ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sigur că Alexei Navalnâi ar fi putut rămâne într-o țară din vest, unde să-și scrie memoriile și să țină conferințe despre țara sa de baștină, să fie folosit corespunzător de către propaganda ineptă de-acolo și să-și bea liniștit ceaiul rusesc, fără NOVICIOK, în fiecare zi.
 
Dar, dintr-o rațiune anume, dintr-un impuls admirabil sau dintr-o pornire de rebel ce nu dorește să se oprească, a ales să se întoarcă, știind că va fi arestat și că numai bine nu-i va fi în pușcărie. Poate că spera într-o mișcare populară de susținere mai amplă. Și, din păcate pentru el, nu a fost așa...

Moartea lui, în închisoare, este, de aceea, un eveniment tragic însă nu șocant, pentru că, într-un fel sau altul, ni se susură în urechi de multă vreme că asta se va întâmpla.
 
Propagandei vestice inepte moartea acestui om îi vine „mănușă”... e prilej pentru ca Ursula... pentru ca Biden... pentru ca Stoltenberg... pentru ca toți ăștia să răsufle ușurați că s-a întâmplat, în sfârșit... căci, oh, ce dracului, ei așteaptă de atâta vreme! Și vom vedea defilând pe ecran, în zilele ce vor urma, toate ipocriziile occidentale patentate. Iar moartea lui Alexei Navalnîi se va goli de conținut, și, încet-încet, va deveni un soclu fără de care nu se mai poate înălța, din PET-uri și vorbe goale, mitul democrației din „lumea liberă”. Căci în lumea „narativului oficial”, să nu ne facem iluzii, sentimente nu există.

Așa că o să vedem și o să auzim multe...

Ca de obicei însă, ANTENA 3 CNN va primi, cred, titlul de campioană a relatărilor stupide. O știristă cu fața lungă și un rictus de durere îndelung studiat pe obraz ne-a anunțat, în zori, că Alexei Navalnâi a trecut prin tortura supremă în închisoare: era trezit în fiecare dimineață, la ora 5:00, cu melodia „SUNT RUS (YA RUSSKIY)!”, cântată de un admirator al lui Putin! Și, pentru ca să ne cutremurăm cu-adevărat de această atrocitate fără seamăn, ne-a dat și o secvență cu un băiat blond și frumos, cu crucea pe piept, cântând înfierbântat în ovațiile unui uriaș public dezlănțuit!
 
Nu pot să-i bănuiesc pe cei de la ANTENA 3 CNN că ar avea, în mod subtil, simțul umorului... dar de stupiditate pot să-i bănuiesc, pentru că au probat-o de prea multe ori! Păi, dacă șlagărul acelui băiat arătos e tortura cea mare, pot și eu să mă-ntreb: oare cum se prezintă torturile mai mici? Și mi-e teamă că vom mai auzi tâmpenii de-astea, rostite de Gâzi și de Radu Tudori cu moace îndurerate, care nu înțeleg că moartea e o ușă închisă și vor folosi artileria grea a „smulgătoarelor de lacrimi” calificate.

Iar tragicul Alexei Navalnâi va deveni astfel, într-un mod incalificabil, un „mort util” din care hienele de presă se vor hrăni o vreme.