ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


…dacă au ascultat conferința de presă de acum cîteva zile a Premierul francez Jean Castex ar trebui să-și revizuiască proiectul de lege privind introducerea Certificatului Covid, cel care a generat deja ample proteste de stradă!

Pe surse, au apărut deja informații despre acest proiect de lege, unele fiind confirmate chiar de Alexandru Rafila, ministrul Sănătății. Iată ce precizează proiectul la art. 2:

„Certificatul ELECTRONIC COVID-19 se emite în următoarele situații:

a) Pentru persoanele vaccinate cu prima doză din oricare dintre vaccinurile autorizate și care au schema din două doze, cu valabilitate pînă la data programării pentru efectuarea celei de-a doua doze, inclusiv.

b) Pentru persoanele vaccinate cu ambele doze cu unul dintre vaccinurile care au schema din două doze, respectiv după vaccinarea cu doza unică pentru vaccinurile care au schema din 1 doză, cu valabilitate 30 iunie 2022

c) Pentru persoanele infectate cu SARS-COV 2, dovedită prin existența în platforma CoronaForms, cu valabilitate de 180 de zile.

d) Pentru persoanele testate cu test antigen rapid, cu valabilitate de 48 de ore

e) Pentru persoanele testate cu test NAAT/PCR, cu valabilitate de 72 de ore”.

După cum se vede, în proiectul ministrului Sănătății, Certificatul electronic Covid-19 se emite nu numai pentru persoanele vaccinate, ci și pentru cele care au trecut prin boală sau au fost testate cu test antigen rapid sau PCR!

Numai că, zilele trecute premierul Franței, Jean Castex, țară care va prelua de la 1 ianuarie 2022 președinția Consiliului UE, a anunțat că, împreună cu Emmanuel Macron, președintele Franței, a decis ca imediat după Anul Nou, să introducă un proiect de lege „pentru a transforma legitimația de sănătate într-un permis de vaccinare”!

Asta înseamnă, spune Jean Castex: „Acum doar vaccinarea va fi valabilă în Certificat”! Cu alte cuvinte, nici faptul că o persoană a trecut prin boală, nici testările nu mai duc la eliberarea unui Certificat Covid, ci doar VACCINAREA!

În mod cert, politicienii români, așa cum au făcut mereu, se vor alinia lîngă deciziile marilor Puteri și vor renunța la proiectul românesc.

Vă prezentăm mai jos fragmentul din conferința de presă a lui Jean Castex, premierul Franței, unde vorbește despre acest nou Certificat Covid-19:
 

De menționat că, în aceeași conferință de presă, Jean Castex, premierul Franței, a anunțat că specialiștii recomandă ca „Din 3 ianuarie, timpul dintre a 2-a și a 3-a doză se va reduce de la 5 luni la 4 luni”, ceea ce sugerează că am putea să facem cîte 3 doze de vaccin pe an dacă lucrurile vor evolua ca pînă acum, cu tot felul de rădăcini ale virusului Covid-19! Urmăriți reacțiile din zilele următoare ale politicienilor români și ale „specialiștilor” și veți vedea că toate aceste reguli franțuzești vor fi aplicate și la noi.