ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu ocazia comemorării catastrofei din 26 aprilie 1986 de la Cernobîl, liderul ucrainean a cerut comunității internaționale să facă presiuni asupra Rusiei pentru a restitui Centrala de la Zaporojie.

Într-un mesaj pe X (Twitter), Zelenski scrie între altele:

„De 785 de zile, teroriștii ruși țin ostatică (sic!) Centrala Nucleară de la Zaporojie. Și este responsabilitatea lumii întregi să facă presiuni asupra Rusiei pentru a garanta că CNZ va fi eliberată și va reveni sub controlul total al Ucrainei, precum și ca toate instalațiile nucleare ucrainene să fie protejate de atacurile rusești.”

Postarea este foarte interesantă: Zelenski recunoaște în premieră că centrala de la Zaporojie se află sub controlul total al rușilor încă de la începutul războiului.

Dar acest lucru echivalează în planul comunicării cu o gafă uriașă.

Deoarece contrazice flagrant acuzațiile pe care el și alți membri ai regimului de la Kiev le-au adus în toți acești ani, anume că rușii sunt cei care atacă în permanență Centrala cu scopul de a provoca o catastrofă nucleară.

De ce ar ataca rușii un obiectiv aflat deja sub controlul lor?

Admițând că ar dori să provoace o catastrofă nucleară, rușilor le-ar fi fost suficient să umble la niște butoane de la pupitrul de comandă, nu să tragă cu rachete și obuze în propriii lor oameni.

Totuși, este o realitate că uzina nucleară de la Zaporojie a fost atacată în repetate rânduri. Cine sunt autorii nu mai este nici un mister.

Zelenski s-a dat singur de gol.