ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MOTTO: „...Oamenii legii încearcă să găsească ȘI CADAVRUL dar ȘI MOTIVELE care au dus la această crimă!” (o duduie reporteriță de teren, pentru ROMÂNIA TV. ro)
.........................................................................................
Am senzația că trăim plenar în bancul în care învățătoarea îi întreabă pe copii dacă simt că le lipsește ceva și ce anume și-ar dori să aibă... Unul se plânge că i-ar lipsi niște ghetuțe noi, altul zice că i-ar lipsi un echipament de sport iar următorul chestionat spune că i-ar lipsi un ghiozdan mai încăpător... numai Bulă afirmă că lui nu-i mai trebuie nimic, că are de toate. Învățătoarea, intrigată, îl descoase: „Cum, măi Bulă, tu ești mulțumit, nu-ți lipsește nimic?”... „Da, doamnă... până aseară, ce-i drept, nu era așa... Însă aseară a venit soră-mea acasă cu ochii umflați de plâns și ne-a zis că a rămas gravidă... Iar tata a exclamat: «Asta ne mai lipsea!» Așa că acum avem de toate...”

Ei, și la noi, la fel... ploșnițe nu aveam în magazinele de mobilă, că în rest... Ploșnițe, da? Adică acele insecte simpatice, care nu se văd niciodată ziua dar noaptea sunt niște parașutiste de excepție deoarece se urcă pe tavan și-și dau drumul de-acolo, cu multă precizie, în patul victimei. Cel mai interesant este că sunt aproape indestructibile. Adică, dacă nu găsesc papa-bun prin preajmă, se fac ca niște foițe cenușii și dormitează până simt mirosul de sânge. Poate dura și câțiva ani. Dacă însă se simte din nou un damf de gazdă în apropiere, se deșteaptă brusc și-și savurează cina pe întuneric.

Un reporteraș TV, bine informat, ne spune cu un aer doct că nu-i mare scofală... înțepătura de ploșniță nu-i periculoasă... De te și miri de ce anume încearcă oamenii de atâta amar de vreme să scape de ele, din moment ce sunt așa de prietenoase și nu provoacă decât un mic deranj.

Una peste alta, da! sunt ploșnițe la IKEA... dar, hei! nu vă temeți! Ele sunt doar în „zona de depozitare recuzită” și vor fi aspru pedepsite de conducerea magazinului dacă ies de-acolo și intră în zona produselor de mobilier oferite spre vânzare. Nici un pericol, așadar! Iată răspunsul conducerii IKEA Pallady după semnalarea problemei și aterizarea acesteia în presă:

„La IKEA România, sănătatea și siguranța clienților și a colegilor noștri sunt o prioritate pentru noi. În ceea ce privește subiectul legat de prezența unor ploșnițe în cadrul magazinului IKEA Pallady, am inițiat imediat o investigație internă și în prezent analizăm circumstanțele legate de acest potențial incident. Din informațiile preliminare, zona posibil afectată este cea de depozitare recuzită a magazinului și nu s-au extins în zona comercială a magazinului sau în produsele de larg consum, destinate publicului. În funcție de rezultatele investigației, vom începe să implementăm imediat toate măsurile necesare pentru a rezolva problemele identificate.”

Așa că fiți liniștiți, cetățeni! Ca să o citez pe reporterița de teren de la ROMÂNIA TV, conducerea IKEA Pallady încearcă să găsească ploșnițele, dar și motivul care le-a determinat să se pripășească în „zona de depozitare recuzită”... În acest scop, un angajat al magazinului a fost închis peste noapte în sectorul respectiv, ca să se poată observa dacă simpaticele insecte îl mănâncă de tot sau mai rămâne ceva din el până dimineața! Ploșnițele care, eventual, ar fi prinse luând parte la festin, vor fi duse în biroul directorului și li se va cere, sub amenințarea unor sancțiuni grave, să facă declarații complete cu privire la „scopul și durata vizitei” în magazinul IKEA! Apoi, împreună cu suratele lor, vor fi somate să părăsească, în ordine și fără scandal, incinta!