ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actualul (auto)recensământ, pe lângă faptul că este extrem de intruziv - consumul de KW/gigacalorie din casă are vreo semnificație alta decât de control tip Green Deal al "amprentei de carbon" pe cap de mistreț globalizat? - introduce o temă pe care nu aș fi crezut că o voi vedea vreodată în Statul Român. Este circumscrisă, la capitolul minorități naționale, și românitatea balcanică: aromâni, meglenoromâni, istroromâni.

Este semnul clar al dezagregării statale. Niciodată până astăzi românitatea balcanică nu a fost considerată minoritate națională. E ca și când sașii din Germania ar fi considerați minoritari în acel stat.

Sunt pur și simplu revoltat de faptul că Academia Română a putut accepta această segregare în interiorul neamului românesc, pe teritoriul Statului Român.

Acad. Matilda Caragiu- Marioțeanu (sora lui Toma Caragiu), marea noastră lingvistă și specialistă în dialectologie, în mod cert, dacă ar mai fi trăit, nu ar fi acceptat această anomalie.

Precizare: Academia Română a trimis formularea corectă. Problema este cu „experții” din Institutul NAȚIONAL (sic!) de Statistică!