ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce a susținut mișcarea globalistă #rezist în lupta "împotriva corupției" organizată de servicii, corporații și ambasade, de curând și nazipass-ul (certificatul covid), căruia-i găsea virtuți - după mintea acestuia, el nu era făcut să "constrângă", ci să... "convingă" (sic!) -, Vasile Bănescu vede, ca și prietenii conservatori-caviar, un mare pericol care amenință România și o deraiază de la drumul ei în organismul supra-statal UE: naționalismul / conservatorismul. Care este întrupat politic de AUR. 

Pericol mare, monșer! Proiectul SUE, vânturat de ciracii băsiști, stă să dispară! Moare mamița din lipsă de ciucalată pentru băieți!

Citez: "Confundarea programatică a (ultra)naționalismului zgomotos exacerbat și grav compromis ideologic cu patriotismul luminat și echilibrat de credința în valorile fidelității religioase, culturale și spirituale ale propriului popor, confiscarea populistă a nobilelor teme creștin-conservatoare rupte xenofob & filetist de contextul spiritual al Europei, nu fac decât să compromită aceste fundamentale teme, motiv pentru care Biserica dezavuează orice formă de exces apărută în marginea lor".

Sigur, întrebarea care vine este de când dl. Vasile este "Biserica"? Nici măcar Patriarhul BOR NU ESTE "BISERICA". Biserica rezidă în totalitatea credincioșilor, în pleromă, Trupul lui Hristos în lume.

Cât de nătâng să fii ca, în plin asalt anticreștin, când ideologiile woke și sexomarxismul distrug civilizația occidentală, să dai o copită AUR-ului, alături de toată presa globalistă, intelectualii cu bavețică și muhaielele securist-globaliste care parazitează "societatea civilă" și viața politică? 
Cui prodest?

După două decenii în care politicienii s-au făcut preș Minunatei Lumi Noi, un partid care sparge gheața globalistă e imediat supus canonadei de către toți închipuiții cu pamperși pe inteligență, din care s-a grăbit să facă parte și Vasile Bănescu. Ca și în cazul certificatului covid, am observat că are acest resort de userist care-l face să ridice mâna ca un premiant în fața inspecției de la Stăpânirea Lumii.

Dacă era un oarecare telectual din pleiada dilematică, nu era nicio problemă, le cunoaștem idiosincraziile. Dar spun, ca și în cazul nazipass-ului: nu mai târî, de dragul stăpânilor amicilor de la Hoitnews, a tapalabelor și a tolontanilor, Patriarhia BOR în aceste dispute care NU O PRIVESC! 

Oricum preoțimea și credincioșii nu sunt permeabili la acest limbaj crăcănat între prețios și ridicol. Nicidecum la conținut, la care pot juisa doar corporatiștii useriști - după cum se vede și în comentariile din subsolul instituțiilor de propagandă globalistă. 

În chestiunea Holocaustului și "tema minoră", este evident un scandal artificial, cuvintele fiind scoase din context. Ideea era că e bizar să predai Holocaustul ca materie de sine stătătoare, când Istoria Națională este o materie batjocorită prin constricție, mutilată și ideologizată maximal. Poți face din Holocaustul nazist un capitol dintr-o carte de istorie dedicat genocidului adus de ideologie, în care să se predea și genocidul turcesc împotriva armenilor, cel comunist din Cambodgia (kmerii roșii), China maoistă, URSS-ul din epoca stalinistă  și fenomenul Gulag, dar în mod special, fiind români, crimele comuniste din spațiul nostru, care a dat și nenumărați martiri creștini, la care poporul credincios, pe care nu-l poate înțelege și nu-l reprezintă, are mare evlavie. Cât despre Călin Georgescu, deja este pentru AUR un capitol închis. 

Deci, pentru cine și pentru ce toate aceste piruete stilistice derizorii? Ce "pericol" pândește România, altul decât mortificarea prin totalitarismul globalist, despre care purtătorul de vorbe al Patriarhiei nu suflă niciodată nicio frază critică? Ba dimpotrivă, uneori le întărește valoarea "axiomatică" pentru poporul credincios, așa cum vedem din exemplele deja comentate.