ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O analiză prezentată în emisiunea „Subiectiv”, la Antena 3, realizată de jurnalistul Răzvan Dumitrescu, ediția din 12 august, scoate la iveală informații foarte interesante. Este vorba de un raport realizat de un  cercetător israelian, Levi Retsef, care a lucrat aproape 12 ani în Serviciul de informații al Armatei, ca ofițer pentru operațiuni speciale, iar de 15 ani este profesor la prestigioasa Universitate MIT din Massachusetts, Boston. Cercetătorul este specializat în proiectarea de modele și instrumente de asistență decizionale bazate pe date analitice, este matematician și inclusiv în zona medicală face cercetări bazate pe date analitice.

În interviul prezentat în emisiune, Levi Retsef a spus că a fost consultat de mai multe state din SUA și a ținut legătura cu mai mulți miniștri din Israel. Cercetătorul susține că se propagă multe informații care induc în eroare pentru a se justifica anumite decizii, că nu sunt menționate riscurile prezentate de vaccinul anti-covid pentru oameni, iar ceea ce s-a întâmplat în legătură cu aceste vaccinurile este fără precedent. Retsef a realizat un raport bazat pe date obținute prin apelurile de urgență și legate de internări și a făcut descoperiri cu adevărat îngrijorătoare, care ar trebui cunoscute urgent de guverne și de factorii de decizie. Avertizarea sa este: „Dacă vom continua să procedăm astfel, ne îndreptăm spre un dezastru!” La finalul prezentării analizei sale, cercetătorul israelian a spus că „E un semnal îngrijorător pentru mine că deciziile nu sunt luate în mod corect, așa cum ar trebui. Mai ales când e vorba de copii ...” El a mai spus că a trimis raportul său Ministerului Sănătății de două ori, însă nu a primit niciun răspuns.

În continuare, prezentăm principalele puncte ale analizei sale:

- Sunt vaccinat și în general sunt pro-vaccin, dar vreau să vă reamintesc care e procesul-standard de aprobare a vaccinurilor și medicamentelor. E un proces care durează 4-5 ani de obicei și analizează atât eficacitatea, cât și efectele secundare pe termen lung. Riscul nu este uniform pentru toată lumea, mai ales în cazul covid.

- Sunt multe informații care induc în eroare, pentru a justifica anumite decizii, fără a se menționa care este riscul pentru oameni. Ce s-a întâmplat cu vaccinurile covid e fără precedent: în mai puțin de un an, nu doar că a primit permisiunea de a fi folosit – și nu vreau să spun „aprobare”, pentru că aceste vaccinuri nu au fost aprobate, nici acum nu sunt. Are permisiunea de a fi folosit în condiții speciale, în situații de urgență. E un proces special, care nu a fost folosit des în istorie de către guvernul federal al SUA și prin care se justifică ocolirea procesului de aprobare. Niciun vaccin, nu doar cel folosit în Israel, nu a fost aprobat de FDA, deși luni la rând ministrul Sănătății din Israel a dezinformat că ar fi fost aprobat. A folosit cuvântul „aprobat”. Nu este aprobat. 

- Când este vorba de copii, este evident că nu se justifică vaccinarea în caz de urgență. Ministerul Sănătății prezintă multe informații care induc în eroare. Sunt sigur că ați auzit că 1 din 6 copii testați pozitiv pentru covid au fost internați. Între 40 până la 70% sau chiar mai mulți dintre acei copii care au fost spitalizați nu au fost spitalizați din cauza COVID-19, ci au fost spitalizați din alte motive medicale și în timp ce erau în spital au fost testați pozitiv pentru covid și au fost catalogați drept pacienți covid.

- Nu doar în Israel, ci în toate țările cifrele sunt umflate, pentru că mulți copii care au ajuns la spital pentru alte probleme sunt catalogați ca pacienți covid. Vă dau un exemplu de caz recent: un copil s-a jucat cu material exploziv, care i-a explodat în față. Copilul a fost dus la spital și a fost pus în comă indusă și apoi a fost testat pozitiv. Acest copil va fi considerat pacient covid în stare critică.

- Ministerul Sănătății a făcut un studiu și a descoperit că [la copiii] între 12 și 15 ani, 30% din probele testate în martie 2021 au prezentat anticorpi, adică acei copii au fost expuși la covid și deja aveau anticorpi. Nu e de mirare că 30%, poate mai mulți, dintre copiii din Israel sunt protejați împotriva covid.

- Expunerea naturală la virus oferă o imunitate mult mai largă, robustă și pe termen lung și împotriva variantelor, pe când vaccinul oferă imunitate doar pentru o particulă din virus. Când ești expus natural, ești expus la tot virusul și dezvolți un set de anticorpi mult mai robust, inclusiv memorie imunitară pe termen lung. De aceea nu vedem nicio reinfectare a celor care au fost expuși natural, când vorbim de riscul pentru copii, mai ales că 30% au fost expuși deja, riscul e aproape zero. 

- Vreau să vorbesc despre un studiu specific pe care l-am făcut cu Magen David Adom (MDA), care a urmărit numărul de apeluri la urgență, între 2019 și 2021, pentru stop cardiac și atacuri de cord. Există o creștere dramatică, neexplicată, a numărului de astfel de apeluri în 2021. Pentru femei între 20 și 29 de ani, creșterea e de 83%. E ceva foarte dramatic! Există o corelație statistică semnificativă între campania de vaccinare pentru femei între 20 și 29 de ani și numărul de apeluri la urgență. E foarte îngrijorător pentru că nu vedem același lucru în 2020, când am avut doar pandemia, deci cineva care ar vrea să spună că urgențele vin de la virus trebuie să explice de ce nu apar aceste creșteri în 2020 și apar abia după ce au fost vaccinați oamenii.

- Și mai îngrijorător este că acest lucru poate fi explicat de ceea ce știm deja despre vaccin. Ministerul Sănătății a publicat un raport care spune că există o foarte probabilă relație de cauzalitate între vaccin și miocardită, inflamare a inimii, care poate fi letală. Ei spun că riscul pentru tineri între 16 și 19 ani e de 1 la 3000. Jumătate dintre acești copii au ajuns la terapie intensivă. Ce știm despre această condiție e că e foarte greu de diagnosticat și principalele două caracteristici sunt: a) adesea e confundată cu atacul de cord, pentru că e greu de diagnosticat; și b) pe baza autopsiilor făcute la tineri care au făcut brusc infarct și au murit, au constatat că între 12 și 20% dintre cazuri, motivul a fost miocardită asimptomatică, care a dus la deces. Vedem exact același lucru, o creștere a numărului de infarcturi la tineri în 16 și 39 de ani și deja că miocardita are legătură cu vaccinul și [apare] în special la tineri care fac vaccinul.

- Ministerul Sănătății nu dorește nici măcar să asculte. Am trimis acest raport Ministerului Sănătății de două ori și nu am primit niciun răspuns. Dacă procedezi așa, te îndrepți spre un dezastru! Dacă nu vor să verifice… Cum poți să susții că nu vrei să verifici așa ceva? E un semnal îngrijorător pentru mine că deciziile nu sunt luate în mod corect, așa cum ar trebui. Mai ales când e vorba de copii care nu sunt în pericol, dar pe care vor să-i vaccineze.