ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MOTTO: „COMUNICAT: Înștiințare OFICIALĂ SPECIALĂ, difuzată prin presă, radio etc., asupra unor evenimente importante de actualitate.” (DEX ONLINE. ro)
................................................................
Ei, bine, NU SE POATE! Am încercat să citesc COMUNICATUL transmis presei de către persoana particulară Coldea Florian, persoană incapabilă să înțeleagă, la șapte ani de la despărțirea dureroasă de SRI-ul care-i luase și forma, și apucăturile, că dânsul nu are cum să dea COMUNICATE deoarece nu mai are nicio calitate oficială. Da, eu nu contest, Coldea poate scrie bilețele, eseuri, episole, romane-fluviu, epopei, pamflete. Dar COMUNICATE -nu prea, deoarece din „stăpânul inelelor” aplicate pe încheietura mâinii, a ajuns doar un oarecare subiect de presă, enervând cetățenii cu vacanțele lui kitschoase și cu consultanțele sale șmechere, date pe sute de mii de euroi. Deci, Coldea... nimeni nu te iubește, dragă, și nimeni nu ține cu tine în filmul ăsta, în care joci de câțiva ani. Toti așteaptă, așadar, deznodământul nasol, cu tine la „brutărie”, iar nici într-un caz rezolvarea cu „happy end”, unde matale să fii „forța binelui” având pletele-n vânt, pe un iaht aflat pe valurile Mediteranei, înghițind la greu caviar cu polonicul și bând șampanie din sticle ornate cu foiță de aur, precum celebrele colive ale Gabrielei Lucuțar, cea supranumită și „Regina Întunericului”!

D-aia zic... Să-i spună, totuși, cineva lui nenea ăsta că vremea lui a trecut și că poporul nu urmărește cu atenție și îngrijorare tânguirile sale în presă, ci râde de se tăvălește când îl vede împresurat de duduile reporterițe ieșind de la „datul cu subsemnatul”, săptămânal, la poliție! Și chiar așa scriu redactorașii, în mai tot mediul online: „A DAT CU SUBSEMNATUL!!!”, fără să-i preocupe realitatea că aceasta este o expresie colocvială și că, folosind-o, îl micșorează, săptămână cu săptămână, pe Florian Coldea, care a ajuns deja la dimensiunile lui Mini Me, cel care avea înălțimea de 81,28 centimetri și era personaj negativ în seria de filme cu „agentul” Austin Powers,!!!

Eu, bună la suflet cum mă știți, am încercat să citesc COMUNICATUL, având volumul unei cărți de-a lui Balzac, dar... recunosc, am fost depășită. Am adormit după primele 50 de pagini și am visat „cu spioni și cu acoperiți”, ceea ce a fost chiar prea mult. Plutea atâta INTELLIGENCE în atmosferă, încât mi-era și frică să nu-l găsesc în frigider pe generalul de brigadă Anton Rog, pregătit să intervină, împreună cu întreaga lui echipă, în caz că depistează vreo urmă de „acțiuni hibride” în favoarea partid, în preajma alegerilor, pe pagina mea de FACEBOOK sau că găsesc o cameră spy wireless în cămară, fiind bine-cunoscut faptul că dacă vrei să afli cele mai intime lucruri despre o persoană, în cămară trebuie să cauți, printre compoturi și zacuști, iar nu în dormitor!

Ceva-ceva tot am reținut, însă, din COMUNICATUL năvalnic și nesfârșit al lui Florian Coldea:

„Nu cred că O PERSOANĂ DE BUNĂ CREDINȚĂ ÎȘI POATE IMAGINA că, după experiențele de acest fel cu care m-am confruntat ca fost șef de operațiuni al unui serviciu de informații, aș putea promite sprijin, în afara cadrului legal, unor persoane care se confruntă cu probleme penale”

Ba da, Coldea, eu sunt acea persoană de bună credință care exact asta îmi imaginez. Și știi de ce-mi imaginez? Deoarece numai niște persoane care se confruntă cu probleme penale ar fi dispuse să dea sute și sute de mii de coco pentru cea mai volatilă promisiune de „optimizare” a unui deznodământ în instanță, în afara cadrului legal, cum ai zice tu, dragă, dar care să se cheme „consultanță”, că, de! sună mai bine! și numai un mediocru autogonflat la maximum, avid de putere ocultă și de bănet fără număr, fost șef de operațiuni al unui serviciu de informații, își imaginează că ulciorul merge la apă de câte ori vrea mușchii lui, fără nicio defecțiune în sistemul pe care el însuși l-a construit!

Rămâne doar ca aceia doi -plătitorul și încasatorul- să se dibuiască prin aerul fetid, cu iz de cadavru și să-și prezinte, reciproc, scrisorile de acreditare! Pe urmă e treaba, ca să zic așa, a „oamenilor legii”!