ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vântul schimbării care bate la Washington,  și care la început părea doar o adiere, s-a întețit și e pe cale să se transforme într-un uragan, amenințând să-l măture pe Zelenski.

Implicarea Statelor Unite și a Occidentului de partea Ucrainei a fost atât de mare, iar Zelenski a fost atât de zeificat, încât „dezvrăjirea” are nevoie de timp.

Occidentalii trebuie luați cu binișorul pentru a se obișnui cu o schimbare atât de radicală și să accepte că Albul angelic de ieri este de fapt Negru tăciune.

Însă, pe zi ce trece, discursul din presa corporatistă se înăsprește: devine tot mai agresiv, chiar amenințător, la adresa micului despot de la Kiev.

Dezvăluirile la adresa lui devin tot mai compromițătoare, atacurile, tot mai tăioase.

Un editorial al lui Steve Cortes din Newsweek bate însă toate recordurile: îl desființează pur și simplu pe Zelenski și regimul său și cere ca administrația Biden să înceteze să mai ajute Ucraina.

Sigur, semnatarul textului, Steve Cortes este un fost consilier al lui Trump, dar Newsweek este una din „Goarnele Stângii”.

Faptul că publicația care îi sprijină necondiționat pe Democrați și administrația Biden a permis apariția acestui editorial devastator la adresa lui Zelenski spune enorm despre vântul schimbării care bate la Washington.

Citiți mai jos traducerea integrală a acestei diatribe și convingeți-vă singuri:

*

Volodimir Zelenski își dezvăluie tot mai mult adevărata față. Timp de luni de zile, președintele ucrainean s-a bucurat fără întrerupere de adulație din partea presei americane și a celebrităților.

Însă, acum, realitatea domniei sale în Ucraina a devenit de netăgăduit, chiar și pentru cei mai fervenți susținători ai săi din America, din care mulți sunt Republicani.

În ultimele zile, discursul s-a schimbat dramatic.

Mai întâi, Thomas Friedman de la New York Times a înălțat un balon de încercare, un semnal clar provenind direct de la unul dintre cei mai de încredere stenografi de la Casa Albă:

„Dragă cititorule: Războiul din Ucraina nu s-a încheiat. Și, în particular, oficialii americani sunt mult mai îngrijorați de conducerea din Ucraina decât lasă să se vadă. Există o neîncredere profundă între Casa Albă și președintele ucrainean Volodimir Zelenski – cu mult mai mare decât s-a relatat.”

Până recent, administrația Biden a fost la fel de dedicată escaladării din Ucraina ca senatorul (Republican) Lindsey Graham sau actorul Ben Stiller, însă, brusc, până și președintele (Biden) a început să recunoască inutilitatea sprijinirii fără rezerve a lui Zelenski.

Se pare că existe limite chiar și pentru mașina de război de la Washington.

Care sunt aceste limite în legătură cu Ucraina?

Ei bine, înainte de toate, regimul lui Zelenski seamănă cu al adversarului său, Putin, denunțat de toată lumea.Zelenski a închis toată presa de opoziție din Ucraina, apoi a interzis partidele politice de opoziție.

A declarat că Rusia ar trebui să ucidă toți locuitorii Kievului pentru a pune mâna pe el, dar și-a găsit timp săpozeze pentru un pictorial melodramatic al Annei Leibovitz publicat în revista de modă americană Vogue.

În aceeași zi, Zelenski i-a concediat pe echivalenții ucraineni ai Procurorului General și directorului CIA din Statele Unite, probabil în timpul pauzelor grandioasei ședințe foto.

La fel ca Friedman, CBS News a aflat și ea ce știa toată lumea și a început să terfelească prestigiul lui Zelenski. Televiziunea a pus lupa pe nebunia de a trimite un munte de bani de la contribuabilii americani într-una din țările cele mai corupte de pe planetă, dar apoi a șters postarea pe acest subiect de pe Twitter.

CBS a recunoscut că „o mare parte din miliardele de dolari din ajutorul militar pe care Statele Unite îl trimit în Ucraina nu ajung pe linia frontului”.

CBS a citat și un agent de pe teren care a dezvăluit realitatea despre generozitatea americană: „doar circa 30% ajung la destinația finală”.

Așadar, plătitorii de taxe americani împrumută cu zeci de miliarde de dolari țara lor, care nu are acești bani, pentru a trimite averi uriașe conducătorului iresponsabil al unei țări corupte, totul pentru escaladarea unui război în care America nu are nici un interes vital.

Și încă într-o perioadă de recesiune cu inflație galopantă la ei acasă.

Această realitate ar fi suficientă cu vârf și îndesat, dar Zelenski a mers și mai departe, făcând ca escaladarea americană să fie și mai aiuritoare.

Zelenski tocmai a lansat un apel către China, într-un interviu acordat ziarului din Hong Kong, South China Morning Post. El a cerut discuții directe cu președintele chinez Xi Jinping pentru ca acesta să ajute Kievul în efortul său de război și pentru a „reconstrui Ucraina”.

Într-o discuție telefonică anterioarăcu dictatorul chinez, Zelenski s-a oferit ca Ucraina să fie o „punte în Europa” pentru China.

Așadar, temându-se poate că clica de la Kiev ar putea avea nevoie în curând de un nou Tătuc, Zelenski îi cere fățiș ajutorul celui mai periculos adversar al Statelor Unite, Partidul Comunist Chinez.

Cu această căciuleală jalnică adresată tiranicului și abuzivului Politburo de la Beijing, Zelenski renunță categoric la orice pretenție de a se prezenta ca un model pentru drepturile omului, indiferent de cât de multe steaguri ucrainene decorează conturile de pe rețelele sociale ale americanilor bogați și fuduli.

Mai mult, întinzând mâna către Beijing, Zelenski a făcut apel la pomana unei țări care finanțează direct războiul din Ucraina prin achizițiile masive de petrol de la Putin.

Astfel, Zelenski dezvăluie fără să vrea nebunia celor mai puternice țări din lume care finanțează simultan ambele tabere implicate în război.

De pildă, în timp ce America trimite peste 54 de miliarde din dolarii cetățenilor noștri Ucrainei, presupușii noștri aliați din NATO i-au trimis lui Putin circa un miliard de dolari pe zi pentru energia din Rusia.

Putin este un golan, iar Zelenski este un dictator corupt. Lupta dintre ei nu are nici un interes vital pentru SUA.

Intervenția lui Biden face rău Americii și agravează soarta ucrainenilor, deveniți niște pioni în bătălia dintre oligarhii de la Marea Neagră.

America ar trebui să insiste pe necesitatea dialogului, pe negociere și dezescaladare.

Dacă cele două tabere refuză, atunci este momentul pentru o abordare americană realistă și reținută, pentru că nu este câtuși de puțin războiul nostru.

Iar Zelenski nu este în nici un caz luptătorul nostru.