ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Așa cum deja v-ați prins, desigur, timp de niște ani buni, Alina Mungiu-Pippidi a fost „tati” și „mami” pentru niște băieți cu viitorul de aur la purtător. Căci ROMÂNIA CURATĂ a fost o puierniță confortabilă pentru cei „selectați să ne conducă”! În ultimii ani, însă, doamna Pippidi, cu o frustrare de amantă părăsită care-și găsește alinarea dar și răzbunarea în dezvăluirea secretelor de budoar, ni-i descoperă pe „acoperiți”, pe repudiații numai buni să fie dezmoșteniți și ne povestește niște nasoale despre dânșii... numai că-i cam târziu, zic, deoarece dumnealor nu mai sunt puișorii golași, urâți și lacomi, cu puful crescut aiurea pe ei, piuind non-stop în căutare de notorietate și pe care i-a hrănit dânsa, ci sunt ditamai curcanii înfoiați care fac, fără să se tulbure, legea în ogradă!...

Doamna Pippidi îi cunoaște pe „copilași” pentru că i-a crescut la generosul său piept. Și nu există femeie mai mămoasă și mai de bună-credință decât dânsa... Atât că acum doamna Pippidi ne spune ceea ce dânsa știa de peste 20 de ani, dar a ținut secret, în numele acelei toleranțe superbe a omului elevat: „...ei, lasă, să nu fim răi și să le dăm o șansă micuților selectați de o mână nevăzută, pentru fapte mari, adică pentru a scrie istorie în România tuturor posibilităților!”.

Cum vă spuneam însă, începând de prin 2016 și culminând pe 24 iulie 2021, cu un text de o neverosimilă sinceritate, doamna Pippidi își tot revine, periodic, și ni-i prezintă cam așa:

„Sunt o categorie cu totul specială, Ciprian Ciucu și Cristian Ghinea au fost amândoi studenți și am văzut de la 20 de ani cum Ciprian, deși era cu noi la SNSPA și noi nu eram în tabăra care era prietenă cu Cotroceniu’, atunci, Ciprian a mers să lucreze la Cotroceni de student. Cristi Ghinea a luat locul Elenei Ștefoi la Dilema, Elena plecase ca ambasador în diplomație, dar plecase că era Andrei Pleșu ministru.

În câteva luni, Elena s-a întors înapoi, ea fondase revista. Mă credeți că Elena n-a mai putut intra înapoi? Micul și obscurul Cristian Ghinea care avea 21 de ani și a cărui limbă română era în curs de perfecționare…Deci ăștia erau oameni care erau foarte puternici, care aveau un spate extraordinar la vârsta de 20-21 de ani. Trebuie înțeles un pic că unii oameni au SPATE, unii oameni NU AU SPATE”.

Ia te uită ce interesant! Deci băieții ăștia doi -și numai ei, căci sunt mulți cei care-au jucat leapșa pe ouate în ograda lui Pippidi- aveau SPATE! Alina Pippidi nu ne spune însă ce anume înseamnă acest „spate”... poate că junele Ciucu aveau un văr mai forțos, din provincie, care putea să-i ia la bătaie pe ăia care-l supărau? Poate Ghinea Cristian era dotat cu vreo mătușă, mai influentă, pricepută să-i deschidă niște uși? Că mai mult de-atât... imposibil! Adică IM-PO-SI-BIL să fie o creație colectivă a unor instituții cu ochi albaștri, cu cozile împletite pe sub scaune cu niște ONEGHE-uri de omenie, mai mult sau mai puțin sorosiste!

Pepiniera a fost SNSPA... un fel de „Ștefan Gheorghiu”-al nost'! Cadrele -de nădejde!... printre ele aflându-se și doamna Pippidi, iar absolvenții -„oamenii noi” ai regimului de largă respirație democratică! Și iată cum „meandrele concretului” s-au îmbinat fericit cu „sinergia faptelor” din care au rezultat Ghini, Ciuci și Polițeni!

