ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MOTTO: „DNA ce a înțeles? Să-i ancheteze pe cei care jefuiesc țara! Discutăm despre un jaf generalizat. Asta trebuie să facă DNA!!!” (Liviu Dragnea, declarație la ieșirea din penitenciar, 15 iulie 2021)
............................................................................................
Ei, și domnul Daniel Fenechiu a înțeles ceva din declarația de mai sus... adică a înțeles că Dragnea Liviu la el însuși făcea aluzie. Cu un glas de înțelept care încerca să disimuleze gândirea unui oarecare șmecher, avocatul nostru a zis, într-o intervenție în direct la ANTENA 3: „...Știu că domnul Dragnea a fost condamnat pentru o infracțiune în care exista și UN PREJUDICIU... și mai are două dosare... deci, da! așa! DNA să-i ancheteze pe cei care jefuiesc țara!”
 
 
 

Aha! Deci Dragnea, pentru închipuitul prejudiciu de câteva mii de euro, pe care, nu voi obosi să repet, nici nu i-a luat, nici nu i-au fost de folos în alt fel, și nici nu există vreo dovadă că ar fi știut de ei, a luat trei ani și jumătate de închisoare iar Daniel Fenechiu zice că bine i-au făcut, deoarece el crede că în acest fel s-a jefuit țara, iar nu prin mișcarea milioanelor de coco și parai, plimbați prin pungi de plastic, cufere, genți de voiaj, valize, portbagaje, saci de dormit, huse pentru rachete de tenis și alte instrumente bancare recunoscute și descrise în cele mai mici detalii de către protagoniști! (Dorin Cocoș, Gabriel Sandu, alții...)

Pentru că, nu-i așa? Daniel Fenechiu este un avocat naiv, săracu'... el crede tot ce spun procurorii sau „onorata instanță”... Dar oare așa să fie, sau depinde DESPRE CINE ESTE VORBA ÎN PROPOZIȚIE? Păi, aș zice, apreciind declarațiile domnului avocat că, într-adevăr, cam depinde...

Spre exemplu, când procurorii DNA i-au deschis dosar penal fostului ministru liberal al Mediului, Costel Alexe, cu următoarele acuzații:

„Potrivit DNA, în martie-aprilie 2020, Alexe ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme. Cele 22 tone de tablă care ar fi fost primite ca mită de fostul ministru PNL al Mediului, Costel Alexe (37 de ani), în datele de 23 aprilie 2020 și 7 iulie 2020, au fost livrate la punctul de lucru al unei societăți administrate de soția acestuia, Raluca-Elena Alexe.” (ZIARE. com., 05 Ianuarie 2021)

...domnul avocat Fenechiu a avut o părere:

„Senatorul PNL Daniel Fenechiu, avocat de profesie, a declarat luni, la Antena 3, că PNL ia act de acuzațiile de corupție pe care procurorii DNA le aduc fostului ministru liberal al Mediului Costel Alexe, ancheta fiind dovada independenței justiției și că nimeni nu poate fi deasupra legii. Fenechiu a precizat că PERSONAL NU CREDE CĂ ALEXE S-A PRETAT SĂ IA ȘPAGĂ 22 DE TONE DE TABLĂ.” (ȘTIRI PE SURSE. ro, 4 ianuarie 2021)

Da' de ce, dragă, să te-ndoiești? De ce să nu fi luat? Dacă Liviu Dragnea a luat niște bani (de la copilașii săraci, smiorcăieli și plânsete în batiste pe FACEBOOK, proteste în stradă, cătușe fluturate pe la nas...) pe care nu i-a luat, de ce să nu credem că și Alexe Costel a luat niște tablă pe care chiar a luat-o (tăcere mormântală pe FACEBOOK, nici gând de proteste și nimeni nu-și mai face vânt cu cătușele) ?!!!

Însă opiniile lui Fenechiu nu se opresc în poarta lui Costel Alexe. Ci bat la niște porți și mai mari:

„Daniel Fenechiu a precizat că Elena Udrea și Ioana Băsescu VOR FI ACHITATE de Înalta Curte de Casație și Justiție «dacă dosarul se va judeca corect». Astfel, Fenechiu, din postura de senator, se face vinovat de o ingerință inadmisibilă în actul de justiție, dând de înțeles indirect că judecătoarea Curții de Apel București, care le-a condamnat în primă instanță pe Elena Udrea, la 8 ani de închisoare, respectiv pe Ioana Băsescu, la 5 ani de pușcărie, ar fi comis un abuz prin respectiva sentință. Mai mult decât atât, Fenechiu a pus presiune astfel pe ÎCCJ în a da un anumit verdict în dosarul în cauză. «Ca avocat, ca om care a urmărit fenomenul, PEDEAPSA MI S-A PĂRUT EXTREM DE ASPRĂ ÎN RAPORT CU CE AM VĂZUT ACOLO!»...” (PODUL. ro, 4 martie 2021)

Păi cum, domnule avocat? E bine și corect să primești trei ani și jumătate pentru că N-AI LUAT niciun euro, dar e rău și e abuz să primești cinci ani pentru că, nu numai că AI LUAT din bănuții de campanie pentru tac-tu vreo 25 000 de euro, dar cu aceia ți-ai achitat și o frumoasă vacanță în Caraibe, împreună cu iubitul, care te-a și înregistrat vorbind liber despre această mică încurcătură? Cel puțin așa zice „onorata instanță”... și-atunci, dacă domnul Fenechiu o crede pe „onorata” chiar și când nu se poate dovedi nimic în privința lui Dragnea, de ce oare să nu o creadă și când analizează niște probe frumușele în ceea ce o privește pe fiica lui Băse?

Sau n-o fi adevărat că doamna Udrea a adunat bani de campanie prin unele mijloace mai puțin ortodoxe? Își mai amintește cineva campania lui Băse din 2009? Nu rămăsese stâlp de pe domeniul public neonorat de vreun câine vagabond și de-un afiș cu moaca lui Băse... Nu mai era loc de mash-uri cu sloganul: „Voturile nu se primesc pe ochi frumoși (bună precizare, avându-se în vedere despre cine este vorba!, n.n.). Băsescu luptă pentru tine!” Crede domnul Fenechiu că banii de campanie, recoltați de doamna Udrea, au fost „cu chitanță”? Da, el așa crede, că e naiv... și ce dracului, nici n-ar avea cum altfel, într-un stat de drept...

Și cum pe fiecare tort, sau mă rog... nu mai știu cum sună exact expresia, trebuie să existe și-un moț, vă mai dau un citat din Daniel Fenechiu:

„Klaus Iohannis vorbește bine, a vorbit de două ori cu președintele SUA, discută cu lideri europeni. Cred că vorbește bine și cred că este înțeles. Spre deosebire de mari valori care vorbesc foarte bine și sunt neînțelese...” (conform DC NEWS .ro, 11 septembrie 2019)

Ei, maestre, hai zi-ne... să mori tu? Să te scofâlcești pe picioare ca nalba lui Barna dacă asta nu-i decât lingușire? Să-ți iasă bubă la nas dacă minți? Să capeți dicția lui Cîțu când pledezi în procese dacă nu crezi ce-ai declarat mai sus? Să adormi în plină emisiune televizată dacă e doar o pupătură-n cur la Iohannis?

Ah! Păi, dragi compatrioți, din câte-mi amintesc, dânsul deja a adormit într-o emisiune în direct, la ANTENA 3, pe 17 iulie 2020, așa că măcar la ultima întrebare avem deja un răspuns competent și tranșant.