ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MOTTO: „Mamelor din lumea-ntreagă/ Eu vă dau un singur sfat/ Nu lăsați copii să plângă/ C-ați votat necugetat//  Tristă este căprioara/ Rătăcită-n codrul lat /Dar mai tristă este Oana/ Că mumă-sa a votat!!!” (cântec popular de jale)
...........................................................................
Da, da... că nici nu știți ce drame îngrozitoare se petrec pe Instagram. Uite, Oana Lasconi, bunăoară, a aflat despre maică-sa un adevăr terifiant peste care dânsa nu poate trece, cu niciun chip: Elena Lasconi, primăriță în Câmpulung Muscel,  a votat la REFERENDUMUL PENTRU FAMILIE, și, mai mult decât atât, pentru ca oroarea să fie totală, a votat „DA”!!! Așa ceva... Și a făcut-o fără să spună la nimeni, iar domnișoara Lasconi, cu lacrimi în ochi ne dezvăluie ce se petrece astăzi în sufletul său progresisto-userist, în general, dar și, în special, cum este dânsa afectată în calitate de membră a „acelei comunități”: 

„Nu pot să descriu durerea pe care o simt nu numai ca fiică a ei, însă și ca un membru al ACELEI COMUNITĂȚI. Sunt absolut dezgustată, dezamăgită și șocată. Nu-mi vine să cred că PERSOANA pe care am susținut-o în cariera ei politică s-a dovedit a fi o homofobă. Nu am cuvinte. Nu m-aș fi așteptat la așa ceva niciodată, nu că m-aș fi așteptat ca ea să fi militat vreodată pentru drepturi egale. Nu a părut vreodată pasionată de acest subiect, însă sunt șocată să aud că a votat «DA» pentru modificarea Constituției într-un mod jegos și discriminatoriu. Mă doare sufletul, inima și am palpitații de câteva ore... Această discriminare jegoasă nu are loc la mine în familie și din acest motiv nu o mai susțin pe mama din niciun punct de vedere din acest moment”. (Oana Lasconi, pe INSTAGRAM, 4 noiembrie 2023) 

Ah, întâi eu am crezut că-i vorba de maică-sa, apoi mi-a venit inima la loc aflând că e vorba doar despre „PERSOANA pe care am susținut-o în cariera ei politică” (adică nici măcar PĂRINTE 1, cum ar fi fost corect) ... ci, na! „dăcât” o persoană, acolo... Bine, mai la vale, pe Instagram, am observat că persoana cu idei reprobabile redevine muma lu’ Oana Lasconi:

„Sunt mulțumită să aflu că mama mea nu mai candidează la alegerile europarlamentare. Un homofob în minus în Parlamentul European, este un câștig, INDIFERENT DE COST. Grija mea este în principal față de persoanele +QTBGL din România care suferă din cauza ignoranței și urii”. 

(Eu n-am înțeles ce înseamnă INDIFERENT DE COST și, dacă a înțeles cineva, să-mi explice și mie.) 

Și toată această furtună, într-un lighean de adâncime medie, marca USR, s-a produs deoarece într-un interviu la PRIMA TV, pe 4 noiembrie 2023, Elena Lasconi a spus: 

„...«Eu sunt creștină, sunt ortodoxă și consider că familia este formată dintr-o femeie și un bărbat», a adăugat apoi că a participat la referendumul pentru familia tradițională organizat în 2018 și a votat DA. Și a și detaliat: «Eu nu am nimic împotriva (relațiilor, n.n.) persoanelor de același sex, dar nu văd de ce aș milita pentru căsătoria dintre persoanele de același sex. Nu am nicio problemă cu relațiile lor atât timp cât nu-i afectează pe cei din jur»...”

După această mărturisire, n-o să credeți, dar și-a făcut apariția ca un OZENEU și mult-așteptata (de către persoanele de sex feminin) rangă a lui Drulă, care a făcut halei-hap! și a scos-o pe Lasconi de pe lista europarlamentarilor USR, eliberându-se astfel un loc pe care să se înghesuie, călcându-se pe bătăturile de partid, restul dornicilor să pape salarii, indemnizații, diurne și alte sume dolofane în euroi! 

Inutil să vă spun că povestea de mai sus este o poveste cutremurătoare, care vă poate afecta din punct de vedere emoțional... Domnișoara înlăcrimată (la propriu...) și dezgustată că mumă-sa a votat la referendum, nu mai are demult 15-16 ani, vârstă care ar fi justificat oarecum postarea melodramatică de pe Instagram, ci are 31 de ani. 
 
E o femeie în toată firea. Și zice că „grija ei principală” e pentru comunitatea +QTBGL și că legătura de sânge cu maică-sa nu contează... Iar la 31 de ani, duduia asta e mulțumită de lumea pe care au construit-o „băieții” pentru tânăra generație, distrugând relațiile de familie, pentru a le înlocui cu așa-zisa „toleranță” vecină cu supunerea totală, lume în care afectivitatea se confundă cu atașamentul pentru metodele de reducere a amprentei de carbon și cu iubirea necondiționată pentru „valorile” și „principiile” aplicațiilor din telefonul mobil!   

Dar nu este nimic de mirare... prăpastia dintre generații se cască nepăsătoare și se adâncește în fiecare zi. De altfel, revista UNICA, o revistă „pentru femei”, din câte mi se pare, descrie, pe 12 iunie 2018, asemănarea dintre Elena Lasconi și fiica sa, Oana Lasconi, așa: 

„Iată că ceea ce mai puțin cunoaștem despre ea (despre Elena Lasconi, n.n.) este faptul că are o fiică în vârstă de 25 de ani care îi calcă pe urme, însă ÎNTR-UN DOMENIU CU TOTUL ȘI CU TOTUL DIFERIT (!!!, trăiască jurnalistele din patria noastră, care ne spun că fiica face exact ce face și mama, „dăcât” că face cu totul altceva!!!, n.n.)

Ei, și citind eu asta, am zis că suntem exact, dar exaaaact... ca în bancul cu măgarul lui Vasile, adică: 
Gheorghe s-a dus la zoo să vadă și el animale noi.Când s-a întors acasă, Ion l-a întrebat:

-Mă, Gheo’ da’ ce animale ai văzut tu la zoo?
 
-Mă…Am văzut o zebră.
 
-Și cum arată aia?
 
-No, știi tu măgarul lui Vasile?
 
-Da, mă... 
 
-Seamănă perfect  cu el, numai că are dungi albe și negre peste tot... 
 
-Ni... și ce ai mai văzut?
 
-Mă… Am văzut o girafă.
 
-O girafă... Și cum arată aia?
 
- No, știi tu măgarul lui Vasile?
 
-Da, mă... 
 
-Ei, e exact ca măgarul lu’ Vasile, da’ cu un gât de patru metri...  
 
-Și ce alte animale ai mai văzut?
 
-Mă… Păi, am văzut un hipopotam.
 
-Și cum arată ăla ?
 
-No, știi tu măgarul lui Vasile?
 
-Da, mă, îl știu…
 
-Ei bine, hipopotamul nu arată deloc, da’ deloooc... ca măgarul lu’ Vasile” 

Și atunci, fiind lămuriți, cred că nu trebuie să mai căutăm vreo subtilitate în telenovela „Lasconi & daughter”...