ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ni s-a tot repetat că fiecare are adevărul lui, că fiecare opinie are legitimitatea ei și trebuie respectată, chiar dacă nu suntem de acord. Ok. Dar unde sunt limitele? Excepțiile.

Da, 10 oameni pot vedea același film și îl pot interpreta în 10 feluri mai mult sau mai puțin diferite, în funcție de o grămadă de lucruri. E ok să avem păreri diferite. E chiar sănătos, din multe puncte de vedere, să avem mai multe puncte de vedere. Și, mai ales, să respectăm adevărul celorlalți, chiar dacă nu e al nostru.

Dar, dacă tu ești convins că bărbații pot naște, că măștile și injecțiile salvează vieți, în ciuda tuturor dovezilor științifice și a realității din spitalele din lumea întreagă, désolée, dar nu am cum să-ți respect părerea. Aici nu mai e atât de simplu să spunem "let's agree to disagree".

Pentru că, in cazul ăsta, tu dai apă la moară unor cretini care au puterea să decidă cine merită să trăiască și cine nu. Și nici nu mai contează dacă o faci din ticăloșie, pentru că așa e ordinul sau din naivitate, ignoranță, neștiință, nepăsare, frică...

La final, când tragem linie, tu și alții ca tine sunteți de partea celor care spun că doar "privilegiații" cu QR ar trebui lăsați să traiască, în timp ce eu și alții ca mine spunem că toți ar trebui lăsați să trăiască. Inclusiv tu și cei ca tine...

N-am cum să respect un asemenea delir, într-o problemă de viață si de moarte. Pentru că nu e vorba de vreun film, vreun roman, despre dezbateri pe rit vechi pe teme politice de stânga sau de dreapta sau polemici filozofice.

E despre viață sau moarte. Moarte, în toate felurile în care poate muri un om. Fizic, psihic, social.

Probabil asta e partea cea mai tristă. Unii urlă pentru ca libertatea de exprimare să nu dispară, inclusiv a ta, în timp ce tu faci exact opusul. Cea mai tristă și cea mai periculoasă.

Pentru noi toți.