ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MOTTO: „Astăzi (3 august 2023) am fost invitat să vorbesc la televiziunile Realitatea, Prima și B1 despre NOUL VAL PANDEMIC și Long COVID. Aplaud faptul că televiziunile și presa încep să acorde atenție acestui subiect pe care autoritățile se străduiesc din greu să îl ignore. Fără presiune publică nu se mai întâmplă nimic în România lucrului bine făcut.”
 
(Octavian Jurma, expertolog și specialistolog, „zvoner”, „răspândac” și panicolog, pe pagina lui de FACEBOOK. Să avem încredere în știință!)
........................................................................
Uneori, stau așa și mă gândesc la suferințele bravului Octavian Jurma din perioadele de „relaș” între două valuri epidemice... Căci, din nefericire, nesimțitul ăsta de COVID 19 o mai și taie din România, când și când, și face asta, fatalitate! tocmai când e Jurma Octavian pe val și-l caută toate televiziunile de știri ca să le mai prezinte câte-un grafic de mare precizie izvorât din inteligența lui iscoditoare!

Că Jurma al nostru e orientat politic după USR precum acul busolei după nord, no problem, man! se întâmplă! deși, să știți, el este extrem de obiectiv în aprecieri. Adică, dacă zice Jurma că Dominic Samuel Fritz (cu precizarea firească, USR -în paranteză- ca să nu credem noi cumva că Fritz este de la PSD), primarul Timișoarei, e un lider de toată stima, el spune asta deoarece nu poate ascunde un adevăr atât de evident, iar nicidecum pentru că dânsul a fost sau este „supleant al reprezentantului primarului Dominic Fritz în Consiliul de Administrație al spitalului de Boli Infecțioase «Victor Babeș» din Timișoara”. Ia să luăm aminte:

„O atitudine corectă de lider informat și implicat activ în lupta împotriva COVID-19 este cea a primarului Timișoarei, Dominic Samuel Fritz (USR). În fața evidenței situației curente dar și a prognozei pentru evoluția din următoarele săptămâni, acesta a solicitat (dar a fost refuzat) carantina zonală. Chiar dacă implicarea prioritară a primarului în bătălia cu pandemia de COVID-19 nu i-a lăsat timp de campanie electorală și tăieri de panglică, USR a avut și beneficii electorale în Timișoara. USR nu a pierdut voturi în Timiș de la locale la generale, încă o dovadă că rezolvarea crizei de COVID-19 în timp util ar fi fost răsplătită cu o prezență crescută la vot. În schimb neglijarea sănătății oamenilor a fost pedepsită printr-un boicot masiv al tuturor partidelor la alegeri.” (12 decembrie 2020, pe pagina de FACBOOK a lui Octavian Jurma)

Deci, boicot PENTRU TOATE PARTIDELE... dar ați reținut, mă gândesc: „USR nu a pierdut voturi în Timiș de la locale la generale...”

Asta era în 2020. Ei, cetățeni, și de-atunci COVID 19 a curs valuri-valuri, ca șampania, în cercetările omului de știință (că așa se prezintă dânsul pe pagina sa de FACEBOOK) Octavian Jurma. Iar acum pa-ram-pam-pam!, slavă Domnului! se întâmplă din nou: „Vine VALU'/ Îmi ia calu'/ Îmi ia scroafa din coteț...” și mi-l aduce în schimb pe Jurma, mai fresh ca oricând, pe placa lui de surf, escaladând VALUL și dându-ne „indicății” în fiecare zi pe ce post de televiziune îl putem găsi prezentând grafice și viitoare nenorociri (DIGI 24, B1 TV, REALITATEA PLUS, astea...). Deoarece COVIDUL este starea lui de spirit și mediul lui de cultură propice. Cât timp mai avem COVID, domnul Jurma înflorește în fereastra televiziunilor noastre, încrezător în steaua lui! Și de ce n-ar fi așa, din moment ce presa ni-l zugrăvește astfel:

„...Cercetătorul Octavian Jurma, cel care a făcut PREDICȚII DOVEDITE CORECTE ale evoluției epidemiei, a explicat într-un interviu pentru GÂNDUL.RO că eficiența și specificitatea vaccinului anti-COVID-19 «SUNT ENORME» (!!!!!, n.n.), precizând că pandemia de COVID-19 ar putea fi eradicată până în toamnă (oooo!!!, ce te-ai fi făcut, maestre, dacă ai fi avut dreptate și se eradica până-n toamna lui 2020 pandemia, din ce ți-ai mai fi hrănit narcisismul enorm? n.n.) cu condiția să fie respectat planul de vaccinare.” (GÂNDUL. ro, 10 decembrie 2020)

Și-acum să vă reamintesc despre cine este vorba, potrivit propriei sale descrieri:

„...Sunt medic doctor,(...) dar nu sunt clinician sau medic de laborator”, „...Sunt om de știință -dar nu sunt «cercetător științific» în sensul administrativ (!!!, n.n.) al cuvântului”, „...Studiez pandemia dar nu sunt epidemiolog și nici expert în sănătate publică”, „...Folosesc metode statistice și algoritmice dar nu sunt bio-statistician”, „...Am predat 2 ani ca asistent universitar în SUA dar nu sunt profesor” și, în fine „de fapt nu am nici o specializare medicală formală și nici un titlu academic sau administrativ în România!!!” (RENAȘTEREA BĂNĂȚEANĂ.ro., 22 martie 2021, care citează chiar precizările lui Octavian Jurma de pe pagina sa de FACEBOOK)

Așadar, ascultați-l pe Octavian Jurma care nu e nimic, după cum vă mărturisește mai sus, dar cu toate astea e un OM DE ȘTIINȚĂ ce pe toate le știe! Arătați că vă pasă, cetățeni!
........................................................................................
P.S. M-am întrebat în 2021 și mă întreb și acum... din ce anume trăiește neprețuitul domn Jurma? REPUBLICA. ro ne informează că ar fi „referent de specialitate în cadrul Centrului de Cercetări Socio-Umane, UVVGA (Universitatea de Vest «Vasile Goldiș» Arad).” Am intrat pe grila de salarizare pentru acest tip de activitate... vreo 5 000 de lei brut, adică vreo 3 000 de lei net (cel puțin așa era în 2021...)... Aida-de! Așa un competent și cu un așa salariu prăpădit