ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Încă un semn de dispreț al președintelui Klaus Iohannis la adresa poporului român: dezvelirea unei statui uriașe în centrul Sibiului a baronului Samuel von Brukenthal, guvernatorul Transilvaniei în anul 1784, cînd a fost înăbușită în sînge Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan!

Ce a spus Iohannis cu această ocazie? Iată: „Amplasarea aici a unei statui în memoria lui Brukenthal este un omagiu adus prețioasei sale moșteniri, o confirmare a convingerii sale că la temelia bunei guvernanțe stau educația și cultura, forțe care dau posibilitatea participării responsabile a cetățenilor la construirea propriului viitor”.

Că Iohannis înțelege să-l omagieze pe sasul Brukenthal, am putea să înțelegem, căci baronul din sec. XVIII era sas de-al lui. Acum, însă, Klaus Iohannis este președintele României și ar trebui să știe că mîinile acestui Samuel von Brukenthal sînt mînjite de sîngele lui Horea și Cloșca, trași pe roată, și al lui Crișan, cel care s-a sinucis cu nojițele pentru a nu avea aceeași soartă, trupurile lor fiind apoi măcelărite și puse în țepe pentru a-i potoli pe iobagii români care-și cereau dreptul la o viață mai bună.

Pentru aceste crime, Iohannis crede că are dreptul să-l omagieze pe sasul lui, în timpul căruia drepturile iobagilor din Transilvania au fost călcate în picioare? Nu știe Klaus Iohannis că palatul și Muzeul Bruckenthal au fost construite din sudoarea țăranilor români și unguri, care erau ținuți în stare de iobăgie, un fel de sclavie „modernă”, neavînd drept de proprietate asupra pămîntului lor, fiind obligați să întrețină prin zeciuială și muncă grandomania lui Bruckenthal și a „nobililor” sași?

Ba, știe! Căci și acum, Klaus Iohannis, pe vremea cînd era primar al Sibiului, a tras sforile în instanță pentru ca Muzeul Bruckenthal să fie luat abuziv din proprietatea statului român și trecut în proprietatea FDGR-ului condus de el, prin acea scandaloasă „succesiune și moștenire” a „Grupului Etnic German”, organizația fascistă desființată după Al Doilea Război Mondial!

Problema este însă și a românilor, care se uită senin cum președintele pe care l-au ales chiar ei își bate joc de istoria României, omagiindu-l pe unul dintre criminalii înaintașilor noștri, despre care Iohannis nu scoate un cuvînt! L-ați auzit vreodată să-i omagieze pe Horea, Cloșca și Crișan, să verse o lacrimă pentru suferințele lor din vremea lui Bruckenthal? Evident, nu! Din contră, la dezvelirea statuii sasului Bruckenthal, el are tupeul incalificabil să vorbească despre „buna guvernanță” a lui Bruckenthal, despre „omagiul adus prețioasei sale moșteniri”!

Dar, în timp ce calcă în picioare destinul unor țărani care au luptat și și-au pierdut viața în condiții tragice pentru bucata lor de pămînt, Iohannis încurajează acțiunile antiromânești ale țuțerilor săi, care vor să impună teoria că românii sînt antisemiți și, deci, trebuie pedepsiți chiar și pentru crimele făcute de armata fascistă a lui Hitler!

Alexandru Muraru, liberalul care este reprezentantul special al lui Cîțu, și fratele lui geamăn, Andrei Muraru, fostul consilier de la Cotroceni, trimis acum ambasador în SUA, sînt doar doi dintre promotorii acestei acțiuni antiromânești, care face din români un popor de criminali, ca și cum românii ar fi făcut Holocaustul, nu nemții lui Hitler.

Dar, după cum vedeți, sasul Iohannis îl omagiază pe sasul criminal Bruckenthal, ia Muzeul Bruckenthal din proprietatea statului român, pe care îl trece în proprietatea FDGR-ului și-i absolvă pe nemți de crimele din timpul războiului, încurajîndu-și țuțerii să le treacă în contul românilor!

Iar această „omagiere” a lui Bruckenthal nu este singura palmă dată istoriei românilor în timpul domniei lui Iohannis. Reamintim că anul trecut statuia lui Mihai Viteazul din Oradea a fost dată jos din Piața Unirii din Oradea și dusă în curtea Companiei de apă din oarș:
 

Deci, „Jos Mihai Viteazul!” și „Sus Samuel von Brukenthal!” Aceasta este viziunea asupra istoriei în capul sasului Klaus Iohannis, președintele românilor!