ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


SUBIECT DE EXAMEN

MOTTO: „Sunt Răzvan Cherecheș, profesor de Sănătate Publică, la Universitatea Babeș Bolyai... întrebarea zilei: cum se poartă corect masca? Răspunsul meu: astfel încât să acopere complet nasul și gura, care sunt surse de infecție. Când purtăm masca trebuie să-i protejăm pe cei din jur în cazul în care noi suntem INFECȚIOȘI, ceilalți poartă măștile ca să ne apere pe noi. Înainte să luăm masca trebuie să ne spălăm pe mâini cu apă și săpun sau dezinfectant, luăm masca și o întindem peste urechi, tragem de partea de jos CA SĂ ACOPERE COMPLET BĂRBIA, chiar dacă nu se vede (!!!, păi, nu prea se vede, dom’ profesor... n.n.) după care o mulăm pe nas astfel ca să stea perfect întinsă. Asta-i poziția corectă a măștii!” (24 aprilie 2020, demonstrație practică pe FACEBOOK. com/ WATCH)
...............................................................................
Se dă spre rezolvare următoarea problemă:

 
 
În fotografia de mai jos îl puteți vedea pe profesorul de Sănătate Publică, Cherecheș Răzvan, cel care ne învață cum să purtăm masca responsabil și să arătăm că ne pasă.

Vi se cere:

1.să localizați cu precizie gura personajului care apare în fotografie pentru a se putea determina dacă poartă masca în conformitate cu prevederile legale sau se sustrage acestora. (4 puncte)

2.să stabiliți în ce zonă se află bărbia aceluiași personaj, fără a depăși un procent de ambiguitate de 12,5%. (3 puncte)

3.dacă ați găsit bărbia, să verificați, folosind metoda integralei duble, dacă este complet acoperită de mască sau nu. (2,5 puncte)

4.(facultativ, doar pentru stabilirea celor mai merituoși concurenți): indicați pe ce detaliu al anatomiei profesorului Cherecheș se pot scurge nestingherite coronavirusurile, în caz că profesorul Cherecheș este INFECȚIOS; calculați viteza de scurgere a acestora; sugerați o metodă prin care ar putea fi oprite. (exclus „ajustarea bărbii”, acest răspuns pur și simplu vă descalifică- 0,5 puncte)

Mult succes!