ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Austria trebuia să fie primul stat din lume care introduce „vaccinarea obligatorie”. Măsura era programată să fie implementată de la 1 februarie.

Iată însă că, din cauza „complicațiilor tehnice” de înregistrare și evidență a vaccinării, planul nu poate începe mai devreme de 1 aprilie, anunță Euractiv Germania.

Aplicarea tehnică a vaccinării obligatorii nu va fi posibilă înainte de aprilie, a anunțat vineri compania ELGA GmbH, care a fost desemnată să se ocupe de înregistrarea vaccinurilor și a vaccinaților.

Anunțul reprezintă în mod clar o puternică lovitură de imagine pentru guvernul de la Viena, care era decis să deschidă calea pentru o nouă etapă a Dictaturii COVID.

Executivul austriac a anunțat că, deși ținea foarte mult să respecte calendarul pe care și-l propusese, „va ține seama” de dificultățile tehnice și ar putea amâna termenul de la care intenționa să aplice amenzi grele persoanelor nevaccinate, mai informează Euractiv.

În același timp, se aud tot mai multe voci de oameni de știință care critică vaccinarea obligatorie. 

Astfel, epidemiologul Gerald Gartlehner de la Universitatea Dunărea din Krems, expert în Evidență Medicală, a declarat într-un interviu la ORF că valul Omicron, foarte infecțios, va accelera vaccinarea cu o viteză „fără precedent”.

„În consecință, a explicat Gartlehner, vaccinarea obligatorie trebuie probabil reevaluată după valul Omicron.”

Din cauza întârzierii implementării, vaccinarea obligatorie ar putea veni „prea târziu pentru varianta Omicron”, a declarat pentru Wiener  Zeitung și Peter Bussjäger, expert în drept constituțional la Universitatea din Innsbruck.

Până și celula de coordonare a crizei sanitare din Austria (GECKO), principalul organ consultativ al guvernului de la Viena în chestiunea pandemiei COVID, a făcut apel pentru o reevaluare a situației.

Karl Stöger, membru al GECKO, a declarat că legea care introduce vaccinarea obligatorie ar trebui să includă și opțiuni pentru amânarea implementării ei.

El a recunoscut că vaccinarea obligatorie nu a fost „abandonată cu totul”, deoarece noi variante care ar putea apărea după Omicron ar putea să facă această măsură necesară.

Înainte de apariția Omicron, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că trebuie luată în considerare introducerea vaccinării obligatorii la nivelul întregii Uniuni Europene.

Pe de altă parte, și în Germania, care urma să fie a doua țară care să introducă vaccinarea obligatorie, „la sfârșitul lui februarie sau începutul lui martie” - potrivit cancelarului Olaf Scholz, crește rezistența față de această măsură.

Liderul FDP, partenerul de guvernare al social-democraților, Christian Lindner, și-a exprimat reținerea față de vaccinarea obligatorie.

„Protejarea sănătății și vieții oamenilor este mai mult decât necesară. Însă mare nostru atu (…) este și rămâne libertatea noastră.”

Influentul ziar german Süddeutsche Zeitung a comentat astfel breșa care se adâncește în interiorul coaliției de la Berlin:

„Cu cât discuția despre vaccinarea obligatorie durează mai mult, cu atât proiectul se clatină mai tare.”

În acest sfârșit de săptămână, în Germania s-au înregistrat proteste masive împotriva vaccinării obligatorii și a restricțiilor draconice.

Și în Statele Unite, administrația Biden bate în retragere de la vaccinarea obligatorie a angajaților federali.

După un prim pas înapoi, când Casa Albă a anunțat că lasă statelor responsabilitatea de a lua măsurile necesare pentru combaterea pandemiei, lui Joe Biden i s-a oferit și pretextul unei retrageri politice onorabile. Evident, pe baze „științifice”. Șase medici din echipa sa de consilieri l-au îndemnat public să trateze COVID-19 ca pe o „gripă obișnuită”.

În Franța, după ce pe Emmanuel Macron l-a luat gura pe dinainte și a recunoscut că „pașaportul de vaccinare” are drept scop, nu combaterea răspândirii virusului, ci „enervarea” nevaccinaților pentru a-i determina să se injecteze, s-au înregistrat reacții virulente ale clasei politice și mari proteste de stradă.
 
Unii observatori politici vorbesc că vorba proastă a lui Macron l-ar putea costa președinția Franței. În Hexagon, cele două tururi ale alegerilor prezidențiale sunt programate pentru aprilie și mai.

De asemenea, Israelul, care s-a aflat multă vreme în fruntea plutonului de vaccinare, a făcut un spectaculos pas înapoi. După ce trecuse la vaccinarea populației cu a 4-a doză, fără vreun efect de reducere a răspândirii – dimpotrivă – guvernul condus de Naftali Bennett a anunțat că schimbă strategia: trece de la vaccinare intensivă la imunizare naturală.

O altă campioană la vaccinări și restricții, Marea Britanie, a anunțat prin gura premierului Boris Johnson că nu intenționează să adopte restricții suplimentare pentru a combate Omicron

În Rusia, sângele de kaghebist i-a permis încă de la început lui Vladimir Putin să sesizeze încă de la început beneficiile colosale ale unei dictaturi sanitare. În plus, de data aceasta nimeni nu îl putea acuza de nimic, pentru că proceda la fel ca restul „lumii civiizate”. Drept care a impus restricții draconice și vaccinare cvasi-obligatorie. 
 
Însă până și Putin a făcut un pas înapoi: la sfârșitul anului, el a anunțat că aceia care refuză să se vaccineze nu vor fi urmăriți penal.
 
Că lucrurile nu merg bine pentru Covidism o demonstrează și o declarațile șocante făcute tot înainte de sfârșitul anului de către directorul OMS:
 
„Programele de rapel pentru toată lumea riscă mai degrabă să prelungească pandemia decât să îi pună capăt.”
 
și 
 
 
 
 
 
În fine, dar nu în ultimul rând, Dictatura COVID a suferit o lovitură răsunătoare, prin victoria în justiție a lui Novak Djokovici într-unul din fiefurile vaccinismului și totalitarismului pandemic: Australia.
 
La Post Scriptum - România face ce a făcut de doi ani încoace: se uită dincotro bate vântul și imită, ca să nu-și supere Stăpânii. Drept urmare, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a dat de înțeles că guvernul o lasă mai moale cu „certificatul verde”, invocând „argumentul austriac”: