strictsecret.ro”, preluat doar de site-ul „ziardecluj.ro” și de Evenimentul zilei. Și atunci, cine să îndrăznească să terfelească nunta fiului lui Ioan Rus, derulată în Italia, cu invitați aduși cu curse charter, obligați să uite banalele tradiții românești de nuntă?

Iar Ioan Rus a fost liderul PSD, partid de stînga, aflat ani de zile la putere, al cărui program ar fi trebuit să aibă puternice conotații sociale. Despre Ioan Rus n-a mai zis nimeni că, în timp ce românii sărăcesc pe zi ce trece, el fuge cu fiu-su în Italia ca să nu miroase nunta a bălegar din Ardeal!

FIICA LUI MIRCEA GEOANĂ FACE NUNTA LA VENEȚIA

Alt lider de stînga, Mircea Geoană, fost președinte al PSD și candidat la Președinția României, ajuns acum al doilea om din NATO, mai mult ca sigur viitor candidat la Cotroceni, se pregătește de nunta fiicei sale, Ana, cu americanul Garrett.

Nunta va avea loc... tot în Italia, mai exact la Veneția! Ana, după propriile mărturisiri de la Antena 3, a fost cerută în căsătorie pe o insulă exotică din Panama, unde se aflau într-o vacanță: „Fericitul eveniment va fi anul viitor, în Veneția. Până atunci, însă, Ana și logodnicul ei se pregătesc de vacanța de vară pe care o vor petrece în Italia, astfel vor putea să se ocupe și de organizarea nunții”!

Ana Geoană deja a anunțat, sub ochii înlăcrimați de emoție ai jurnalistei de la „Hour CNN”, că va schimba trei rochii de mireasă (nu ie, nu costum popular!).

Credeți că jurnaliștii care acum l-au pus la zid pe George Simion pentru nunta lui de la Măciuca au scris vreo silabă despre exotismul de prost gust al familiei Geoană? Ei, aș! Doar noi și Ion Cristoiu am îndrăznit să comentăm cosmopolitismul exagerat al acestor români pentru care obiceiurile și tradițiile românești le put a ev mediu.

RAREȘ BOGDAN A FĂCUT ZIUA NEVESTEI TOT ÎN ITALIA

Italia parcă a devenit un magnet pentru extravaganții politicieni români. Astfel, și Rareș Bogdan(cel care, ca jurnalist, părea mai degrabă naționalist și patriot român), cum a ajuns politician, s-a dedulcit la finețuri occidentale.

În urmă cu vreo două luni, el a organizat o petrecere fastuoasă soției sale, cu ocazia împlinirii vîrstei de 40 de ani, într-o locație de lux din Italia, la care a invitat vedete din România, alături de colegii săi de partid. Ca și George Simion, Rareș Bogdan a cerut de la invitați să respecte un dress-code, dar nu cu ie sau ceva tradițional, ci costumația albă, simbol al îngerilor nepătați:

Veselie mare, bogăție multă! Nimic în neregulă, numai că în toate aceste cazuri este vorba despre politicieni, oameni de deciziile cărora depinde viața cetățenilor români care i-au trimis la Putere! Și, în timp ce oamenii din țară nu mai știu cu ce să-și plătească facturile sau creditele din bănci, ei fug departe, în însorita Italie, pentru a nu fi văzuți de români, transmițînd de acolo doar niște fotografii de nababi!

„FESTIVALUL OVĂZULUI” CU MILIONARUL DE LA BMW ȘI SOȚIA LUI DE LA CHIȘINĂU, ORGANIZAT DE IOHANNIS CU COSTUME TRADIȚIONALE NEMȚEȘTI

Dar nu numai nunțile sau aniversările politicienilor sînt pline de fast. Iată, de pildă, „Festivalul ovăzului” (Haferland), la care Klaus Iohannis a adus jumătate din Guvernul României, a fost un fel de preludiu la nunta lui George Simion, invitații fiind puși să stea pe baloții de paie, ca la Măciuca:

N-au lipsit nici costumele tradiționale, numai că acestea au fost săsești sau nemțești, nu românești, așa cum au fost cele purtate de invitații lui George Simion:

Și în acest caz, puțini sînt cei care au avut comentarii răutăcioase, căci nu era să-l supere cineva pe președintele țării sau pe cineva din „Guvernul Meu”.

