ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fii'miu îmi spune că la Carrefour, în Barcelona, prețurile sunt sub cele din București. La fel în Germania la Kaufland și nu numai.Nicăieri în lume nu am văzut supermarketuri în mijlocul orașelor! Nicăieri! Peste tot sunt mici magazine de cartier. Supermarketul e pe centură sau la periferie.

În România au, practic, monopol pe comerțul alimentar din timpul bețivului turnător Petrov. Țineți minte - a scos toate tonetele de pe stradă ca primar, deci românii care începuseră să-și facă un cheag au rămas fără afacere. Mii de familii. Trebuia să intrăm în rândul lumii. În loc să crească afacerile organic, turnătorul Petrov a ras tot și a adus lanțurile de retail direct în centru. Apoi a devenit președinte și a împrăștiat fenomenul prin atomizorul Boc în toată țara.

Ce s-a întâmplat în afara comerțului autohton, care a fost terminat într-un an? Păi ăia și-au adus toată marfa din afară, produsele românești cred că nu erau nici 5%. Dragnea a făcut o lege cu 51% produse românești și a ajuns la pușcărie. Au schimbat legea în plandemie (2020), când eram atenți să stăm cu fruntea la termometru. 

Deci interesul național a fost sugrumat cu șpăgi. Iar supermarketurile cred că fac în România cele mai mari profituri din lume (că ceilalți își protejează comerțul). Evident, dau și cele mai mici salarii din Europa. Acum nu le vor mai da nici pe alea. Vorba unui hâtru, o să ne pună pe noi să aranjăm produsele la raft.

Însă - atenție! - cea mai mare problemă va fi scoaterea cashului, a banilor lichizi. Că la scaner nu-i place hârtia. Vrea cip. Adică sclavagism. Asta se va întâmpla în câțiva ani, când banul cash va fi scos din buzunarele tuturor. 
Bref: eu spun ce-am mai spus - BOICOT! Și plătiți cât puteți cu banu' jos oriunde.

Nu fiți oi!