ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


În viață, de cele mai multe ori, prețuim un lucru doar când e în pericol de a se pierde. Când s-a pierdut deja, devine parte a legendei care ne definește. Dar, în condiții normale, îl ignorăm. Dacă suntem sinceri cu noi, recunoaștem că afecțiunea celor care ne sunt aproape este o obișnuință pe care nu o tratăm cu prioritatea meritată. Doar pierderea ei ne doboară și o regretăm retroactiv. Și, desigur, tardiv. 

Cam la fel se întâmplă cu lucrurile obișnuite în democrație și pe timp de pace. De exemplu, cu drepturile și libertățile fundamentale, pe care le considerăm de la sine înțelese, dar care sunt, de fapt, atât de evanescente, încât pot dispărea într-o clipită. Sau pot fi răpite, cu consecința transformării societății într-o sumbră și îndelungată pușcărie. Nu doar comoditatea noastră favorizează raptul totalitar, ci și elementele sociale naive sau colaboraționiste, care concură la instalarea cu zâmbetul pe buze a tiraniei. Într-o societate care se vrea complet digitalizată, inclusiv la nivel celular (notă - ARNul sintetic este inoculat omului sănătos, dar speriat de gripă, pentru a-i manipula genetic sistemul imunitar), acest rapt totalitar, această tâlhărie tiranică, sunt la distanță de un click. Parlamentul European a făcut ce trebuia să facă pentru ca acest click să fie posibil și actual. 

Vaccinarea, așa cum spune M. Yeadon în articolul și filmulețul din linkul atașat, poate fi eficientă pentru cel care și-o face. Faptul că alții nu vor sau nu pot să și-o facă nu are niciun efect în ce-l privește. Un individ imunizat natural (pentru că a trecut prin boală) nu are nevoie de vaccin, mai ales că sistemul imunitar natural are capacitatea de a se adapta mutațiilor sau tulpinilor noi ale virusului. Vaccinul nu are această capacitate - tocmai de aceea trebuie repetat la infinit, pe măsură ce virusul se adaptează. O persoană tânără nu are nevoie de vaccin - dimpotrivă, vaccinul ar putea să îi dea vulnerabilități care să întreacă „beneficiile” vaccinării. De aceea, spune Yeadon, pașaportul de vaccinare nu este pentru libertatea și siguranța vaccinatului, este pentru controlul populației, digital, aseptic și de la distanță „socială”. 

Lumea, inclusiv conformiștii turmei, va ajunge să prețuiască libertatea doar când o va fi pierdut. Iar asta nu e o proiecție, e realitatea de ieri. 

Iar cei mai deplorabili vor fi fiind cei care acum fac exces de zel în întreprinderile sau instituțiile pe care le conduc, șantajând sau presând angajați, studenți, elevi, clienți, contribuabili, justițiabili. Iată modul lor de acțiune curentă, „corectă politic” - nu vă vaccinați, nu vă dăm acces în bula noastră „safe”; vă vaccinați, sunteți „liberi” să lucrați, să învățați, să vă plătiți taxele sau să vă judecați la noi. Dar le vine și lor, vătafilor zeloși, rândul la captivitate și samavolnicie. 

La fel de deplorabili vor fi fost așa-zișii inteligenți și educați care nu se mulțumesc să se „imunizeze” ei înșiși, ci ne forțează pe toți să ne înțepăm, pentru turma lor docilă, aplaudând nenorocirea totalitară a pașaportului de vaccinare. Până le va veni și lor rândul să plângă după libertatea pierdută, după ce vor fi trecut Rubiconul din iterațiile lui M. Yeadon.

Exemple concrete: 

  • îmi scriu studenți la medicină, istorie și drept că facultățile lor nu îi primesc la examen fără dovada vaccinării; dar o lege care să oblige la vaccinare, la orice fel de vaccinare, nu există, cu consecința că ceea ce fac conducerile acelor facultăți este abuz în serviciu; 

  • îmi scriu salariați ai unui grup de firme aparținând unui securist băsescian că, fără ocolișuri, li s-a impus vaccinarea, declarată obligatorie prin regulament de ordine interioară, sub sancțiunea concedierii; fără o lege care să permită astfel de R.O.I., comportamentul este nu numai discriminatoriu, este șantaj, hărțuire la locul de muncă și abuz de putere; nu are nimeni voie, într-o democrație, să își facă legi interne care să încalce Constituția; în locul acelor salariați, aș intra în grevă spontană pe termen nelimitat, dar mă tem că cei de acolo vor accepta șantajul, ceea ce va crea precedentul oribil repetabil în toate marile întreprinderi și în instituțiile publice; 

  • nenumărați cititori și câteva cunoștințe îmi scriu că primesc „alerte” pe mobil, de la rovaccinare (platformă administrată de MS), în care li se atrage atenția că de pe respectivul număr de mobil nu s-a făcut încă programare pentru vaccinare și că ar cam fi cazul ca titularul să o facă odată, ca să completeze șeptelul și producția pe cap de vită furajată; este, evident, un abuz penal, care încalcă dreptul la protecția datelor cu caracter personal, dar întrebarea mai grea este asta - de unde are MS numerele de mobil ale particularilor? De la companiile de telefonie, cumva? 

Crede cineva că scapă de urgia care vine, doar pentru că se supune docil sau din motive economice trendului certificatului de vaccinare? Crede cineva că va fi liber pe baza acestui „certificat de libertate”? 

Citiți ce spune Michael Yeadon, un virolog care a fost șef pe la un Big Pharma (deci, nu poate fi acuzat că nu se pricepe sau că nu se informează din „resurse oficiale”). 

Va începe cu necesitatea repetării vaccinului la orice fel de mutație sau tulpină. Va continua cu necesitatea unui nou vaccin cu orice altă alertă națională sau globală de epidemie/pandemie. Va continua cu interzicerea accesului în orice loc public dacă vaccinatul nu e la zi cu toate vaccinurile corecte politic (alea rusești sau alea chinezești nu se pun). Va ajunge până în punctul unde, pentru a scoate bani de pe card, vei fi nevoit să probezi că toți cei din jurul tău (contacți direcți...) sunt vaccinați. Și dacă ai ratat o virgulă, ți se va anula certificatul, cu consecința anulării tuturor drepturilor. Nu credeți? Păi amintiți-vă că băncile v-au blocat conturile și v-au reținut banii pentru că nu v-ați actualizat datele cu caracter personal. Sau pentru că ați purtat șapcă roșie. Sau geacă roșie. 

Ce, nu vi s-a spus deja că drepturile și libertățile nu vi se cuvin din naștere, ca ceva inseparabil lipit de persoana voastră, ci sunt, de fapt, concesii acordate unora dintre voi de stăpânii absoluți și atoatevăzători ai lumii? 

Hai, înapoi în colivie, că e treabă de făcut. 

P.S.: Știu că algoritmii feisbuc vor marca această postare ca periculoasă sau o vor cenzura - intenționat am utilizat scrierea corectă a cuvintelor „vaccin” și „virus”. Nu mai e timp de eufemisme. Ne prăbușim dacă nu luăm atitudine.