ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Faceți duș în doi... ștergeți-vă cu cârpușoara umedă pe la plici... scoateți toate aparatele electrice din priză la ieșirea din casă... aprindeți un singur bec (musai economic) într-o singură cameră, în rest orbecăiți „de voie” prin locuință... încălziți la circa 16-19 grade Celsius (maximum!!!) încăperile casei dumneavoastră, în plină iarnă... consumați făină de gândaci și cremă de lăcuste... renunțați la automobil, mergeți pe „biclă”... aerisiți-vă hainele, nu le mai spălați, și nu mai fierbeți pastele, doar aruncați-le în apă caldă, că se fac ele și fără să fiarbă... nu, zău? Ce-i asta? Că pare delirul incontinent al unor minți rătăcite, la prima vedere. Dar este vorba, oare, NUMAI despre așa ceva?

Mie mi-e mult mai ușor să cred că toate aceste „recomandări grijulii” fac parte doar din „preludiu”... și că alămurile grele abia după aceea se vor dezlănțui. Adică... ai râs de „duș în doi”? Nu te-ai străduit? Ia de-aici un „fără apă caldă” în luna ianuarie! N-ai vrut cârpușoară la axile și în zona inghinală? Na! o „raționalizare a apei potabile”, adică, în traducere, 3-4 ore zilnic -fără! Nu te-ai conformat voluntar la „un bec și-o belea”? Nu-i nimic, câteva ore de întuneric beznă exact după ce apune soarele te vor ajuta ca altă dată să te conformezi forțat! Nu vrei făină de gândaci și faci mișto de lăcustele din supă? Ia uită-te ce anume mai găsești la „raft” din hrana tradițională și, mai ales, la ce preț? N-ai pus capacul când ai opărit lejer pastele? Așteaptă să vezi ce-o să te-nveți când o să ai „cotă de gaze”!

Căci, trebuie evitat cu orice preț ca rahatul -să zicem, cu un termen lipsit de ambiguitate- în care ne bagă forțat conducătorii smintiți ai Europei să le fie atribuit ca responsabilitate... Nu, nu și nu! Nu EI, ci NOI trebuie să fim vinovații! EI, cu înțelepciune, ne-au vrut binele, dar NOI n-am fost în stare să le urmăm sfaturile inteligente despre cumpătare energetică și consum moderat, despre grija pentru planetă, despre contracararea încălzirii globale și, desigur, despre „slava Ucraina!!!”. Noi, ezitanții, n-am fost în stare să-l enervăm pe Putin și să-i provocăm ăluia o criză de fiere pentru că, sâc! n-avem nevoie de gaze rusești.

Prețul nebuniei, integral, îl va plăti populația, în toată Europa. Restul e ipocrizie crasă. Exact ca atunci când boșii politici merg cu bicicleta în „vinerea verde” cam 100 de metri până la colț, unde-i așteaptă limuzina „economică și prietenoasă cu mediul ” care-i duce către avionul „ecologic” pregătit să-i transporte la Bruxelles, de unde ne vor transmite ferm să mai punem o haină pe noi dacă ne este friguț și să adunăm apa de ploaie dacă vrem să umezim cârpușoara!