Așa cum nu îndrăznește nimeni să deranjeze „Untold”-ul lui Emil Boc, o adevărată mană cerească pentru traficanții de droguri. Eventual, dacă pot, jurnaliștii noștri aruncă o săgeată nu numai spre nunta lui George Simion, ci și spre „Hora de la Prislop”, acolo unde Gheorghe Flutur a urcat pe scenă tot în costum popular românesc, la fel ca invitații:

Ia să se fi făcut „Hora de la Prislop” la vila Gucci sau la Veneția, or la cîrciuma unde și-a sărbătorit Rareș Bogdan nevasta, invitații urmînd un dess-code de tip Untold! Era cu totul și cu totul altceva!

CE I-A DERANJAT PE UNII LA NUNTA LUI GEORGE SIMION?

Să vă spun mai întîi ce a fost la Măciuca. Acolo au avut loc, practic, două evenimente: nunta lui George Simionși o serbare cîmpenească! Nunta propriu-zisă a avut loc pe deal, într-un resort pe care nu-l știam, amenajat cu mult bun gust, în stil tradițional românesc, unde a avut loc și cununia religioasă:

Ce i-a deranjat cel mai mult pe #Reziști, dar nu numai pe ei, a fost densitatea costumelor populare de la acest eveniment, chestiune care aducea în prim-plan tradițiile românești, știindu-se că un obiectiv important al neomarxismului este înlăturarea tradițiilor și transformarea naționalismului în internaționalism, tocmai pentru pierderea oricărei identități!

Uitați-vă la această familie Abagiu, din Craiova. Toți sînt îmbrăcați în splendidele costume populare din zona Olteniei, iar faptul că fiica lor, Valerica, poartă cu mîndrie un astfel de costum este un semn că încă mai înseamnă ceva acest port:

Iată și minunatele costume populare din mîndrul Maramureș, pe care oamenii le poartă cu drag, ascultînd ceterașul specific zonei:

În zona petrecerii cîmpenești am văzut pe parcursul întregii zile o adevărată paradă de costume populare din toate zonele țării, care ar fi meritat, măcar din acest punct de vedere, o atenție specială. Peste tot răsunau cîntece din Moldova, din Ardeal sau din Oltenia, oamenii petrecînd alături și dansînd ca frații:

Nu cred că toți cei care au strîmbat din nas față de nunta lui George Simion se vor abține să-i facă în fel și chip pe participanții la petrecerea de la Măciuca: o să-i facă bătrîni și săraci, lihniți de foame și neșcoliți, după exact același model conform căruia, în 2016 și 2018, cei peste 100.000 de oameni veniți la mitingurile PSD-ului de atunci erau etichetați ca fiind știrbi și săraci, bătrîni și bolnavi de moarte! După tiparul sau narativul, cum se zice acum, stabilit de gradați.

Pînă la urmă, la Măciuca, în contextul nunții lui George Simion, a avut loc o imensă serbare cîmpenească, în care tradițiile au fost punctul central. Costumele, muzica, mîncarea au subliniat specificul fiecărei zone. Reafirmarea acestor tradiții cred că i-a scos din minți pe cei care au folosit nunta ca pîrmac pe spinarea lui George Simion, numai că ele pot să devină și un cîștig electoral semnificativ, mai ales că adversarii săi politici sînt din ce în ce mai apropiați de ideologia progresistă care cere ruperea de astfel de legături tradiționale.

George Simion și-a asumat și riscurile unei astfel de manifestații. Dacă va gestiona corect, fără emfază, cu modestie și bun simț reușita, este posibil să cîștige și electoral. Dacă însă va cădea în plasa celor care vor să-l atragă spre un populism demagogic (risc enorm pentru oricine), atunci va fi un păcat pe care va trebui să-l care în spate, căci miile de oameni care au fost sîmbătă la Măciuca au venit să-i fie alături într-o serbare a portului popular și al tradițiilor renăscute, nu pentru a-l ridica pe el pe vreun soclu.

De el depinde care vor fi urmările acestei nunți cu peste zece mii de participanți sau ale unei serbări cîmpenești uriașe care a găzduit și o nuntă!

VIDEO: