ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mizeria de sub pres nu mai poate fi tinuta ascunsa.

Dupa ce, ani la rand, lupta anticoruptie a fost Biblia unei societati in deriva, iata ca adevarata fata a unei batalii ce merita a fi purtata cu adevarat, dar onest, este devoalata.

Putini au fost judecatorii si procurorii care, cu orice risc, au deschis gura, la vremea aceea, cand anticoruptia devenise obsesia tarii.

Putini au fost cei care, asumati si curajosi, au vorbit deschis despre ce se intampla in culisele unei pseudo-batalii cu flagelul coruptiei.

A fost nevoie de un nou Consiliu Superior al Magistraturii, de o mana de judecatori, care sa vrea sa scoata la iveala dezastrul ascuns de ochii lumii.

Noi, cei putini, care nu doar ca am inteles, dar am si incercat sa atragem atentia, am fost paria unui sistem in care oamenii trebuiau sa se comporte precum aplaudacii din trecut.

Presedintele celei mai inalte instante se declara sustinator al unei unitati de parchet, in timp ce prin agora se striga: 'Judecatorii la puscarie!'...

Putini sunt cei care au inteles ca lucrurile mergeau in directia gresita. Si mai putini cei care au avut curajul sa spuna: 'Stop joc!', pentru ca nu era vorba doar despre noi, ci de intreaga societate.

Lia Savonea a fost unul dintre putinii oameni asumati. A fost terfelita public de niste neica-nimeni, pusa la stalpul infamiei, umilita de indivizi care nici sa scrie corect nu stiu. Acum se afla cine a fost in spatele tuturor porcariilor scrise, a atacurilor suburbane, a acuzelor nefondate.

Ca au fost politicieni sau ziaristi, nu e treaba mea sa ii acuz si, cu atat mai putin, sa ii judec. Dar daca procurori au fost partasi la aceste incredibile actiuni, e momentul sa ne intrebam: ce mai cauta in magistratura?

Ca un om care a indurat mizerii de nedescris, stiu ce inseamna sa iti vezi numele in toata presa, atasat unor calomnii greu de digerat. Stiu ce inseamna sa fii vanat doar pentru ca ai iesit din rand.

De aceea, cred ca e un nou moment sa spunem: 'Ajunge!'

Nu putem avea o justitie corecta cand un procuror executa ordine ale unui om politic, dand teme de casa unor ziaristi, menite sa distruga imaginea unui judecator. Nu putem accepta ca persoane publice 'neafiliate' politic sa dirijeze retele de compromitere a magistratilor independenti si corecti, lipsiti de disponibilitatea de a accepta compromisuri.

Opriti mizeriile la adresa celor care au curajul sa fie cu adevarat judecatori!

Azi, 'Je suis Savonea'.