ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sărutăm dreapta, Prea Fericite Părinte Patriarh Daniel!

Noi, cei mulți și iubitori smeriți ai lui Dumnezeu și ai Bisericii noastre strămoșești, ne plecăm să ne dați sfânta binecuvântare! Și ne rugăm să ne iertați când mai suntem și amărâți și proști și răi și păcătoși!

Tot noi, cei mici, milioanele de firicele de nisip din sandaua lui Hristos, ne rugăm pentru viața și sănătatea Prea Fericirii Voastre, pentru tărie în fața tuturor războaielor văzute și nevăzute, știute și neștiute, care se pornesc împotriva Prea Fericirii Voastre, bunule Părinte, și a tuturor ierarhilor noștri, a tuturor părinților-preoți, a tuturor monahilor și monahiilor, care vă rugați înaintea lui Dumnezeu pentru noi!

Să vă miluiască Domnul Dumnezeul nostru spre fericita noastră păstorire în vremurile acestea tare grele!

Noi, ostașii lui Hristos și ai Țării suntem zidul de nebiruit din jurul Preafericirii Voastre, Părinte Patriarh Daniel, tot astfel cum și Preafericirea Voastră sunteți tăria noastră!

Doamne, ajută!

Daniel, 2, 20-21-23:

"20. Și a început Daniel a grăi: <Să fie numele lui Dumnezeu binecuvântat din veac și până în veac, că a Lui este înțelepciunea și puterea.

21. Și El este Cel care schimbă timpurile și ceasurile, Cel care dă jos de pe tron pe regi și cel care îi pune. El dă înțelepciune și știință celor pricepuți.

22. El descoperă cele mai adânci și mai ascunse lucruri, știe ce se petrece în întuneric și lumina sălășuiește cu El.

23. Pe Tine, Dumnezeule al părinților mei, Te preaslăvesc și Îți mulțumesc Ție, că mi-ai dat mie înțelepciune și pricepere și m-ai făcut să cunosc acum ceea ce noi Ți-am cerut rugându-te, căci Tu ne-ai descoperit taina regelui.>”

Daniel, 9, 4-18-19:

"4. Și m-am rugat Domnului Dumnezeu și m-am mărturisit și am zis: <O, Doamne, Dumnezeule cel mare și minunat, Care păzești legământul și îndrumarea pentru cei ce Te iubesc pe tine și iau aminte la poruncile Tale!

18. Pleacă, Dumnezeul meu, urechea Ta și auzi, deschide ochii Tăi și vezi mâhnirea noastră adâncă și cetatea asupra căreia se cheamă numele Tău. Că nu pentru faptele noastre drepte aducem înaintea Ta rugăciunile noastre cele fierbinți, ci pentru milele Tale cele mari.

19. O, Doamne, ascultă! O, Doamne, iartă! O, Doamne, ia aminte și lucrează! Nu întârzia, pentru numele Tău, Dumnezeul meu; că numele Tău îl poartă cetatea și poporul Tău!>”

La Sf. Proroc Daniel și Sfinții trei tineri: Anania, Azaria și Misail