ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mă întreb de unde a apărut de fapt acest procent de 60 la sută, de ce nu 65, sau 70? S-a făcut vreun studiu sau a visat cineva?  Sau acum e 60 la sută și vedem că oile placide s-au așternut pe iernatul creierului și apoi creștem, de la șaizeci la șaptezeci, apoi 80 și-n final ajungem la rotundul, frumosul, dichisitul ”sută la sută”.
 
Acum e presiunea de a atinge cu toții acel prag de 60 la sută.  ”uite, din cauza ta noi nu putem să ne vedem de viață liniștiți”. Procentele sunt perfide, ele dau impresia controlului, a științei, a planificării, apare ”cașcavalul ” sau ”mămăliga” sau spuneți-i cum vreți, tortul  cu felii colorate, și omul e liniștit, cineva veghează pentru noi, lucrurile sunt gândite riguros științific. Acesta e un aspect, fals pozitiv. Un aspect cu adevărat negativ este că acest procent desparte oile de capre, bagă zâzanie în societate, provoacă noi rupturi între părinți și școală, elevi și profesori, și profesori între ei. Acceptarea lui este o dovadă în plus a inerției noastre sociale care parcă este o invitație la siluire continuă. O victimă care nu țipă, nu se zbate, nu încearcă să se smulgă din mâinile opresorului rămâne doar într-o mică măsură victimă și-ntr-o mare măsură, complice.
 
Acest ”științific” 60 la sută nu face decât să  pregătească viitoarele concedieri. Și veșnicul, eternul romanticul refren ”dar ce putem face noi, noi suntem mici, noi nu avem niciun cuvânt de spus...”. Ba da, ai un cuvânt de spus, că e vorba de serviciul tău, de ceea ce-ți place să faci, și știi să faci, și singura condiționare de intrare în școală ar trebui să fie dacă știi să-ți faci profesia, dacă ești bun pe materia ta, nu decizia ta asupra unui act medical care teoretic este ” la liber”. Care e libertatea, aceea de a alege dacă îți faci vaccinul și rămâi profesor sau nu ți-l faci și mergi la cules de căpșuni? Sper următorul lucru. Ca toți profesorii, fie ei vaccinați sau nu, să se ralieze împotriva acestui procent arbitrar și extrem de perfid.

 „Ceea ce este da, da; și ceea ce este nu, nu,ceea ce este mai mult decât acestea, de la cel rău este”
Deci? Cum e? 

Eu una am decis că destul am fost oaie placidă, acum vreau să fiu oaie acidă.