ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MOTTO: „Președintele României de 45 de zile este într-o activitate FURIBUNDĂ, vă spune un om care stă 3-4 zile la Strasbourg, Paris sau Bruxelles, la instituțiile europene. România practic se reconfigurează la nivelul leadership-ului european. Domnia sa este extrem de preocupat de situația geopolitică, geostrategică, este parte activă a încercării de a sprijini Ucraina, de a ridica UE, de a sprijini ca un pilon de securitate Alianța Nord-Atlantică în regiune, este în plină activitate de mediere de conflicte, de sprijin pentru Ucraina și domnia sa a considerat că este mai important ca în acest moment să se ocupe de problemele de reprezentarea României și o face cu mare cinste” (Rareș Bogdan, declarație, 10 aprilie 2022)

..........................................................................................
Fără să îmi permit să-l contrazic pe marele gânditor liberal, m-am uitat, totuși, în AGENDA PREȘEDINTELUI și am constatat că activitatea „furibundă” a lui Klaus a încetat cu un scrâșnet de frâne de pe 25 martie 2022, cu excepția unei mici opinteli pentru primirea Comisarului european pentru Economie, Paolo Gentiloni, pe 28 martie; după aceea, se remarcă o dungă luminoasă orizontală și un „țiuuuuu...” continuu, monoton, incolor și insipid, până pe 7 aprilie. Am înțeles de la Rareș că „activitatea furibundă” a președintelui constă, în prezent, în opera de „reconfigurare” a României în ochii lu’ doamna Ursula, slăvit fie numele ei de doamnă!, deci cred că asta îi ocupă tot timpul. Și că, desigur, Klaus, așa cum ne-a obișnuit, urmărește cu atenție și îngrijorare „situațea geopolitică, geostrategică”, adicăte chestiile astea pompoase la care știți cât de bine se pricepe el, cam de când a aflat că Deva nu-i județ...

Ah! și este în plină activitate „de mediere de conflicte”. Eu cred că asta e o activitate tainică, de suflet, a președintelui, din moment ce nimeni nu știe nimic cu privire la subiectul în cauză cu excepția lui Rareș Bogdan, vicepreședinte și vizionar. De aceea, bănuiesc că medierea se desfășoară în atelierul de tâmplărie din subsolul vilei LAC 3, printre scaune și canapele făcute atent „cu mânuțele-astea două” chiar de domnul Președinte. La ce v-ați gândit când ați citit „mediere de conflicte”, hmmm? La Rusia și Ucraina? Sunteți naivi... de conflictul mocnit dintre Cîțu și Ciucă ați auzit? Primul nu ia prizonieri, în timp ce al doilea nu se dă prins. Doi băieți de la PENELEU, și cu Klaus trei, mândru între ei, și cu Rareș șase, care pe toți îi pupase... n-am găsit altă rimă!

Ei, dar ce ne așteaptă de-acum, că avem președinte Ciucă la PENELEU? Păi, ia să vedem:

„Chestiunea noastră fiind una internă, nu am invitat niciun alt lider (la micul congres din 10 aprilie 2022, n.n.) nici din partea dreaptă a eșicherului, nici din (!!!!, dintre a vrut să zică, dar nu i-a ieșit, n.n.) colegii de guvernare, pentru că am considerat că trebuie să rezolvăm o problemă extrem de rapid, fără prea multe floricele, cu multă seriozitate, cu multă solemnitate și să ne apucăm de treabă pentru că e nevoie de bună guvernare, e nevoie de măsuri.” (tot Rareș Bogdan, cu același prilej)

Cred că nu e hazardat să afirm că în 30 de zile de la alegerea lui Ciucă președinte al PNL, liberalii vor desființa în mod exemplar pensiile speciale „cu multă seriozitate, cu multă solemnitate” și abia apoi, mai uscați și mai curați, se vor apuca de treabă pentru că, zice Rareș, și nu-l putem contrazice, ar cam fi „nevoie de (unele) măsuri”!!!!!
..........................................................................................
P.S. În imagine, în dreapta, jos, scaunul gol al mediatorului aflat de 45 de zile în activitate FURIBUNDĂ.