ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ETERNA ȘI FASCINANTA ROMÂNIE NUMAI BUNĂ DE SALVAT

Poate dumneavoastră, cetățeni, preocupați de grijile mărunte ale vieții (facturile, începutul școlii, prețurile la alimente și benzină și mai ales „cupola de foc” promovată intens de ANTENA 3 sub sloganul: „Radu Tudor nici nu știi/ ce fierbinte-ncepi să fii!”) n-ați mai sesizat uriașele frământări din politica mare și nici mișcările tectonice neașteptate din USEREU, un partid tânăr, tumultuos, alcătuit din tineri frumoși și liberi, bașca entuziaști, singurii capabili să schimbe fața României, dacă nu cumva o schimbă între timp partidul REPER al lui Dacian Julien Cioloș!

De aceea, ca să știți cum stăm, și să aveți o imagine clară despre cum arată prototipul gânditorului USR care vă stabilește dumneavoastră prețul la metrul cub de apă, taxele și impozitele locale, precum și pe ce trasee se vor dezvolta următoarele piste de biciclete, indispensabile cetățeanului modern cu fundul multilateral dezvoltat pe șaua „biclei”, redau mai jos o intervenție publică a unui consilier local dintr-un municipiu capitală de județ (nu vă spun care, deoarece am convingerea fermă că exemplare „salvatoare” identice dar și de alte culori politice există în fiecare Consiliu Local al patriei) cu frământările sale intelectuale și cu limbajul său elevat:

„Bună ziua stimați colegi, sunt... XZ, sunt consilier... ăăăă... local (și fost candidat la fotoliul de primar al unui municipiu capitală de județ din România, n.n.) la filiala USR, fac acest video... ăăă... pentru a trage un semnal de alarmă... Peee... data de 30 august suntem convocați LA FOC AUTOMAT (eu zic că mai mult îi perpelește la foc domol, n.n.) să votăm cu ochii închiși, să votăm ...ăăă... demiterea Biroului Județean, de fapt ăăă... nici măcar atât nu putem face, însă vă ofer UN PIC DE CONTEXT (!!!, bravo!, n.n.). De un an și jumătate în filiala județeană și locală este un blocaj... se folosește tehnica manipulării de către WZ... și a denigrării în special a fiecărui membru care nu este OBIDIENT (sic!) lui, vorbește de rău RESPECTIVUL MEMBRU CĂTRE ALȚI MEMBRI (zi așa, dragă! n.n.) și ăăă... lumea crede că acela este adevărul, neîntâlnindu-ne, neavând ocazia să vorbim între noi, nu aflăm care este adevărul și trăim în această minciună ăăă... în această plasă de minciuni mai bine zis...”

Sau, cum s-ar spune:

„Onor. Prim-Ministru/ București/Directoru prefecturi locale Raul Grigorașcu insultat grav dumnezeu mami și palme cafinè central. Amenințat moarte. Viața onorul nesigure. Rugăm anchetați urgent faptu./Costăchel Gudurău/Avocat, aleg. coleg. I, fost deputat” (Ion Luca Caragiale, TELEGRAME)

Așadar, în deschidere, gânditorul userist ne dă „un pic de context”, cu lingurița. Aflăm că lucrurile sunt grave. Aflăm că nu mai merge așa. Aflăm că morbul OBIDIENȚEI s-a strecurat și în acest partid, alterându-i puritatea sufletească. Aflăm că trebuie acționat rapid, de aceea:

„... ca să se deblocheze această situație, YZ a trimis un mail prin care solicităm să vină cineva și să deblocăm situația, s-a și întâmplat treaba asta pe 24 august, a venit o doamnă de la București care a înțeles care este situația și care sunt problemele și faptul că lumea este nemulțumită, membrii activi care chiar doresc să facă o schimbare că pentru asta am intrat în USR, să salvăm România și să schimbăm societatea în bine... ăăă... a venit și cu subiect și predicat ne-a spus că suntem obligați să facem o ședință de birou local și o ședință de birou județean în fi-e-ca-re lu-nă!”

