ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


JERTFA NU EXCLUDE LUPTA 

În ultima duminică dinaintea începerii Postului Mare, am fost la slujbă într-o biserică coptă din orașul Hurghada din Egipt, unde mă găsesc într-o scurtă vacanță (foto mai jos). O să povestesc impresiile mele din această țară cu o proximă ocazie. Doar atât spun acum: încă există părți normale pe această planetă.

Rugămintea mea primă este să nu intervină zelotiștii care să-mi reproșeze cu morgă de cimitir că am participat la o slujbă într-o "biserică eretică". Din bun simț, îi rog să se abțină. Am participat la slujbă pentru că nu există o biserică ortodoxă și dintr-o mare curiozitate antropologică. Nu mereu ai ocazia să observi ritualurile unei biserici creștine din N. Africii.

Atât vreau să vă spun tuturor: aici, să fii creștin integral (practicant), nu este ceva care să fie de la sine înțeles, adică nu ai doar un partid anticreștin ca USR-ul sau alți câțiva ultra-seculariști cu spume la gură sau niște șarlatani care conduc lupta cu Covidul. Nu, aici oricând poți să riști ca să-ți explodeze un extremist kamikaze în timpul slujbei. Sigur că există măsuri de prevenție, că bisericile sunt păzite de armată cu kalașnikovul (vezi imaginea) și se intră în ele ca pe aeroport, prin porți detectoare. Chiar fără să fie tensiuni în acest oraș, unde creștinii sunt acceptați fără resentimente de majoritatea musulmană, oricând un dement venit din altă zonă poate face "dreptate divină" prin lichidarea "necredincioșilor".

Nu discutăm despre mofturi. Acum 4 ani, două atentate simultane în două biserici copte au dus la martiriul a 45 de creștini și rănirea a sute de alți nevinovați, inclusiv copii. Deci să mă scutească marii forțodocși de pozițiile intransigente, că ei riscă doar să-și scrântească piciorul pe treptele bisericii, în cel mai rău caz.

Aici în Egipt, să fii creștin e o mărturisire continuă, iar așa cum femeile aromânce din Balcaniul otoman își tatuau o cruce pe frunte (eu încă am prins în viață bătrâne cu acest semn), așa aici copții au încă Sf. Cruce tatuată pe mână. Aviz pseudo-ortodocșilor care merg la biserică "să ia lumină" și de Crăciun, sau la nunți, botezuri și înmormântări, dar care "îl au pe Dumnezeu în suflet", cei care cred că totul li se cuvine, că preotul e un prestator de servicii religioase, care sunt plini de pretenții deși ei nu fac nimic pentru Trupul lui Hristos, Biserica. Emancipaților care spun că participarea la slujbe este sub demnitatea lor de "speciali". Aici, fiecare slujbă e un risc asumat cu bărbăție.

Gândul pe care-l am este acela de a nu vă ura "Post ușor". Mai ales acum, când psihopații care ne vor "binele" se gândesc să ne țină pentru a doua oară consecutiv în case de Învierea Domnului. Pentru că ar fi "pericol", am trecut de 3% de infectați, deși la 5% infectați, președintele Johannis, evanghelic de confesiune, era un fervent agitator electoral și scotea lumea la vot, întrucât își dorea cu fervoare guvernul său, ca și după drama Colectiv.

Acum, guvernul său se pregătește să ne infecteze sărbătorile pascale cu multă ideologie covid, după un an de eșecuri succesive.

Astăzi, la începutul Postului Mare, comemorăm un an de la începutul restricțiilor luate în România, parte a Marii Resetări gândite de elitele mondiale cu propensiuni mesianice. Este un plan de distrugere economică a lumii (pierderile economice mondiale, inclusiv pagubele suferite de turismul egiptean, sunt uriașe), în care un aparat de propagandă pentru care Goebbels ar fi gelos, a intrat în funcțiune prin presa globalistă. Spitalele, care ar fi trebuit să prezerve viața, au devenit centre ale morții și centre de detenție pentru "asimptomatici", unii ținuți închiși luni de zile. Școlile au fost închise, deși în alți ani virozele făceau ravagii, iar acum Covid nu afectează copiii. Se propune o lege a vaccinarii obligatorii, ca pe vite. Pentru o mortalitate de sub 1%, realizată în special prin recordul de oameni uciși în ATI și prin raportările mincinoase. Pe toată populația lumii se face un experiment mondial cu un ser realizat rapid, un modificator genetic numit arbitrar "vaccin", o terapie "revoluționară" ale cărei rezultate, oficial, sunt prevăzute să fie finalizate în 2022. Se cere insistent un pașaport de vaccinare, care va transforma lumea într-un imens lagăr unde vor fi cetățeni aparent liberi și șerbii fără drepturi. Poliția Militară e construită ca forță de represiune brută împotriva noastră, a celor care o finanțăm. Suntem în plin război împotriva cetățeanului făcut chiar de guvernele marionetă. Direcția, pe care nici nu o ascund, este crearea guvernului mondial.

Nu putem lăsa un Baha'i ca Raed Arafat, bolnav de morbul puterii exercitate pe un neam creștin, să ne condiționeze Sfintele Paști!

Nu putem lăsa un premier de cauciuc ca ridicolul Cîțu să ne facă "teroriști". Nu putem să le mai permitem să ne distrugă demnitatea de credincioși creștini! Copții merg la slujbe conștienți că pot fi lichidați în atentate, pe noi sper că nu ne pot ține în case de frica unor amenzi care pot fi contestate!

Hristos nu S-a lăsat scuipat, bătut și pironit pe Cruce ca să ne accepte conformismul, obediența și lașitățile!

De aceea, repet, nu vă urez un "post ușor". Nici un post tulburat de ură, ci un post neliniștit, incomod, care să ne facă prezenți la masa Mirelui, chiar dacă va trebui să deschidem ușile Casei Sale cu forța iubirii față de El.

"Dumnezeu îmi va arăta înfrângerea dușmanilor mei.

Să nu-i omori pe ei, ca nu cumva să uite legea Ta;
Risipește-i pe ei cu puterea Ta și doboară-i pe ei, apărătorul meu, Doamne.
Păcatul gurii lor, cuvântul buzelor lor, să se prindă întru mândria lor și de blestemul și minciuna lor se va duce vestea.
Nimicește-i, întru mânia Ta nimicește-i, ca să nu mai fie!
Și vor cunoaște că Dumnezeu stăpânește pe Iacob și marginile pământului".

Psalm 58:11-16