Mă întreb, când îi pregătea pentru viață, oare doamna Pippidi nu se întreba, în mod legitim, ce „spate” are fiecare și ce fel de balauri hămesiți hrănește dumneaei cu cronțonele ideologice, pentru ca să-i facă mari și să ajungă să ne conducă pe noi, deși sunt făcuți INTEGRAL, dar, INTEGRAL! din vorbe?

Traseul educațional și profesional al gemenilor Ghinea&Ciucu este atât de asemănător încât par „frații Petreuș”, puii aceia de GOSTAT băgați câte doi într-o pungă, așa de strâns încât nu știai cui îi aparține aripa și al cui este copanul slăbănog! Tot „specialiști”, tot „experți” (a fi expert în România, astăzi, e o modalitate elegantă de a tăia frunza la Canis lupus familiaris), tot „traineri”, tot „marketing și comunicare”, tot relații cu presa, tot „societate civilă”, tot „monitorizare”, tot „strategii”, tot Republica Moldova, tot funcții plătite gras, tot editorialiști la DILEMA VECHE...

Ei au făcut parte, încă de când erau în scutecele SNSPA, dintr-o lume paralelă cu lumea în care ceilalți cetățeni români se străduiau să învețe, să se descurce, să-și facă un viitor, să supraviețuiască... Ei au fost ALEȘI de altcineva, în afara oricărei proceduri de selecție oneste, căci a fost doar o problemă simplă, cum ar spune doamna Pippidi, de SPATE!

Iar în consolidarea acestui SPATE, talentata doamna Pippidi a fost mai mult decât participantă, a fost COMPLICE.
..........................................................................................................
P.S. V-am oferit traseul „norocosului domn Ghinea” într-un articol anterior. Acum vă ofer și traseul celuilalt „frate Petreuș” urmărit de șansă, respectiv Ciprian Ciucu:

EDUCATIE SI FORMARE
1996 -2000- Diplomă de Licență, Școala Națională de Studii Politice și Administrative, Facultatea de Științe Politice
2000 -2001- Diplomă de Studii Aprofundate Disciplinele, Master, Politici Publice și Integrare Europeană, Școala Națională de Studii Politice și Administrative

EXPERIENTA PROFESIONALA ȘI ANGAJATORI
Februarie 1999- Martie 2000- Coordonator programe, Centrul Regional de Formare Continuă pentru Administrația Publică Locală- București, Agenția Națională pentru Sprijinirea Inițiativelor Tinerilor
Martie 2000- Februarie 2001- Specialist relații publice, Președinția României
Septembrie 2001- Februarie 2002- Responsabil relații cu presa, Oficiul Național de Cadastru Geodezie și Cartografie
Noiembrie 2002- Aprilie 2003- Referent de specialitate (expert integrare europeană), Consiliul Economic și Social
Mai 2003- Mai 2007, Manager de Relații Publice și Marketing, Centrul Educația 2000
Noiembrie 2005- Noiembrie 2006- Expert comunicare, Cambridge Education Ltd,
Martie 2008- Noiembrie 2008, Formator-Expert senior pe termen scurt, Ministerul Educației
Mai 2007- Mai 2009- Director de marketing și comunicare, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC)
Iunie 2008- Ianuarie 2009- Formator Activități și responsabilități principale în educație
Martie 2009- Noiembrie 2009- Trainer și expert monitorizare și evaluare de planuri strategice și politici publice
Mai 2009- Iunie 2016- Expert politici publice
August 2016- Ianuarie 2017- Trainer / Expert cheie integrare european- administrație publică, afaceri europene, Georgia- România și Moldova- România
August- Decembrie 2017- Lead trainer expert, Republica Moldova
Ianuarie- Februarie 2018- Trainer în domeniul reformei Administrației Publice, Kosovo
Aprilie- Iulie 2018- Expert senior privind dezvoltarea capacităților de programare, Kosovo
August 2016- Noiembrie 2018- Expert, Școala Națională de Științe Politice
Decembrie 2018- Noiembrie 2019- Expert în creșterea capacității administrative, Republica Moldova
Decembrie 2019- Președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, angajator Guvernul României