ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vă rog, nu-mi cereți solidaritate cu cel mai ostil stat la adresa României din ultimele decenii. Am scris despre agresiunile Ucrainei de curând, pentru cei care au memoria de pește. Dar nu aș fi crezut o secundă că, în situația de acum, președintele Volodimir Zelenski să susțină oficial că România a ocupat Bucovina de Nord (a făcut această afirmație în discursul său afișat în limba engleză pe pagina oficială a președinției ucrainene, ținut cu ocazia Zilei Unității și Libertății Ucrainei, sărbătorită pe 22 ianuarie) și să pomenească TOATE MINORITĂȚILE NAȚIONALE (ruși, tătari, polonezi, maghiari, evrei etc) MAI PUȚIN PE ROMÂNI, cea mai importantă minoritate după cea rusă.

Sunt solidar cu suferințele cetățenilor Ucrainei - și pot să primesc oricând o familie de refugiați într-o cameră, noi ne putem înghesui în ce rămâne - niciodată însă nu voi fi solidar cu acest stat artificial și agresiv până la extremism cu românii aflați pe acele meleaguri DE LA ÎNCEPURILE FORMĂRII ACESTUI NEAM.

În niciun caz nu aș da sângele meu sau al băieților mei pentru ei. Îi las pe Radu Tudor și Mîndruță să o facă.

Eu vreau ca românii mei să dăinuie în Bucovina de Nord, Herța și Bugeac, indiferent dacă Ucraina se va sparge în bucăți sau nu. Punct.