ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Evident că dracu' nu doarme de Sfintele Sărbători. Mâine, miercuri, este programată la ora 9 o ședință la Primăria Sectorului 2 în care un consilier PNL (partid național, comme il faut, din Coaliția Trădării) propune demolarea bustului lui Mircea Vulcănescu din Parcul „Sf. Ștefan”.

Inițiativa este a lui Alexandru Florian, directorul Institutului "Elie Wiesel", fiul uneia dintre cele mai sinistre figuri ale ideologiei staliniste, care a distrus mințile tinerilor de la Universitate timp de 40 de ani (49-89) "profesor" de marxism-leninism. Alexandru Florian însuși fiind un expertolog în ideologie comunistă.

Deci repet: se dorește demolarea, prin mâna unor iude, a bustului unuia dintre cei mai curați oameni de cultură ai neamului românesc, care și-a dat viața în închisoare în urma unui proces instrumentalizat de bolșevici prin celebrele Tribunale ale Poporului.

Circumscriem subiectul: fiul unuia care a decimat elitele românești în pușcării și a pompat ideologie în capetele tinerilor studenți patru decenii demolează bustul unui martir creștin, al unuia dintre cei mai mari gânditori români din istorie. Cu mâna unui primar USR și a unui consilier PNL, doi vremelnici, două otrepe trădătoare.

Să spunem clar: Mircea Vulcănescu a fost secretar de stat la Finanțe în timpul regimului Antonescu, în plin război. Și-a făcut datoria, ca expert, față de țară. Citiți "Ultimul Cuvânt", pledoaria sa în fața "tribunalului" stalinist: a impus nemților să plătească petrolul și grânele în aur, nu în mărci, și în armament modern. Opt vagoane cu aur au fost aduse în țară la schimb cu produsele noastre.

Sociolog important, lider în școala lui Gusti; filosof; teolog ortodox în răspăr cu teologia oficială, catolicizantă, a vremii; scriitor - Vulcănescu și-a dat măsura întreagă a deplinătății preferând să salveze un tânăr în celula înghețată, sacrificându-și viața - spre nedumerirea unui Noica, de pildă, care nu i-a înțeles niciodată gestul, dar care i-a dus mai departe demersurile filosofice. Era atât de corect, încât nu l-a scutit de taxe vamale, pentru o mașină de lux, nici măcar pe propriul său profesor, celebrul Nae Ionescu.

Dacă vi se pare normal ca Al. Florian să ne învețe pe noi, românii, pe cine avem voie să venerăm, stați acasă. Dacă nu, veniți să-i apărăm dreptul de a fi al martirului creștin Mircea. Mâine, de la ora 9, la Primăria sect. 2 (Bucur Obor).