ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poate că voi fi în răspăr cu mulți prieteni de-ai mei, dar consider comunicatul Arhiepiscopiei Sibiului ca fiind neavenit.

Să mă explic: Știm cu toții (noi, creștinii, evident) foarte bine propensiunile antiortodoxe ale lui Solomon. Evident, filmul nu este un documentar, chiar venit din partea unui om ostil Bisericii dar care are o oarecare onestitate intelectuală, ci o vomă propagandistică. Plătită generos din bani publici, dar de când cultura a fost confiscată de globaliști (de stânga sau de dreapta), nu ne mai miră nimic.

Însă nu era treaba unei instituții de anvergura BOR să ceară interzicerea acestui "film" (care este și foarte prost făcut, evident). Asta nu face decât să crească interesul - care era foarte scăzut, din datele pe care le am - față de acest rebut propagandistic. Era treaba laicatului să discute despre această producție, dar nu este treaba BOR să ceară cenzura filmelor. Pentru că, la ce se pricep progresiștii cel mai bine este să se victimizeze. Intră în fișa postului pe care îl învață la seminariile de tip Open Society (Soros).

Or, comunicatul Arhiepiscopiei exact asta le-a servit.

Ceea ce trebuia făcut, dar nu o să o facă dintr-un motiv simplu, că gândește în mare măsură la fel, era un comunicat al Patriarhiei ticluit de tristul Bănescu, în limba lui dilematic-lemnoasă.

Atât și nimic mai mult; în niciun caz o cerere de cenzurare. Care servește o nesperată gură de aer unui documentar grotesc precum regizorul.