ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Și a venit EL... A venit însuși „COMICSARUL”... și-a deplasat prețioasele sale fese de la hăt! Bruxelles-ul vieții și a venit la „idioții” Europei, cum atât de frumos i-a numit o publicație obscură din Germania, preluată voluptuos de toată presa din România animată de valorile și principiile vestului! A venit să ne mustre părintește, dar cu fermitate, ca pe niște unii cu mucii la nas, că nu ne-am înțepat cu destul simț al răspunderii și că n-am arătat că „ne pasă”. Iată-l! Thierry „le” Breton, cu bretonul vâlvoi pe frunte... Enjoy it:
 
„Este important să fie votat certificatul electronic, să fie utilizat, pentru că știm că împreună cu vaccinarea și certificatul verde avem cheia pentru a ne asigura supraviețuirea și de asemenea SĂ FIM PARTE pentru ceea e este important pentru noi toți, comunitatea europeană.”
 
Nu, Breton. Nu. Noi nu prea am fost „parte”. Comunitatea aia pe care o invoci, ne-a ținut în fundul clasei, în banca repetenților, și ne-a scos din când în când la tablă numai și numai ca să ne facă de râs... România a fost „repetentul convenabil” ... „prostul util” și-atât.
 
„Știm că aceste două instrumente (obligativitatea Certificatului mă-sii și vaccinarea multilateral dezvoltată, n.n.) funcționează. Este momentul să acționăm. Trebuie să fim uniți în această luptă . Noi suntem cu toții europeni, împărtășim aceleași valori, desigur că avem tradiții diferite, istorii diferite, origini diferite, dar suntem cu toții ființe umane și trebuie să luptăm împotriva pandemiei.”
 
Nu, Breton, nu! Dumneata nu împărtășești aceleași valori cu mine... dumneata împărtășești aceleași valori cu Băsescu, Koveși și Macovei, or valorile alea sunt împotriva mea. Și, drept să-ți spun, după ce te-am auzit vorbind, nu m-ai convins că ești la fel de „ființă umană” ca mine... păreai mai mult angrenaj... sau aparat... sau mașină. Păreai mai mult utilaj, decât om.
 
„Peste 2 miliarde de persoane care au fost vaccinate cu succes pe planetă și nu au existat probleme... Suntem foarte norocoși în Europa pentru faptul că avem VACCINURI SIGURE ȘI EFICIENTE. Acest noroc se datorează unui mare efort și unor mari investiții făcute în Europa. Evident, este și meritul cercetătorilor europeni că am putut să furnizăm rapid aceste vaccinuri FĂRĂ EFECTE SECUNDARE. Am vaccinat miliarde de oameni FĂRĂ EFECTE SECUNDARE și am putut să înțelegem foarte bine că avem un instrument foarte bun pe care trebuie să-l folosim pentru următorul val al pandemiei.”
 
Nu, Breton. Nu. Mulți au fost vaccinați CU PROBLEME SECUNDARE sau chiar PRINCIPALE. Seninătatea cu care afirmi că nu au existat probleme îmi spune mie că ne privești ca pe niște homunculi meșteriți ieri-alaltăieri, lipsiți de creier și înghițind orice minciună sfruntată venind de la o persoană cu bretonul bine dezvoltat și occidental. Care-i „instrumentul foarte bun” din moment ce țări super-vaccinate spun acum că nu mai este suficientă înțeparea cu „instrumentul foarte bun” a 65%-70%-80% din populație, ci trebuie să fie 100% ca să fim „protejați”?
 
„Acest instrument mai restricționează puțin modul în care trăim, dar certificatul și vaccinul constituie instrumentele necesare pentru a putea lupta împotriva virusului. Acestea sunt măsuri pe care trebuie să le luăm acum, când avem un val care se manifestă. România trebuie să ia decizii dificile. Sunt decizii foarte dure. Sunt și alte țări care iau decizii foarte dificile pentru a face față acestui nou val. Aceste măsuri nu vor dura la nesfârșit, dar sunt niște instrumente pe care trebuie să le folosim. Certificatul și vaccinul sunt două instrumente în lupta noastră împotriva virusului. E nevoie de CURAJ POLITIC pentru a implementa aceste măsuri.”
 
Nu, Breton, nu. Felul în care pui dumneata problema nu mai are nimic de-a face cu sănătatea populației, ci cu POLITICA. Deoarece nu mai este vorba despre măsuri sanitare, ci strict politice, Cu alte cuvinte, e vorba de zdrobirea cinică a voinței unor cetățeni. Și de nerăbdarea ta pentru ca aceste măsuri să se ia cât mai repede.
„Sunt foarte mulți oameni în toată Europa care sunt sceptici, dar acum avem experiență, știm cum funcționează vaccinul, știm că NU EXISTĂ EFECTE SECUNDARE și nu este timp să așteptăm.”
 
Nu, Breton, nu. Nu pot să scriu pe românește ce „merde” cred eu că mănânci în timp ce rostești cele de mai sus, dar mirosul care se împrăștie din frazele dumitale este inconfundabil. Ce drac de experiență ai dumneata după un an de la începerea vaccinării? Și ce mâncărimi ai în degete de nu mai poți aștepta?
 
„De multe ori, nevaccinarea populația într-un procentaj mare stă în calea redresării economice a unei țări. Poate că pentru oameni unele măsuri sunt dureroase, însă sunt necesare pentru redresare. De aceea, trebuie să fim solidari. Avem aceste două instrumente la îndemână și trebuie să le folosim. Noi suntem aici să vă ajutăm și să sprijinim România, dar și celelalte țări din Europa. Pentru noi, România este foarte importantă și joacă UN ROL IMPORTANT în aceste eforturi.”
 
Nu, Breton, nu. Noi niciodată n-am fost importanți pentru voi decât ca furnizori de sparangheliști, de badante și de materii prime, precum și ca piață de desfacere pentru orice... Și-acum ne cereți solidaritate?
 
Crezi că e nevoie de „curaj politic pentru a implementa aceste măsuri”? Ca să vezi... De la mine se vede exact invers: e nevoie de CURAJ POLITIC PENTRU A RESPINGE CU LUCIDITATE ACESTE MĂSURI și mai e nevoie DE BĂRBAȚI DE STAT CĂRORA SĂ NU LE TREMURE NĂDRAGII ori de câte ori vine vreun bretonat din vest, al cărui salariu baban noi îl plătim, să ne-nvețe, ca pe idioții Europei, valorile occidentale!!!
....................................................................................................
 
P.S. Toate extrasele sunt din conferința de presă a lui Thierry Breton, comisar european, aflat la București pe 18 noiembrie 2021.