ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Da, am mers 4 km pe jos prin ploaie până la locul unde se săvârșea Sf. Liturghie, apoi am stat în lapoviță și frig la slujbă. M-am simțit solidar și fericit cu toți cunoscuții și necunoscuții, în jurul Tainei Euharistiei.

Sper ca, prin mica noastră jertfă, să facem ca Dumnezeu, prin mijlocirea Ocrotitorului României, să se milostivească de acest neam.

PS: Sunt obișnuit cu comentariile progresiștilor/anti-ortodocșilor, care au dat buzna și la acest articol. Pe mine mă amuză. E ceva deasupra puterii lor de comprehensiune care-i scoate din minți; nu-i pot înțelege pe "medievali", întrucât lumea lor, plină de spaime covid (mai medievale decât cele din epocă), e lipsită de suprafiresc, de sens mistic, de revelație.

Se mulțumesc cu surogate de gen zodiacul zilei, care le spune ce li se va întâmpla la serviciu și dacă sunt compatibili cu concubina. Sau stau la coadă și plătesc, după ce-și arată codul QR, ca să vadă bradul traforat și să stea în țarcul lui Nicușor, unde cumpără turtă dulce și vin prost și fiert la suprapreț.

PPS: Repet pentru a nu știu câta oară: numai cei îngrozitor de inculți pot să spună despre o perioadă atât de formidabilă în istoria civilizației umane - Evul Mediu -, că ar fi fost "înapoiat", "întunecat", "sumbru", vulgata modernității pornită de la Reformă. V-ați uitat la prea multe filme proaste și nu ați pus mâna pe carte, iar în Italia doar ați mâncat pizza și v-ați cumpărat șlapi de la Gucci, iar la San Marco, de exemplu, v-ați făcut poze cu porumbeii în piață, dar nu ați luat bilete să intrați în bazilică, că era prea "boring".