ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În finalul primului episod al acestui serial despre incredibilele matrapazlîcuri ale rectorului Universității „Ovidius” din Constanța ne întrebam de ce măsura demiterii directorului Dumitru Eugen pentru incompatibilitate, decizie decisă de ANI, nu s-a aplicat și în cazul lui Dan Marcel Iliescu.

Și anunțam că răspunsul îl vom găsi în acest episod: „Este evident că „pălăria” care-l protejează pe Dan Marcel Iliescu vine din altă parte, mai exact din pădure”.

 
„Pădurea”, în limbajul jurnalistic actual se referă la SRI, căci acolo, în Pădurea Băneasa, este „fabrica de ofițeri ai serviciilor secrete”. Vă veți întreba, pe bună dreptate, care este legătura dintre SRI și Universitatea „Ovidius”, iar răspunsul îl veți găsi mai jos. Să citim împreună acest Comunicat al Biroului de presă al Universității „Ovidius” din 28 ianuarie 2022: