ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce Bucureștiul dospește într-o baltă de mizerie clipocitoare, învelit în duhori nemaipomenite, printre care sclipește, ca un diamant, parfumul fin, de uriașă groapă de gunoi... în timp ce locomotivele se prăbușesc din mers, lovite de apoplexie... în timp ce o cucoană, ministru al Sănătății, pregătește „loteria regretelor”, adică cea mai imbecilă inițiativă ce ar trebui să stimuleze populația să se vaccineze... în timp ce, în fiecare zi, fermierii mai aruncă o porție din legumele românești, roade ale unui efort inutil, pentru că sunt o marfă pe care nu o cumpără nimeni... în timp ce batalioanele de șobolani fac legea pe străzile capitalei, secondate de plutoane de gândaci tereștri și de forțele aeriene ale țânțărimii... în timp ce presa aliniată ne pregătește cu spor pentru cel de-al patrulea val al pandemiei... în timp ce vegetația dezvoltată haotic se înstăpânește în parcurile din capitală și din Timișoara... în timp ce liberalii au început să-și tragă capete-n gură, la propriu... ei bine, în timp ce se întâmplă toate astea, doi oameni obosiți -Vasilică Cîțu, premierul României și Nicușor Dan, primarul general (halal general!) al Bucureștiului- au plecat în concediu, iar un alt om obosit, președintele României, aflat la cel de-al doilea mandat, s-a-mbrăcat ca o mireasă, în straie complet albe (cămașă, pantaloni, curea, pantofi, ciorapi... n-am primit până la ora aceasta informații despre chiloți, dar, logic...) și s-a dus la petrecerea sașilor, că fraierilor de români, după cum se vede, nu prea le mai arde de petrecere.

Extenuat de strădania de a fi adus Bucureștiul într-un asemenea hal, Nicușor se pare c-a tăiat-o la relaxare în frumoasa și excesiv de pitoreasca Bulgarie. Vasilică Cîțu-rockerul, cel care nu ia prizonieri, vrea la Vama Veche, dar cu o lungă și satisfăcătoare escală, desigur, la vila de protocol din Neptun, în timp ce „mireasa” din fruntea statului a mers la Criț, ca invitat la Săptămâna Haferland. Vă mărturisesc că mie mi s-a-ntors stomacul pe dos văzându-l așa de alb într-o Românie pe care dânsul s-a străduit s-o facă atât de cenușie. Dar doamnei stilist Adina Buzatu i-a plăcut:

„Este bine îmbrăcat. Nu am văzut detaliile foarte bine, dar în general o apariție all-white, vara, este binevenită. Mă bucur că președintele a adoptat varianta aceasta, pentru că mulți dintre români au o teamă când vine vorba de pantalonii deschiși la culoare, ce să mai vorbim de cei albi. Cred că sunt niște reminiscențe de când eram mici și ni se spunea să nu ne murdărim. (i-auzi!!!! și-apoi, hei! unde să se murdărească... că doar nu umblă în calitate de pieton prin București... n.n.) Mi-a plăcut apariția lui. Este proaspătă, este potrivită vara, într-o duminică, la un astfel de eveniment, afară, de zi. Mi-ar plăcea să văd mulți bărbați îmbrăcați așa pe stradă”, (Adina Buzatu, stilist, citată de DC NEWS. ro, 1 august 2021)

Ei i-ar plăcea să vadă mai mulți bărbați îmbrăcați așa pe stradă... de exemplu, zic, pe Dan Barna... alb ca o lumânăroică de spermanțet... pe Iulian Bulai... alb ca un mucușor de Nicușor Dan... pe Vasilică Cîțu, alb ca Albul-ca-zăpada sau ca alte prafuri de aceeași culoare (ei, haideți că glumesc acum, doar nu mă luați în serios)...

Și mi-am amintit... În GLISSANDO, acel film de neuitat din 1982 al lui Mircea Daneliuc, potrivit scenariului, pe măsură ce sistemul opresiv se instaura din ce în ce mai hotărât, personajele care erau deja atinse de morbul schimbării - fie eroi principali, fie figuranți - apăreau îmbrăcate în alb. Astfel încât, cu cât se „conformau” mai exact, cu cât deveneau mai mămăligi, cu cât se curbau mai umili din coloană și cu cât strigau mai ascuțit „și eu!...și eu!” în slujba regimului, cu atât ținuta lor vestimentară devenea mai albă (nu-mi spuneți că „alb” nu suportă grad de comparație, vă rog, că uneori, suportă...).

Observând la un moment dat această evidență, un personaj exclamă: „Ah! Vara asta se poartă albul!”

Teme-te, Românie paralizată de căldură și indiferență... teme-te și încearcă să te trezești din somn. Căci eu cred că președintele Klaus, afișând ostentativ această îmbrăcăminte și având guvernul lui, parlamentul lui, servici'le lui, primarul lui general, Arafatu' lui, presa lui, justiț'ea lui și românii lui, a decretat deja, silabisind de pe-o hârtiuță și ajutându-se de o gestică bogată și inutilă, că „...vara asta se poartă albul”!!!