ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Desi pagina Reacțiunea nu si-a permis un corespondent la fata locului, continuam sa relatam zilnic palpitanta vizita in Africa a presedintelui nostru, insotit de ravasitoarea lui sotie.

Cei doi bifeaza doua puncte geopolitice majore: plaja cu apa de turcoaz din Zanzibar, un teritoriul autonom al Tanzaniei - unde cuplul stă 4 (patru) zile -, si rezervatia de elefanti si girafe din Nairobi, unde a legat deja o prietenie stransa cu ministrul Mediului Nganga Mutua.

Dupa zambetul multumit de sine al presedintelui din masina de teren, e clar ca negocierile merg bine si a obtinut #lucrurifantastice pentru noi toti.

Administratia Prezidentiala a epuizat bugetul de 5 milioane de euro pentru calatorii in prima jumatate a anului. Dar Marcel Ciolacu a suplimentat bugetul cu inca 1,5 milioane, intelegand ca e o problema de interes national in joc. Discutiile la nivel inalt pe tema climei sunt si ele fructuoase, inaltul oaspete si gazdele au cazut de acord: intr-adevar in Africa e din ce in ce mai cald.

Negrii sunt incantati de vizita Marelui Alb, care i-a cucerit cu sarmul si spontaneitatea lui. Relatiile se relanseaza. Anul trecut am importat avocado, ceai si pește din Tanzania de 4 milioane, la anul vom avea si mai mult avocado. Aflam ca avem chiar si investitii in aceasta tara. Un anume Mihai Ioniță a deschis primul hotel acolo. (Merita decorat si el.)

In total, tara noastra se lauda ca a investit 7,5 milioane de euro in Zanzibar, unde a creat 74 de locuri de munca. Daca dadeam cate 100.000 la fiecare, tot acolo ajungeam, dar stiti cum se spune: ii dai omului un peste, mananca o singura zi, ii dai o undita, are un hobby.

Aventura continuă!