ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu știu dacă ați fost atenți zilele trecute, dar OMV a fost la negocieri cu Ciolacu. Vor renegocierea legii Offshore: gazul să nu fie folosit pentru consum preponderent în România și taxele și redevențele să scadă pentru că, spun ei, energia verde va fi viitorul și gazul va fi nerentabil. Nu serios? Păi atunci nu mai investiți.

De fapt, gazul din Marea Neagră va asigura câștiguri enorme firmei austriece și nu statului Român, care nu a mai proiectat platforme de foraj marin de pe vremea lui Ceaușescu (Norvegia exploatează gazele prin firmele lor de stat).

Ciolacu a declarat că ar fi de acord cu modificările legii Offshore (oricum modificată și mai proastă decât varianta lui Dragnea, care nici ea nu era strălucită), dacă OMV-ul va face presiuni asupra președintelui Austriei ca să intrăm în Schengen.

Adică, vezi Doamne, a negociat dur. 

Sincer, nu știu dacă merită să intri în Schengen și să dai gazele pe mai nimic austriecilor. Eu sunt suveranist, prefer ca Statul Român să renaționalizeze OMV-ul și să redevină PETROM. Chiar în afara Schengen. Ne putem orienta spre BRICS, de pildă, o piață enormă cu state cu care am avut relații economice excepționale, pierdute, la ordinul SUA/UE, de peste 25 de ani. 

OMV-ul este o vulnerabilitate strategică la adresa României și o sursă enormă de corupție: neveste de ofițeri din SRI/SIE, de oameni politici, din justiție șamd sunt angajate pe sinecuri (salarii) enorme în firma austriacă.

Astfel se joacă împotriva intereselor vitale ale statului român.