Adică, Bucureștiul ia măsuri și trimite o doamnă la fața locului. Iată:

„Procuror trib. X…/Repet ordinul telegrafic. Cercetați imediat incidentul directorului prefecturii cu Costăchel Gudurău la cafeneaua centrală și în piața Independenței și raportați urgent./Ministrul Justiției.” (Ion Luca Caragiale, TELEGRAME)

Iar doamna de la București a încercat, cu înțelepciune, aplanarea conflictului:

„...știind că sunt ocupați, doamna de la București a insistat să stăm de vorbăăă... ăăă.... și să ne-mpăcăm... și când... ăăă ... cunoscându-mă foarte bine m-a invitat la... I-am spus că nu pot să merg la... că trebe să stau cu copiii, am doi copii și trebe să am grije în weekend de ei, sunt ocupat, nu am cum. Știind că sunt ocupat, a organizat foarte repede această ăăă... conferință județeană”

... ceea de s-ar putea traduce prin:

„Directorul prefecturii X…/Vă invit căutați aplanarea diferendului cu familia Gudurăilor. Contrariu, puneți guvernul în situațiune prea delicată. Nu convine acum, în așteptarea campaniei electorale, ca agenți superiori ai autorității să dea loc la scandaluri, din toate punctele de vedere regretabile. Ministrul de Interne.” (Ion Luca Caragiale, TELEGRAME)

Totuși, în ciuda acestei deplasări de la centru la fața locului, în municipiul capitală de județ, sângerosul război fratricid userist continuă:

„Ăăăă... văzând aceste probleme, XY, prietenul meu din copilărie, care a fost cu mine în bancă din clasa a cincea și care mă știe foarte bine și îl cunosc foarte bine, știm ce am făcut fiecare de când suntem mici, a organizat la foc automat oooo... conferință județeană pe data de 30 august să demită acest birou... A folosit ăăă... un tertip ăăăă... meschin de a organiza această conferiință județeană prin senatorul nostru care nici el... nu răspunde nevoilor și necesităților filialei și a membrilor activi și nici a filialei județene și a consilierilor din județ ăăă... ca să-și păstreze pozițiile au covocat această ăăă... conferință județeană, nestatutar, în sensul că au trimis niște mesaje pe WHATSAPP să votăm dacă suntem de acord sau nu de acord ca delegații care au votat ăăă... și aș vrea să trag un semnal de alarmă să înțelegeți că sunt foarte-foarte-foarte multe minciuni la mijloc, eu nu m-am coborât la nivelul lui și nu am vrut, dar am ținut să precizez că situația este foarte critică ca să spun așa, dacă chiar ne dorim democrație și corectitudine ar trebui să începem cu noi înșine, și aș vrea săăă... săăăă... vă gândiți foarte bine și să analizați fiecare vorbă și fiecare poveste care vă este spusă că adevăru’...”

În același material video, în „picul de context”, sunt denunțate și unele chestiuni amoroase care nu pot fi trecute cu vederea:

„...președintele partidului acum ceva timp adică mai puțin de o lună și ceva să voteze tot ei dacă se demite sau nu acest birou, adică tot oamenii lui, cutare, cutare și cutare, FOSTA LUI IUBITĂ sau cutare care este angajata lui la biroul de deputat pe care îl are, și practic sunt oamenii lui, ce spune el, aia se întâmplă, ăăăă... ei se votează tot pe ei, adică ei ăăă... sunt delegații, ei o să voteze cine va fi în acest birou local, practic se dorește dizolvarea biroului județean și p-ormă și a biroului local”

... respectiv:

„Cu respect adaog spre cunoștința dv. între ambi suscitați ură veche cauză politică și familie. Fimeea nepotului lui Costăchel Gudurău, anume Albert Gudurău, unul din capii înverșunați opoziție locală, divorsată, iar ei bănuiesc Raul directoru cauza divorsului, acuzând trăiește cu mencionatu concubinagiu” (Ion Luca Caragiale, TELEGRAME)

Materialul video se oprește aici. Din înregistrare lipsește „Împăcat cu directoru. Pupat toți piața endependenți.” Dar, cine știe? S-ar putea să apară cu o oarecare întârziere, că doar ar fi păcat ca doi cetățeni respectabili, oameni politici de vază în municipiul capitală de județ, care au fost colegi de bancă din clasa a cincea și „care știm ce am făcut fiecare de când suntem mici” (până când „suntem mari”, cred), să strice așa o frumoasă și veche prietenie!

Dragi cetățeni, bucurați-vă! Că vin alegerile din 2024 și în sfârșit AVEȚI CU CINE!!!