ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


dă uichend și dă mare supărare...

MOTTO: „Duminică votez ineditul. Duminică votez grandiosul. Duminică votez spectaculosul. Votez apa caldă.” (Dan Teodorescu, solist al trupei TAXI și influencer pentru ezitanții din campania electorală pentru locale, București, 25 septembrie 2020)

......................................................................................
Zburară alegerile locale 2020, apoi „Trecu o zi, trecură trei/ Și iarăși, noaptea, vine...” în timp ce în apartamentul său din Pantelimon, înfiorat că minunea pentru care a votat cu sete se află în plină desfășurare, înfofolit în halat de baie plușat, Dan al nostru exultă:

„Atenție, Pantelimon: e apă fierbinte. Repet, că știu că nu sunteți obișnuiți să citiți așa ceva: e apă fierbinte. M-am spălat o oră jumate, peste tot, că vreau să fiu cât de cât curat de Crăciun.” (Dan Teodorescu, pe pagina sa de FACEBOOK, 25 noiembrie 2020)

Că doar n-a făcut el degeaba propagandă, alături de alți influenceri titani ai gândirii ca Oana Pellea, Tudor Chirilă, Marius Manole și Mihai Călin pentru Nicușor, „mesagerul apei calde”, pe al cărui afiș de campanie scria așa:

„Imaginează-ți ziua de luni 20 octombrie 2020. A câștigat Nicușor Dan. Vei putea să faci duș*. (*Dacă nu înțelegi acest mesaj, înseamnă că nu stai în București. Ca Firea, ups.)”

Influencerul nostru are 35 391 de urmăritori... bănuiesc că sunt destui bucureșteni printre ei, ca să nu mai spun de cetățeni care stau în cartierul Pantelimon. La îndemnul lui, aceștia au dat buzna în secțiile de votare, mai ales că Dan îi mustrase, pentru indolența și neangajarea lor, cu niște frumoase hiperbole, parabole și metafore neaoșe, cât să le plesnească obrazul nesimțiților, pe 27 septembrie 2020:

„Ești din București și te piși pe el de vot. Chiar n-are rost să-ți pierzi timpul, mai ales într-o zi atât de frumoasă. Zi frumoasă în continuare și ține minte: dacă vom fi în același că...at încă 4 ani, să știi că nu e de la Firea, e de la votul tău. Când te piși pe vot, votul se ca...ă pe tine.” (am biiiip-uit! puțin textul, dar sper să înțelegeți ideea centrală, n.n.)

În aceeași zi, pentru ca lucrurile să fie clare, au urmat mesajele mobilizatoare:

„Cu gândul la Roald Amundsen, la Edmund Hillary, la Neil Armstrong, la toți cei care au avut curajul de a visa și puterea de a crede în visele lor, mă duc să votez apa caldă.”

și:

„Când trăiești în mileniul trei și vrei apă caldă, aer curat și trafic decent, se cheamă că ai niște pretenții de bun-simț. Am votat bunul-simț.”

...iar către miezul nopții:

„Later edit: a ieșit APA CALDĂ.”

Numai că Dan Teodorescu, deși român, se pare că nu știe proverbul „în România nicio minune nu ține mai mult de trei zile, până se sparge țeava”. Ei, ca urmare și țeava în care Nicușor a pompat, entuziast, o scurtă perioadă după alegeri, de bucurie că s-a ales Primar sau General, că nici el nu mai știe ce anume s-a ales, a făcut pac! Și, deoarece țeava a făcut pac!... și apoi iarăși pac! pac! și Dan Teodorescu s-a alăturat celorlalți dezamăgiți celebri, recte Oana Pellea, Tudor Chirilă, Marius Manole, Mihai Călin&Co., cei care au făcut de asemenea și fără perdea propagandă pentru a se alege „apa caldă” cu părul vâlvoi și deștu-n nas.

Iată în prezent, așadar, expresia acestei dezumflări exprimate, ca de obicei, deosebit de plastic de către Dan Teodorescu, pe pagina lui de FACEBOOK:

„Cineva, nu știu cine, poate cineva de la Elcen, poate cineva de la Termoenergetica, poate cineva de la Primăria Capitalei, poate chiar Nicușor, cineva să mă pupe-n cur. În mod normal n-ar fi o operațiune riscantă, numai că n-am apă caldă de mult timp.” (Dan Teodorescu, 25 noiembrie 2022)

Ei, și odată ajunși aici, eu aș propune, pentru ca acțiunea să se închidă frumos, cu happy end, ca și supăratul Dan Teodorescu să-i pupe-n cur pe toți cei care l-au ascultat și au votat cu „apa caldă” la îndemnul lui. Dar mai ales pe aceia care, exact ca dânsul, nu au apă caldă de multă vreme și nici n-au învățat să mânuiască dibaci cârpușoara euroatlantică pentru a se șterge migălos prin părțile dosnice!