ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Lumea se schimbă la față cu o rapiditate uimitoare. Schimbarea pornește din America, aflată în plină fierbere revoluționară. Fantomele lui Robespierre, Lenin și Hugo Chavez bântuie pe Potomac.

Un editorial cutremurător al lui Victor Davis Hanson, în The Epoch Times, pe care l-am tradus pentru cititoriiActiveNews.

Americanii intră într-un teritoriu cu totul nou și necunoscut. În următoarele cinci luni, ei ar putea trăi lucruri pe care nu și le-ar fi imaginat până acum.

Până la conflictul ucrainean, nu am mai asistat la un război terestru major în Europa în care să fie implicată direct o putere nucleară.

În disperare de cauză, liderul labil și iritat al Rusiei, Vladimir Putin, vorbește acum deschis despre posibilitatea unui război nuclear.

Un președinte american de 79 de ani, Joe Biden, strigă că adversarul său nuclear perdant este un asasin și un măcelar care trebuie răsturnat de la putere.

După un an de politizare a armatei și a catastrofei sale auto-provocate în Afganistan, America și-a pierdut capacitatea de descurajare în lume. China, Iranul, Coreea de Nord și Rusia colaborează pentru a exploata cât mai bine această rară fereastră de oportunitate militară globală.

Fundamentele tradiționale ale sistemului american – economie stabilă, independență energetică, abundență de hrană, universități strălucite, sistem judiciar profesionist, forțe de ordine și un sistem de justiție penală credibil – se topesc.

Prețul la benzină și motorină atinge niveluri record. Inflația este cea mai mare din ultimii 40 de ani. Mașinile și casele noi sunt inaccesibile. Remediul necesar - dobânzi mari și restricții monetare  - va fi aproape la fel de dureros ca boala însăși a hiperinflației.

Nu mai există frontieră de sud.

Ne așteptăm ca peste un milion de cetățeni străini să năvălească în această vară, în Statele Unite, fără un control al actelor, test COVID sau vaccin.

Nici unul nu se va teme de consecințe pentru că a încălcat legea americană a imigrației.

Poliția este subfinanțată și acest fenomen se agravează mereu. Procurorii districtuali eliberează în mod deliberat infractori violenți fără a le aduce vreo acuzație.

(Zece mii de oameni au fost martori oculari cum un un bărbat înarmat cu un cuțit l-a atacat pe actorul David Chapelle la Hollywood Bowl, săptămâna trecută. Totuși, procurorul districtual din Los Angeles a refuzat să depună plângere.)

Crimele și agresiunile se înmulțesc. Furturile de mașini și jafurile cu violență au devenit evenimente normale în marile orașe.

Infracțiunile penale au devenit o chestiune politică. Ideologia, rasa și politica decid dacă legea este aplicată sau nu.

Rafturile din supermarketuri sunt tot mai sărace, iar alimentele sunt acum prea scumpe pentru buzunarele a milioane de americani.

Pentru prima dată în istorie, un președinte american avertizează cu seninătate că ne așteaptă o penurie alimentară.

Laptele praf pentru copii a dispărut de pe rafturi.

Scena politică seamănă cu violența ultimelor zile ale Republicii Romane. Scurgerea ilegală în public a unei posibile anulări de către Curtea Supremă de Justiție a sentinței Roe vs Wade, care ar permite alegătorilor din fiecare stat să-și stabilească propria legislație privind avorturile, a creat o isterie națională.

Niciodată în istorie, Casa Albă nu a aprobat tacit mulțimi de protestatari postați în fața caselor judecătorilor de la Curtea Supremă, pentru a-i hărțui și intimida ca să-și schimbe decizia.

În campusurile universitare nu mai există libertate de exprimare.

Criteriul meritului dispare. Admiterea, angajarea, promovarea, păstrarea absolvenților în sistemul universitar și avansarea se bazează tot mai mult pe debitarea dogmelor corectitudinii politice sau pe apartenența la rasa, genul și etnia potrivite.

Când noile comisariate politice din campusuri vor sfârși de demolat ultimele redute ale școlilor de științe, matematici, inginerie, medicină și profesionale, America se va scufunda într-o mediocritate permanentă și într-o scădere inevitabilă a nivelului de trai.

Ce s-a întâmplat?

Nu uitați că toate aceste catastrofe sunt auto-provocate. Sunt rezultatul unor opțiuni, nu mâna destinului.

Statele Unite dețin cele mai mari zăcăminte de gaze, cărbune și petrol din lume, luate împreună. Posedă știința de a construi conductele cele mai sigure din lume pentru a oferi planetei dezvoltarea energetică cea mai curată.

Inflația a fost o alegere deliberată a lui Biden. Pentru un avantaj politic pe termen scurt a continuat să tipărească trilioane de dolari, încurajând nemunca și menținând dobânzile la niveluri record de mici într-o perioadă cu cerere mondială refulată.

Administrația este cea care nu a mai dorit să existe frontieră. Slăbirea de către Stânga a sistemului legal de imigrație are ca scop exploatarea politică a imigranților săraci și a votului lor.

Considerate până nu demult exotice, idei trăsnite precum teoria monetară modernă, teoria critică a legii și teoria critică a rasei domină acum procesul de legiferare al administrației Biden.

Numitorul comun al tuturor acestora este ideologia care calcă în picioare pragmatismul și bunul simț. Decât să fie incorecte politic, păturile conducătoare preferă eșecul politic și lipsa de popularitate.

Nu este oare așa întreaga istorie prăfuită a revoluțiilor de stânga, de la Franța secolului XVIII la Rusia începutului de secol XX și până la dezastrele contemporane din Cuba și Venezuela?

Poporul american respinge politicile catastrofale din 2021 și 2022.

Cu toate acestea, cercul de cadre radicale care îl înconjoară pe un Biden inert din punct de vedere cognitiv continuă să forțeze aceste politici din decrete, directive birocratice și o deliberată lipsă de performanță a guvernului.

De ce? Stânga nu are încredere nici în sistemul constituțional, nici în bunul simț.

De aceea, în timp ce poporul face o opoziție surdă, trebuie să ne așteptăm la o și mai drastică supraveghere pe internet, la și mai multă „cancel culture”, cenzură, ministere ale dezinformării, pichetare a domiciliilor persoanelor publice pentru intimidare și, probabil, manifestări violente de stradă în această vară.

În acest timp, păturile conducătoare de stânga își vor da toată silința să ignore deciziile Curții Supreme, să anuleze ilegal datoriile studenților și, probabil, din toamnă, să introducă noi lockdown-uri COVID.

Vor continua să urmărească mărirea numărului de judecători la Curtea Supremă (pentru a o controla), eliminarea „filibusterului” (posibilitatea opoziției de a boicota dezbaterea unei legi), desființarea Colegiului Electoral, înființarea de noi state și înecarea scrutinului din noiembrie cu alte sute de milioane de dolari negri din Silicon Valley.

Când revoluționarii subminează sistemul, dobândesc antipatia publică și riscă un dezastru la urne, atunci sunt ei cel mai periculoși. Ultimele luni au dovedit-o.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews