ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MOTTO: „Sigur, este neobișnuit și probabil chiar nepotrivit (!!!. n.n.) ca anumite chestiuni care țin de ISTORIE și BILATERAL (!!!. n.n.) să aducă o încetinire (!!!, n.n.) sau să pună în pericol un proces de aderare la Uniunea Europeană, dar aceste lucruri se pot întâmpla politic (!!!. n.n.) și există și între noi, dar și în Bulgaria (!!!. n.n.) POLITICENI care au înțeles că aici este o problemă care trebuie rezolvată (!!!. n.n.), noi sperăm să se și găsească această rezolvare rapid.” (Klaus Iohannis, 23 iunie 2022, la Bruxelles, Regatul Belgiei, susținând declarații de presă la finalul Summitului Uniunea Europeană - Balcanii de Vest.)
.............................................................................................

Stimați cetățeni, deși îl cunoaștem demult și știm cu toții că el este dezolant de simplu construit, cam ca o amoebă -și nici măcar ca o amoebă-academician, ci ca una dintre acelea mediocre rău- putem observa, totuși, că nu încetează să ne surprindă cu fabuloasele sale cugetări, strălucind în declarații și în răspunsurile la întrebările diverșilor trepăduși din presă. Dacă nu mă credeți, citiți mai jos:

„Bună ziua! Suntem la Bruxelles pentru Consiliul de vară, dar deja (!!!. n.n.) în această dimineață am avut o întâlnire importantă, un Summit convocat pentru a discuta situația din Balcanii de Vest, întâlnirea tocmai s-a terminat (nu ne așteptam..., n.n.). A fost o întâlnire pe care aș califica-o ca o întâlnire bună (eram sigură, n.n.) și CONCLUZEA mea este, fiindcă nu există concluzii ale Summitului (ia te uită! inițiativă proprie!!!, n.n.), CONCLUZEA mea este că toată lumea a înțeles că trebuie să avansăm un pic mai repede (chiar și el a înțeles!!!, n.n.) cu procesul de integrare pentru Balcanii de Vest.” (Klaus Iohannis, 23 iunie 2022, la Bruxelles, Regatul Belgiei, declarație de presă la finalul Summitului Uniunea Europeană - Balcanii de Vest.)

Ați prins ideea, da? Melcul iar face „țuști!” în bătătura Bruxellesului! Mai știți cum aceiași trepăduși din presă ni-l prezentau, la alegerea lui din 2014, ca pe un Carol I redivivus, punându-i poza-profil lângă poza regelui și sugerând că, pe undeva , parcă-parcă ar aduce puțin cu acela, în timp ce doamna Carmen era dată ca având afinități, cel puțin vestimentare, cu Casa Regală? Vă mai amintiți cum era el „minunea din noiembrie” a Oanei Stănciulescu și cum s-a înghesuit diaspora să pună ștampila pe numele său? Mai aveți în minte cum citea fragmente din opera ficusului, în Cișmigiu, cu intonație, însăși doamna Tatiana Niculescu Bran, de profesie scriitoare? Vă este încă proaspăt în memorie numele volumului care a fost bestseller ABSOLUT la Târgul Internațional Gaudeamus- Carte de învățătură, în 2014, cu un număr de 7 912 exemplare vândute pe nemestecate? Despre capodopera PAS CU PAS era vorba, în caz că ați uitat... Și oare vă amintiți că a existat și o inițiativă turistică, în Sibiu, numită „TURUL”... ah, pardon... „DRUMUL PREȘEDINTELUI”? Și că postul de televiziune PRO TV ne-a făcut cunoscută această extraordinară inițiativă cam așa:

„...«Drumul președintelui» este un tur al orașului care include obiective cu o legătură cu viața fostului primar. Ele pot fi văzute numai din afară, iar informațiile «vândute» de ghizi sunt luate din cartea «Pas cu pas» lansată de Klaus Iohannis. Elena Lotreanu, reprezentant agenție de turism: «Bine ați venit pe Papiu Ilarian nr 7. Este casa în care a copilărit, în prima parte a vieții, președintele». Așa începe «Drumul președintelui». Prima dată, aflăm că președintele a locuit într-un apartament din această clădire, cu chirie. Suntem apoi conduși «pe urmele lui» și ajungem în parcul în care se juca atunci când era mic. (...) În Sibiu, numele lui Klaus Iohannis se regăsește și în meniurile restaurantelor. «Pizza lui Iohannis», «Piept de pui Iohannis» sau «prăjitura Klaus» sunt preparate care se vând bine, pentru că poartă numele președintelui.” (ȘTIRILE PRO TV. ro, 25 aprilie 2015)

Exprimările caraghioase din text îi aparțin autorului iar eu am dorit să păstrez integral savoarea jurnalismului protevist, așa că nu mă întrebați ce va să zică „...obiective cu o legătură cu viața fostului primar”, nici unde a COPILĂRIT în a doua parte a vieții pămătuful, dacă în prima parte a COPILĂRIT „pe Papiu Ilarian nr. 7” și nici cât de bine se vinde (oare și astăzi?) inovația culinară „Piept de pui Iohannis”!!! Eu dăcât vreau să vă amintesc că toată această exuberanță creatoare a poporului a fost pentru un ins care vorbește, după aproape 8 ani de relaș în funcția de președinte, exact așa cum se poate observa în fragmentele pe care le-am citat mai sus, adică la nivelul unui Gâgă din școala primară, reușind să adauge, în ultimii ani, limbajului său natural-schematic doar cuvintele „rezilență”... „eficență”... „sustenabil” și „dezvoltare durabilă”!

Ei, și-atunci... cum aș putea eu să mă mir ascultând ultima cugetare a președintelui nostru? Cugetare care sună așa:

„Până la urmă și 50 de bani sunt 50 de bani pe care nu-i dai când alimentezi la pompă...”

...de parcă pămătuful și-ar fi măsurat toată viața în mici economii de câțiva firfirei, iar nu în „vânzări și închirieri anterioare” de sute de mii de euroi, inginerii financiare pentru care doamna Carmen a fost nevoită să-și lungească fusta, să-și pună ochelari fumurii și basma pe coafură pentru a intra pe ușa din dos a Parchetului General, în 2019!

De aceea e bine să ne pregătim pentru indicațiile pe care ni le va da, cu generozitate, la iarnă, atunci când ne va sfătui să fim cumpăniți și să achiziționăm, cu banii economisiți la pompa de benzină, 4-5 lumânări pentru a contracara pana de curent, prelungită și previzibilă, dar și să mai punem un palton pe noi, în intimitate, asta însemnând și-n baie, unde este de obicei mai friguț. Oricum, acest discurs ne va îmbărbăta numai în răstimpul până la declanșarea noii pandemii... când spălatul pe mâini, esențial, își va recăpăta binemeritatul loc în inspiratul discurs prezidențial!