ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mexicul se pregătește să ridice vizele pentru cetățenii ruși și să mărească traficul aerian cu Rusia, a anunțat Norma Pensado, ambasadoarea Mexicului la Moscova într-un interviu pentru Izvestia.

Această știre este mult mai puțin banală decât pare.

Iată de ce:

În acest moment, între Mexic și Statele Unite nu mai există practic graniță. Cel puțin, nu una păzită. Doar o convenție administrativă.

În 2022, numărul imigranților ilegali care au trecut nestingheriți frontiera de sud și au pătruns în Statele Unite a fost de 2,5 milioane.

Doar în decembrie, numărul lor a fost de 250.000.

Și administrația Biden nu dă semne că are de gând să pună capăt acestei stări de lucruri. Dimpotrivă, pare hotărâtă să înece Statele Unite cu imigranți, care, ulterior, printr-o procedură simplificată, să devină alegători și masă de manevră a Partidului Democrat.

În asemenea condiții, decizia Mexicului de a ridica vizele pentru cetățenii ruși capătă o importanță geo-strategică.

Echivalează cu o graniță deschisă între Statele Unite și Rusia, două superputeri încleștate într-un război direct, pe viață și pe moarte, în Ucraina.

O graniță lungă de 3.154 de kilometri unde se trece ca prin brânză.

Aceasta ar însemna pentru Rusia posibilitatea de a infiltra pe teritoriul inamicului cu mai multă ușurință și fără mari riscuri, nu doar spioni, ci și agenți de influență, experți în diversiune, sabotori, hackeri, traficanți de arme etc.

O adevărată armată, capabilă să provoace haos și pagube uriașe.

Rămâne de văzut cum va reacționa administrația Biden în fața acestui pericol mortal. Dacă măcar în ceasul al 11-lea își va apăra granița.

Ar fi culmea ca, în final, Putin să aibă meritul securizării frontierei de sud a Statelor Unite. Lucru pe care nici măcar Trump și zidul lui nu l-au reușit.