ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MOTTO 1: „Putem înțelege nemulțumirea unui grup de interese...” (Sorin Cîmpeanu, 24 august 2022, pentru HOT NEWS. ro)

MOTTO 2: „Prima reacție a fost un zâmbet amar. Am înțeles și mai definitiv micimea și morală, și profesională a acestui ministru, care nu poate concepe un interes real pentru educație, ci crede că totul e construit prin tranzacții, prin interese meschine. E o formă mentală regretabilă și este dezastruos pentru România că un om cu o astfel de formă mentală a ajuns ministru al Educației” (Radu Vancu, declarație pentru HOTNEWS. ro, 25 august 2022)

.....................................................................................

Ei, cu declarația aceea ministrul Cîmpeanu l-a lovit puternic pe neobositul intelectual Radu Vancu. Ce grup de interese, domnule? Ce vorbești? Minciuni! Căci Vancu este PROPRIUL SĂU GRUP. Care reprezintă PROPRIUL SĂU INTERES. Și și-a reprezentat atât de bine interesul încât acum nu mai e „ceată” de intelectuali în care să nu bage capul în poză și Radu al nostru.

Sigur că nu sunt de acord cu balamucul permanent legiferat din învățământul românesc și nici cu perpetuarea grotescă a acestuia prin efortul grațiosului domn Câmpeanu! Doar că nu pot fi în dezacord cu „...putem înțelege nemulțumirea unui grup de interese...”

Cum naiba să nu palpezi „grupul de interese” când în deschiderea listei de semnături pe „Scrisoarea deschisă pentru consultarea reală a intelectualilor României, a corpului profesoral și a părinților, reanalizarea proiectelor de legi ale educației și prelungirea perioadei de dezbateri” vezi jumătate din redactorii REVISTEI 22, trei sferturi dintre editorialiștii aceleiași reviste iar în continuare semnează GRUPUL DE DIALOG SOCIAL, plus autoexilatul din grup, pe motive de bosumflare, Liiceanu Gabriel?

Mai împrăștiați, băieți, mai împrăștiați, că vi se văd „soros-oaiele și pistoalele” și reușiți să faceți de cacao orice inițiativă intelectuală decentă și necesară!