ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Israelul a anunțat că va începe vaccinarea cu a patra doză la persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, potrivit Sky News.

Măsura vine pe fondul îngrijorării legate de răspândirea variantei Omicron - în condițiile în care marți a fost confirmat primul deces cunoscut al unui pacient cu această tulpină în Israel.

Marți erau cunoscute cel puțin 340 de cazuri de Omicron în Israel, au declarat oficialii din domeniul sănătății.

Un grup de experți din cadrul Ministerului Sănătății a recomandat a patra doză, o decizie salutată de premierul Naftali Bennett

Acesta a declarat: "Nu am avut nicio problemă: Aceasta este o veste minunată care ne va ajuta să trecem prin valul Omicron care înghite lumea.

Statul Israel continuă să se afle în prima linie a efortului global de a face față pandemiei.

Cetățenii din Israel au fost primii din lume care au primit a treia doză de vaccin COVID-19 și continuăm să fim în frunte și cu a patra doză", a declarat premierul.

Deși decizia este în așteptarea aprobării oficiale de către înalți oficiali din domeniul sănătății, Bennett i-a îndemnat pe israelienii eligibili să primească doza cât mai curând posibil.

El a spus: "Fac apel la toți cei care îndeplinesc criteriile pe care membrii comisiei le-au stabilit: Mergeți și vaccinați-vă. Asumați-vă responsabilitatea pentru sănătatea și mijloacele de trai ale tuturor”.