ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru a instala Guvernul, Klaus Iohannis este obligat să-i adune la Palatul Victoria pe cei din PNL, USR și UDMR. Altă variantă nu are după ce serviciile n-au reușit să-i mai pună PMP-ului încă 0,2%. Asta înseamnă că, volens nolens, Iohannis va fi de acum prizonierul UDMR! La prima solicitare a celor din UDMR care va fi respinsă, a rămas fără majoritate parlamentară și, la prima moțiune de cenzură, și fără Guvern!

Pe acest fond îi reamintim lui Klaus Iohannis de declarația sa de presă din 29 aprilie 2020, ora 12:15, cînd a spus:

„Jó napot kívánok, PSD! (Vă doresc o zi bună, PSD)

Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor.

Jó napot, Ciolacu! (Bună ziua, Ciolacu) Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înțelegeri? Vedeți, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înțelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor. Este inadmisibil așa ceva și, până când sunt eu Președintele României, o astfel de lege nu va exista. Vă mulțumesc!”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Acum, după numai 8 (opt) luni, același Klaus Iohannis face alianță de guvernare tocmai cu UDMR, formațiune pe care o acuzase că, împreună cu PeeSeeeDeee, „se luptă în birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor”! Jó napot kívánok, Klaus Iohannis!

Dar, despre ce era vorba în aprilie, cînd Iohannis a făcut această declarație extrem de dură, atît împotriva PSD, cît și împotriva UDMR?

În luna decembrie 2019, adică exact acum un an, UDMR a depus în Parlament un Proiect de lege ce viza ca Ținutul Secuiesc să devină o regiune autonomă! Proiectul a fost adoptat tacit de către Camera deputaților în 23 aprilie 2020 prin trecerea termenului de 45 de zile și fusese trimis la Senat.

Liderii PSD și ALDE declaraseră imediat că la Senat proiectul nu va fi votat, dar Klaus Iohannis a vrut să fure bomboana de pe colivă și, conștient de impactul public, a ieșit la rampă cu declarația de mai sus, una exagerată, în care spunea răspicat că totul ar fi fost o înțelegere a PSD cu… Victor Orban, premierul Ungariei, care ar fi promis ceva în schimbul Ardealului: „Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orbán, în schimbul acestei înțelegeri?

Finalul declarației lui Iohannis a fost senzațional: „Vedeți, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă!” Iată, însă, că după numai opt luni, PNL, sub coordonarea directă a lui Klaus Iohannis, face majoritate de guvernare cu UDMR! Toxică sau cum?

Iată încă o dovadă, dacă mai era nevoie, care demonstrează oportunismul lui Klaus Iohannis, probat în nenumărate rînduri, fie atunci cînd era vorba despre chestiuni personale (case, copii etc), fie atunci cînd era vorba despre probleme de stat. În acest sens, să ne aducem aminte de acuzațiile la adresa lui Liviu Dragnea („Cine știe ce înțelegeri secrete a făcut cu evreii”!), pentru ca apoi să primească titluri și medalii de la comunitățile evreiești din SUA.

Dar, acesta este Klaus Iohannis, îl știm, românii l-au votat, acum se crede Sultan și face ce-l taie capul, știind că, deocamdată, scaunul nu-i este amenințat.

Ceea ce surprinde însă este reacția celor din UDMR. Îi știam oameni serioși, cu principii, iar acum se prefac că au uitat declarația lui Iohannis din 29 aprilie 2020 și, cu voioșie, îi asigură majoritatea la guvernare! Și tu, Brutus?

Există o singură motivare a acceptării invitației de a face parte din „Guvernul Iohannis”: să știe că, după ce PMP nu a intrat în parlament, Președintele a devenit captiv în mrejele UDMR, că majoritatea guvernamentală depinde direct de voturile UDMR, că vor reuși, în sfîrșit!, să obțină autonomia Ținutului Secuiesc!

Așadar, Jó napot kívánok, Klaus Iohannis!  

Cotidianul