ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Redacția ActiveNews își exprimă, o dată în plus, solidaritatea față de medicul Răzvan Constantinescu și protestează față de abuzul conducerii Universității de Medicină și Farmacie din Iași, atât în ce privește condiționarea studenților și profesorilor de a participa la cursuri și examene doar testați sau vaccinați de Covid, cât și în ce privește măsurile întreprinse împotriva curajosului medic și cadru didactic universitar, care a contestat discriminarea și a continuat să se comporte ca un om liber. Considerăm că sancționarea instituțională a d-lui dr. Răzvan Constantinescu pentru postările de pe Facebook sau articolele de opinie pe care le-a semnat în calitate de colaborator ActiveNews constituie încălcări ale unor drepturi fundamentale: dreptul la liberă exprimare și libertatea presei. Conducerea U.M.F. Iași își face singură deservicii de imagine recurgând la astfel de practici, specifice unui regim de tristă amintire (nota redacției ActiveNews). 
 
Am primit două noi sancțiuni pentru comportamentul meu inacceptabil, una de 10% din salariu pentru o lună și una de 10% din salariu pentru trei luni. Acestea trebuie să constituie un exemplu pentru gazeta de perete a universității, nimeni să nu mai încerce vreodată să conteste vreo decizie înțeleaptă!

Regret că am creat o atmosferă intimidantă și sper că nimeni nu a fost realmente timorat de atrocitatea de a fi publicat deciziile care mi-au fost trimise de către o instituție publică. Pentru instigarea la ură și hărțuire, cred că sancțiunile au fost prea blânde.
 
Mulțumesc mult pentru îngăduință!
 
*******
 
TEXT CU GREȘELI DE ȚIPAR

Nu m-ați crezut, în iunie 2020, când vă spuneam că nu se poate face (deocamdată) vaggin pentru bâzdâgania cu ochi oblici și ideologie excepționalistă, pe motiv de variabilitate antigenică, printre altele. Că, deh, nu eram specialist în micro-fake-uri, ci în mațo-shake-uri. Negam știința! Eram constipaționist. 
 
”...Dar - completam eu atunci - vor pretinde că au făcut unul și ni-l vor și impune!” Spre propășirea firmelor de licori și înavuțirea șmecherilor care au voie la microfon.
 
Iată, au făcut o porcărie (pentru care sunt indicii că exista dinaintea vânzolelii) care, pe termen scurt, produce mai mult daune decât beneficii, iar, pe termen lung, nu se știe, deoarece este experimentală. În plus, folosirea ei în plină furtună de istericale cică ar fi enervat chinezul invizibil și ăla își schimbă acum chiloții, devenind și mai hărțuitor. Rezervorul de variante: tocmai cobaii inoculați.
 
E de înțeles acum furia celor care, având ”încredere în autorități” (!!!), au consimțit să facă parte din experiment, băgăndu-li-se-n tărtăcuțele semi-mobilate că devin astfel ”responsabili” și ”liberi” (1, 2, 3 și: ha-ha-ha-ha-haaaa!), pe criteriul: ”Bă, noi ne-am tuns chilug, că așa a spus Cowuci ăla, savantul care nu minte, că scăpăm de lățeii ucigași, și voi umblați cu pletele-n vânt?! Să vă ia naiba de conspi-hair-stiliști!”
 
*******
 
HAT(E)-TRICK

Îl știți pe ăla care a luat trei sancțiuni la același drum cu mașina? A trecut pe roșu, a înverzit fiola și l-a și bătut pe agent.
Ăla sunt eu.
Numai că ancheta va arăta că semaforul avea culoarea verde, alcooltest-ul era defect, milițianul s-a dat singur cu capul de bordură, iar martorii au depus mărturie de frică.
 
*******
 
PERSPICACITATE ANALOGICĂ

Mă sună azi un prieten:
- Răzvane, ai fost iarăși convocat la vreo comisie de cercetare?
- Nu!..., zic, oarecum în dubiu că oi fi încurcat datele sau am uitat. De ce întrebi asta?
- Păi, am văzut din nou poliție în fața UMF-ului.
 
*******
 
PROSCRIS DIDACTIC

Mi-a scris un mesaj o studentă pe care o am sub îndrumare la lucrarea de licență.
I-am răspuns că nu am dreptul să interacționez față-n față (!) sau on-line (!!!) cu studenții. Că așa a decis Mao. Drept care, o rog să șteargă imediat mesajul și să mă contacteze cel mult pe telefonul fix sau, dacă-l folosește pe cel mobil, să nu apeleze folosind vreo rețea wireless, ci doar o rețea națională de telefonie mobilă.
 
Cineva mi-a luat un drept și habar n-are cu cine s-a pus. Unul dintre efectele secundare ale beției puterii este slăbirea instinctului de conservare și a prudenței.

*******
 
VICTORIE!
Nu am mai avut unanimitate împotrivă, ci au fost și 6 (șase!) abțineri. Nimeni nu a luat cuvântul. Suntem pe drumul ce bun. Când se va vota concedierea mea, vor fi poate chiar 10 abțineri sau mai multe... Cei 6 au fost probabil deja trecuți pe listă, sunt îngrijorat pentru ei. Ceilalți au considerat că am denigrat instituția.