ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nicușor Dan n-o fi el un mare primar, dar cu siguranță e un geniu, iar geniilor trebuie să le ierți orice, pentru că ele ies în afara ariei noastre de competențe. De exemplu, ca matematician, Nicușor Dan știe că doi e mai mare ca unu. De asta, n-a mai ținut cont de nimic atunci când s-a hotărât să le ia tramvaie la oameni. Foarte bucuros să le facă o surpriză bucureștenilor, a împachetat la repezeală tramvaiele alea și ni le-a dat cu funda-n sus, ca să nu uităm de ce am ieșit la vot în duminica aia ploioasă.

Și nouă nu ne-a părut rău.

Dar, cum stătea el așa și se uita la noi cum desfăceam entuziasmați pachetul, cum ne bucurăm noi, ca niște copii, de tramvaiele alea frumoase, Nicușor Dan vede cum ne cade fața când le probăm și vedem că ne sunt cam mari. Dar și lui îi cade fața, nu numai nouă. La urma-urmei, oricât de politicos să fii, oricât de mult ai vrea s-o ascunzi (totuși, omul e un geniu) tot se vede când îți cade fața.

Dar nu-i nimic. În genialitatea lui, Nicușor Dan ne bagă pe toți la cheltuieli, ne trimite să ne facem implanturi la peroane ca să nu cadă tramvaiele alea pe noi ca niște draperii, să avem și noi niște forme, ceva.

Și ia uite cum se pun lucrurile în mișcare: vasăzică, tramvaiele noi ne obligă să ne ducem la salon, ceea ce înseamnă că trebuie să strângem din c.r, să stăm la masaj anticelulitic, să ne doară, să ne încruntăm, să ne facem buze de rață... pardon... să ne înghesuim diminețile prin șantiere, daaaar.... cine-o să fie gigea la sfârșit? Păi nu suferă Bucureștiul la frumusețe?

Așa că, cine o să meargă cu peroanele la vedere prin decembrie, pe fleoșcăială? București! Cine o să aibă tramvaie cu peroanele la vedere? București! Cine o să-și facă selfie-uri prin Europa și-o să-și adune like-uri cu nemiluita? București! "Vrăjeală, ăsta-i filtru!”, or să zică dujmanii (sic!). Iar București o să-i invite pe toți nemernicii să-i pipăie peroanele. Și, vorba lui Arghezi, "să urle <este>”.

Până una-alta, nu-l mai înjurați pe Nicușor Dan. Nu știți ce greu e să fii și geniu, și primar de capitală europeană.

Nicușor Dan n-o fi el mare primar, dar cu siguranță e un geniu. Ceea ce-mi aduce aminte de un dirijor slobod la gură, care zicea așa de un muzician: "În genul lui, X e un zeu. Numai că genul lui X e un gen de c...t”.